Visningar

Torsdag 8 December KL: 17:30 - 18:00 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Boka visning
Limhamns Sjöstad, LIMHAMN

Fernissagatan 10

*PRIVATVISNING KAN BOKAS GENOM KONTAKT MED MÄKLAREN*

Välkommen till en unik etta på 30 smarta kvadratmeter nära till hav och salta bad. Utöver lägenhetsytan finns en uteplats om ca 8 kvadratmeter med möjligheter till odling samt trevlig tillvaro utomhus under årets varmare månader. Uteplatsen och lägenheten ligger i söderläge mot den lugna innergården med sol hela dagen. Det finns även grillplatser på innergården för föreningens samtliga medlemmar att nyttja. I detta välutrustade hem finner vi god komfort som såväl tvättmaskin som diskmaskin. Köket i sig erbjuder även gott om avställningsytor samt förvaringsutrymme. Ett hem vars praktiska planering ger många inredningsmöjligheter med öppen planlösning mellan kök och sällskapsrum. Här finns ett flertal smarta lösningar som exempelvis en monterad infällbar säng, vilket gör att vi kan nyttja sällskapsrummet som både ett vardagsrum och ett sovrum.

Byggnaden uppfördes år 2019 och erbjuder alla bekvämligheter man kan önska sig, som garageplats och stort förråd i samma byggnad, fri tillgång till hyrning av lådcyklar via Sunfleet samt sophantering genom underjordiska kärl.

I mysiga Limhamns sjöstad har vi nära till matbutik, vårdcentral och gymanläggning. ICA nära byggs runt hörnet i skrivande stund. Vi har även kort avstånd till Limhamns livfulla centrum med mysiga restauranger, caféer och systembolag. Ett familjevänligt område med kort avstånd till flertal skolor samt gångavstånd till Limhamns hunddagis. Längsgående Limhamnsvägen går stadsbusslinje 7 från Ön genom centrala Malmö och vidare ut till handelsområdet Svågertorp.

Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 30 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2320 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2019
Pris 1 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Kvadratsmart etta byggd 2019 nära till havs!

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Fernissagatan 10

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 30 kvm. Föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 30 kvm
Byggnadsår 2019
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)
Övriga byggnader Bostadsrättsinnehavaren disponerar över ett källarförråd.

Rum

Hall

Stig in till en ljus hall med gott om inbyggda garderober som ger oss smart förvaring. Ekparkett pryder golvet och väggarna är vitmålade.

Kök

Ett välutrustad kök med spis, spisfläkt, inbyggd mikrovågsugn, varmluftsugn, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Köket erbjuder genomtänkt förvaring med såväl underskåp som överskåp. Yta för köksbord får plats i mitten av rummet alternativt längs väggen.

Sällskapsrum

Öppen planlösning mellan kök och sällskapsrum ger oss ett socialt hem. Här finns ett flertal smarta lösningar som exempelvis en monterad infällbar säng, vilket gör att vi kan nyttja rummet både som ett vardagsrum och ett sovrum. Ekparkett pryder golvet och väggarna är vitmålade. Härifrån når vi ut till en egen uteplats i ultimat söderläge.

Badrum

Stort och öppet badrum i ljusa toner utrustat med WC, tvättställ, dusch samt kombinerad tvättmaskin.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-12-10
Energikonsumtion 3512 kWh/m2 år.
Primärenergital 75

Ekonomi

Lägenhetsnummer 4
Pris 1 395 000 kr utgångspris
Avgift 2320 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, vatten, kabel- TV, bredband, telefoni samt bostadsrättstillägg.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,80542%

Förening

Föreningsnamn Brf Gjuta på Limhamn
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769632-8736
Gatuadress Fernissagatan 12
Postnummer 21648
Ort LIMHAMN
Epostadress brfgjuta@gmail.com
Hemsida www.brfgjuta.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Gjuta är en äkta bostadsrättsföreningen belägen på Limhamn, Malmö. Föreningen bildades 2016 i samband med uppförandet av fastigheterna och omfattar två hus med totalt 73 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten uppfördes av Ikano Bostad. Föreningen äger marken.

Föreningen ingår i en gemensamhetsanläggning ( Malmö Torrisen GA:1) tillsammans med BRF Smida gällande garage, tre cykelrum, gård, markparkering, dränering- och dagvattenledningar, el-ledningar, belysningsarmatur samt övernattningslägenhet. BoNea sköter den ekonomiska förvaltningen medans SBC sköter den tekniska förvaltningen.
Föreningens ekonomi Föreningen har tagit beslutet att höja avgiften med 3 % från första januari 2023. Föreningen har inga planer på att omförhandla lånen just nu då första lånet löper ut 2024-03-25 (det är därmed för tidigt att påbörja diskussion med banken).
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 73
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan och delar av bygget/fastigheten omfattas fortfarande av garanti. Om vi upptäcker något så börjar vi med att anmäla detta till Ikano.
Parkering Föreningen har ett garage med 45 st platser som kan hyras för 900 kr/månad (Elbil kostar 1400 kr/månad). Föreningen har också 5 st gästparkeringar på gården och 3 st MC parkeringar.
Tv och bredband Föreningen har ett gruppavtal med Tele2. I avgiften ingår bredband 100/100 Mbit/s, telefoni bas (ej samtalskostnader) samt digitalt grundutbud för TV. Detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 183 kr/månad (det ingår i angiven månadsavgift).
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gårdsplats Gemensam innergård med lekplats, pergola och grillmöjlighet. Cykelparkering finns på gården och i garaget. Sophantering finns i underjordiska kärl.
Gemensamma utrymmen Gästlägenheten finns i grannföreningens byggnad för medlemmar att hyra. Kostnaden är 300 kr/natt. Samtliga lägenheter har ett förråd, förrådet finns antingen i källarplan eller högst upp på vinden.
Övrigt Föreningen ingår i en gemensamhetsanläggning tillsammans med BRF Smida gällande garage, tre cykelrum, gård, markparkering, dränering- och dagvattenledningar, el-ledningar, belysningsarmatur samt övernattningslägenhet.

Föreningen har ett avtal med Bilpool M där man som medlem har fritt medlemskap med paket Small fram t.o.m. 2029-02-28. Föreningens medlemmar har kostnadsfritt medlemskap i Sunfleet fram tills 2028 där man kan boka lådcyklar som står i garaget.

För mer information se föreningens hemsida: www.brfgjuta.com

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening och årsredovisning. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Till lägenheten hör ett källarförråd som nås med hiss.
Balkong/uteplats Uteplats från vardagsrummet in mot innergården.

Dokument

Området

Limhamns Sjöstad är ett av Malmös mest expansiva områden just nu. Snart växer här ett eget centrum fram i området och det läggs stort fokus på kvalitet och praktikalitet. I närområdet finns massor att upptäcka, både för stora och små.

Närområde

På Limhamns Sjöstad finner vi närhet till mindre bekvämligheter så som matbutik, vårdcentral, frisör, gymanläggning samt tandläkare. Ett stenkast bort hittar vi Limhamns livfulla centrum finns det mesta du behöver i vardagen, som mysiga restauranger, butiker, livsmedel, apotek, vårdcentral, systembolag samt flera caféer, ett måste är fiket "Kaka på kaka".

Kommunikation

Längsgående Limhamnsvägen går stadsbusslinje 7 som går från Ön genom centrala Malmö och vidare ut till handelsområdet Svågertorp.

Parkering

I området finns många garage samt parkeringsplatser att hyra. För övrigt gäller betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner vi flertalet förskolor samt grundskolan Glasbruksskolan som huserar ca 550 elever i årskurserna F-6.

Räkna på ditt nya boende