Visningar

Söndag 10 December KL: 11:00 - 11:30 Tidsbokad visning! Anmälan krävs och görs via mäklarens hemsida. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Limhamn, Limhamn

Grönalundsgatan 5C

På våning 4 av 4 möts vi av en välkomnande bostad med 59 välplanerade kvadratmeter. Det rymliga vardagsrummet välkomnar naturligt ljus genom fönstren och erbjuder en trevlig plats för avkoppling. Köket är modernt utrustat med moderna bekvämligheter och erbjuder en funktionell arbetsyta för matlagning och social samvaro. Sovrummet är generöst tilltaget och erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Den inglasade balkongen i västerläge är en av bostadens höjdpunkter och erbjuder en underbar plats att njuta av kvällssolen eller koppla av med en bok. Med närhet till bekvämligheter, grönområden och goda kommunikationer är Grönalundsgatan 5C en attraktiv adress för den som söker ett lugnt boende med samtidig närhet till storstad och puls.

Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 59 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3785 kr/mån
Rum 2
Våning 4 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1956
Pris 1 495 000 kr Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Generös tvårummare högst upp i huset!

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Grönalundsgatan 5C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 59 kvm. Föreningens information
Hiss Ja
Våning 4 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 59 kvm
Byggnadsår 1956
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Stor och luftig hall med gott om plats för avhängning och ytterligare förvaring i inbyggd garderob med skjutdörrar. På golvet ligger en mörk klinker och väggarna är vita.

Kök

Stilrent kök med generösa arbetsytor och förvaring. Köket går i neutrala färger med vita luckor, bänkskiva i trä och svart kakel. Det finns även gott om utrymme för matplats. Köket är utrustat med diskmaskin, spis, ugn, fläkt samt kyl och frys. På golvet ligger samma klinker som i hallen och väggarna är även här vita.

Vardagsrum

Ljust och tilltaget vardagsrum som ger plats åt både en stor matplats och soffhörna. Härifrån nås även den västervända och inglasade balkongen som fungerar som ett extra rum under årets varmare månader. På golvet i vardagsrummet ligger en vacker parkett och väggarna är vita.

Sovrum

Rofyllt sovrum som ligger avskilt från bostadens sociala ytor. Här ges det plats åt stor dubbelsäng med tillhörande sängbord och ytterligare möbler om så önskas. Förvaringsmöjligheter i inbyggd garderob. På golvet ligger laminat och väggarna är vita.

Badrum

Helkaklat badrum utrustat med wc, kommod, spegel, dusch och vikbara duschväggar. På golvet ligger en svart klinker och på väggarna sitter en vit kakel. Spotlights i tak.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-12-03
Primärenergital 106

Ekonomi

Lägenhetsnummer 204-1-1053
Pris 1 495 000 kr Föreslagen budstart
Avgift 3785 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband och kabel-TV om 342 kr/månad tillkommer.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,87305%
Andel av årsavgift 1,87274%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 300 037 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn Brf Pelaren
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-2319
Gatuadress Grönalundsgatan 5A
Postnummer 21616
Ort LIMHAMN
Hemsida http://brfpelaren.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Pelaren är en äkta bostadsrättförening som bildades 1954. Föreningen består av 54 bostadsrätter samt 4 lokaler som upplåts med hyresrätt. Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgifterna med 5% 2023-07-01. Föreningen planerar för ungefär samma höjning 2024-01-01. 2021-07-01 sänkte föreningen avgifter med 5%.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 54
Antal lokaler 4
Renoveringar 2022 Renoverades och målades trappor. Även nyanläggning av plattor i trädgård, pergola samt vid butikerna.
2021 OVK i samtliga lägenheter
2020 Byggnation av staket mot grannfastigheten
2019 Gemensamt bredbandsavtal med Telenor infördes.
2019 Målades källardörrar och belysning på innergården installerades
2017 Byte av fönster och dörrar till lokalerna och asfaltering av parkeringsplatsen
2015 Renovering av grunden
2014 OVK i samtliga lägenheter
2012 Installation av ny tvättmaskin
2011 Byte av samtliga fönster samt breddning och inglasning av balkonger
2009 Byte av vatten- och avloppsstammar i kök och badrum.
2009 Fasadrenovering
2008 PCB-sanering
2007 Installation av ny värmeanläggning
2005 Takrenovering, nya takpannor och stuprör
2005 OVK i samtliga lägenheter samt avfuktare i en av föreningens tvättstugor
1995 Installation av hissar
1981 Installation av fjärrvärme

Föreningen planerar för närvarande inte för några större underhåll.
Parkering Föreningen tillhandahåller 8 garageplatser och 13 parkeringsplatser. Garageplats kostar 300 kr/månad och parkeringsplats kostar 200 kr/månad. Separat kö tillämpas.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV samt fiberoptiskt bredband via Telenor (250/250). Det tillkommer en obligatorisk kostnad om 342 kr/månad för TV och bredband. Hastigheten för bredband kan ökas och utbud av kanaler likaså mot en kostnad.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Trevlig och grönskande innergård med tillgång till gemensamma utemöbler och grillar.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam välskött gård. Det finns två gemensamma tvättstugor, belägna i källaren, som är utrustade med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkrum och en mangel. Föreningen har 2 st cykelrum i källaren. Det finns miljöhus.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Till lägenheten hör ett källarförråd.

Dokument

Området

Limhamn är ett historisk område som bidragit till Malmös expansion då man sedan 1622 har brutit kalk i det kalkbrottet som idag är ett naturreservat. Bebyggelsen genom området är väldigt varierande med allt från nybygge, flerbostadshus till charmiga gathus och pampiga villor.

Närområde

På Limhamn har man kort avstånd till det mest. Vi hittar träningsanläggning som crossfit, gym, fotbollsklubb samt ishockeyhall. I centrala delar av området finner vi stort utbud av dagligvaruhandel med både ICA och Willys. Limhamn bjuder på flertalet restauranger med mängder av kulinarisk bakgrunder där även den kräsna lär finna ett nytt favoritställe. I centrala Limhamn hittar vi detaljhandel som erbjuder mindre shopping av t.ex. förnödenheter samt klädesbutiker.

Kommunikation

På Limhamn finner vi stort urval av kommunal busstrafik där vi i centrum finner busslinjerna 4, 33 och 34. 4:an tar dig mellan Bunkeflostrand och Segevång genom centrala Malmö. Busslinje 33 går mellan Ön och passerar bland annat Hyllie, Jägersro och vidare till Värnhem som slutdestination. 34:an går mellan Sibbarps badstränder i väst till handelsområdet Stora Bernstorp i öst. I norra delen av området hittar vi busslinje 7 som tar dig genom centrala Malmö och vidare ut till handelsområdet Svågertorp.

Parkering

Till största del gäller boendeparkering genom Limhamn. I villakvarteren råder fri parkering och i centrala Limhamn hittar vi parkeringshus.

Övrigt

På Limhamn finner vi en variation av förskolor samt grundskolor. Vi har bland annat Geijerskolan som huserar ca 600 elever fördelat mellan årskurs F - 6 samt finns Bergaskolan som huserar strax över 1000 elever fördelat över årskurs F - 9.

För dem som är intresserade av Kalkbrottet och dess historia erbjuds guidade turer under större delar av året.

Räkna på ditt nya boende