VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Limhamn, Limhamn

Sandegårdsgatan 24A

På några minuters promenadavstånd till den charmiga småbåtshamnen och havet finner vi denna välplanerade och moderna tvåa. Inflyttningsklar bostad för den som vill ha den optimala lägenheten på lugnt och skönt område. Lägenheten har ett härligt ljus tack vare fönster i tre väderstreck och här erbjuds ett snyggt kök, ett stilrent renoverat badrum från 2018, ljusa ytskikt och genomgående golv. Dessutom finns en underbar balkong med inglasning som ger ett extra rum under sommarhalvåret. Här bor du på mycket bra och bekvämt läge med Sibbarps strand, småbåtshamnen och Limhamns centrum runt knuten. Här finns allt som behövs i vardagen nära, såsom större matbutiker, apotek, goda busskommunikationer, mysiga caféer, butiker och restauranger! Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 61 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4300 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1961
Pris 1 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Veton Kolgjini
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 17
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Karin Nilsson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 13
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Genomgående och renoverad tvåa med inglasad balkong ett stenkast ifrån havet!

IMG_4919
IMG_4919
limhamn
limhamn

Planritning

Veton Kolgjini

Veton Kolgjini

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sandegårdsgatan 24A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 61 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 4, Bostaden är belägen en halv trappa upp.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 61 kvm
Byggnadsår 1961
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

HALL

Vi välkomnas in i hemmet genom den generösa och möblerbara hallen. Här ryms både avhängning och praktisk förvaring bakom spegelskjutdörrar. Mörkt golv och vita väggar.

KÖK

Fint och fräscht kök med luckor i sober grå ton med gott om plats för förvaring i både över- och underskåp på två sidor av köket. Plats för mindre matbord varifrån du har en trevlig utsikt mot föreningens gård. Köket är utrustat med ugn/spis, fläkt (2018) och kyl/frys (2016). Ljusa väggar och mörkt golv.

VARDAGSRUM

Generöst vardagsrum med fönster i två väderstreck, vilket skapar ett härligt ljusflöde. Plats för såväl soffgrupp och förvaring, som matbord om så önskas. Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen med skön eftermiddags- och kvällssol. Vita väggar och mörkt golv.

SOVRUM

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och mindre förvaringsmöbel. Inbyggda garderober erbjuder dessutom bra utrymme till klädförvaring. Vita väggar och mörkt golv.

BADRUM

Helkaklat badrum som totalrenoverades 2018 med vitt kakel på väggarna och mörk klinker på golvet. Här finns dusch med vikbar duschvägg, WC, handfat med kommod, handdukstork samt spegel. Optimalt med ett fönster i badrummet för extra ljusinsläpp och vädringsmöjligheter. Badrummet är renoverat av fackman.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-01-07
Primärenergital 141

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1059
Pris 1 895 000 kr
Avgift 4300 kr/mån
Kommentar till avgiften inklusive värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån för bredband, kollektivt avtal via Tele2. Varje innehavare tecknar eget elavtal med valfri leverantör.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 1,3212%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 227 649 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn Brf Havskräftan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-2095
Gatuadress Sandegårdsgatan 24A
Postnummer 21611
Ort LIMHAMN
Epostadress havskraftan@gmail.com
Hemsida www.havskraftan.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Havskräftan är en äkta bostadsrättsförening som är beläggen på Limhamn, Malmö. Föreningen bildades 1960 i samband med byggnationen av föreningens fastighet Kräftan 15. Föreningen har totalt 82 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt samt 2 lokaler som är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen önskar träffa köparen och hålla syn i lägenheten innan medlemskap beviljas.
Ekonomisk förvaltare: SBC förvaltning
Teknisk förvaltare: SBC förvaltning
Föreningens ekonomi Ingen planerad höjning i nuläget. Avgiftshöjning gjordes 1 januari 2023 med 15% (ej på värme eller bredband).
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 82
Antal lokaler 2
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022/2023 - Montage av tilluftsdon till ventilation
2022 - Omfogning av fasader och skorstenar
2022/2023 - Målning av grund och källarfönster
2021/2022 - Målning och underhåll balkongtak
2021 - Rensning och besiktning av ventilationskanaler
2020 – Byte av armaturer utomhus
2019 – OVK.
2019 – Målning av trapphus och tvättstuga.
2019 – Uppfräschning gårdsmiljö.
2018 - Byte av varm/kallvatten stammar/rör samt relining av avlopp.
2018 – Besiktning av rökluckor.
2015 – Spolning av avloppsstommar.
2014 – OVK.
2013 – Stamanalys av avloppsstammar.
2013 – Målning av tak på balkongerna.
2013 – Injustering av värmesystem.
2013 – Omläggning tak.
2009 – Hydrofobering av gavelfasad.
2009 – Renovering av tak.
2007 – Nya torktumlare i tvättstugan.
2006 – Besiktning av rökluckor i trappuppgång.
2005 – Byte av hängrännor och rör.
1997 – Renovering av balkonger.
1992 – Fönster och balkongdörrar utbytta, nya entrépartier.


PÅGÅENDE OCH PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som löpande uppdateras.
Föreningen tittar på en åtgärd för bättre ventilation.
2021 - Omfogning av skorstenar.
2022 - Omfogning av fasad.
Parkering Föreningen har 24 parkeringsplatser på föreningens mark. Kösystem tillämpas för dessa platser. Kostnad 300kr/månad. Max en plats per lägenhet kan hyras. Firmabilar får ej parkeras. Det råder boendeparkering på gatorna runt fastigheten.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV och internet via Tele2. För bredbandet tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 150 kr på månadsavin.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Cykelförråd, 2 stycken , tvättstuga utrustad med tvättmaskiner, torktumlare samt centrifug. Torkrum med linor och fläkt, ett rum med torkskåp samt mangel rum. Hobbyrum för mindre arbeten samt styrelserum.

För mer information se föreningens hemsida: www.havskraften.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Säljaren disponerar i dagsläget över ett källarförråd samt en matkällare.

Dokument

Området

Limhamn är ett historisk område som bidragit till Malmös expansion då man sedan 1622 har brutit kalk i det kalkbrottet som idag är ett naturreservat. Bebyggelsen genom området är väldigt varierande med allt från nybygge, flerbostadshus till charmiga gathus och pampiga villor.

Närområde

På Limhamn har man kort avstånd till det mest. Vi hittar träningsanläggning som crossfit, gym, fotbollsklubb samt ishockeyhall. I centrala delar av området finner vi stort utbud av dagligvaruhandel med både ICA och Willys. Limhamn bjuder på flertalet restauranger med mängder av kulinarisk bakgrunder där även den kräsna lär finna ett nytt favoritställe. I centrala Limhamn hittar vi detaljhandel som erbjuder mindre shopping av t.ex. förnödenheter samt klädesbutiker.

Kommunikation

På Limhamn finner vi stort urval av kommunal busstrafik där vi i centrum finner busslinjerna 4, 33 och 34. 4:an tar dig mellan Bunkeflostrand och Segevång genom centrala Malmö. Busslinje 33 går mellan Ön och passerar bland annat Hyllie, Jägersro och vidare till Värnhem som slutdestination. 34:an går mellan Sibbarps badstränder i väst till handelsområdet Stora Bernstorp i öst. I norra delen av området hittar vi busslinje 7 som tar dig genom centrala Malmö och vidare ut till handelsområdet Svågertorp.

Parkering

Till största del gäller boendeparkering genom Limhamn. I villakvarteren råder fri parkering och i centrala Limhamn hittar vi parkeringshus.

Övrigt

På Limhamn finner vi en variation av förskolor samt grundskolor. Vi har bland annat Geijerskolan som huserar ca 600 elever fördelat mellan årskurs F - 6 samt finns Bergaskolan som huserar strax över 1000 elever fördelat över årskurs F - 9.

För dem som är intresserade av Kalkbrottet och dess historia erbjuds guidade turer under större delar av året.

Räkna på ditt nya boende