• Dela via:
Limhamn, LIMHAMN

Birger Jarlsgatan 28C

Välkommen till detta trevliga hem som känns betydligt större än sina 59 kvm tack vare en mycket bra planlösning och ett fint flöde mellan rummen. Det optimala gavelläget ger mycket ljus till alla rum och balkongen är i bästa västerläge med kvällssol. Ett helkaklat badrum från 2019, ett modernt kök med alla bekvämligheter samt två bra sovrum är ytterligare fördelar. Här kan du bara flytta in och njuta av närheten till både hav och Limhamns centrum med alla dess restauranger och butiker.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 59 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4471 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1945
Pris 2 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Karin Nilsson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 13
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Nu kan vi erbjuda ännu en charmig 3:a i populära BRF Strandgården med perfekt läge på Gamla Limhamn!

Innergård
Innergård
Framsida kväll
Framsida kväll

Planritning

Planritning Birger Jarlsgatan 28C
Planritning Birger Jarlsgatan 28C
Karin Nilsson

Karin Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Birger Jarlsgatan 28C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 59 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 59 kvm
Byggnadsår 1945
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Under de senaste åren har större yttre renoveringar genomförts, såsom fasad, tak och fönster. Se mer under föreningsinformationen.

Rum

Entré

Via den moderna och praktiska säkerhetsdörren kommer du in i hallen med svart/vitt vinylgolv, vita väggar och öppen planlösning mot det ljusa köket. Här finns gott om plats för avhängning och förvaring i en stor garderob. Längst in i hallen, intill ingången till vardagsrummet, har nuvarande ägare låtit bygga ett litet förråd i hörnet, som idag används som städskrubb.

Kök

I köket finns samma svart/vita vinylgolv och köksinredningen går i vitt med rostfria vitvaror såsom kyl/frys, diskmaskin, spiskåpa och inbyggnadsugn. Samtliga vitvaror är bytta 2018-2019, förutom induktionshällen som är från 2022. Köksbänken är av massiv ek och som stänkskydd sitter ett vitt kakel. Fönster in mot gården ger ett ljust kök och här finns också plats för en mindre matgrupp.

Sovrum 1

Det första sovrummet nås direkt från hallen, i fil med köket. Här finns plats för både säng och skrivbord, så rummet kan exempelvis nyttjas som barnrum eller kombinerat gäst-/arbetsrum. Här är väggarna grönmålade och på golvet är det ekparkett.

Vardagsrum

Vardagsrummet har nyligen ommålade väggar i vitt och likadan ekparkett som sovrummen. Gavelns mitt har ett stort fönster där det finns plats för en matgrupp framför. Från den ena delen, med utrymme för TV-hörna med soffa, når du lägenhetens balkong. I den andra änden av vardagsrummet finns ingången till det större sovrummet.

Sovrum 2

Detta sovrum, som är större till ytan och även det med fönster in mot den lugna innergården, har plats för både dubbelsäng och förvaring längs hela gavelväggen. Även här är väggarna vita och på golvet ligger likadan ekparkett, vilket skapar en enhetlig känsla.

Badrum

Badrummet som totalrenoverades 2019 med kvalitetsdokument, har blå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Här finns duschhörna med vikbara glasdörrar, vask med kommod och spegel samt fri golvyta för mer förvaring.

Balkong

Här finns plats för exempelvis en liten sittgrupp där du kan njuta av sommarkvällarna och kvällssolen om du inte föredrar att sitta i det gemensamma möblemanget på den gröna innergården.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2022-11-04
Primärenergital 111

Ekonomi

Lägenhetsnummer 17
Pris 2 195 000 kr utgångspris
Avgift 4471 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA och bostadsrättstillägg. Individuell mätning av hushållsel. Obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån för bredband, kabel-TV och IP-telefoni via Tele2.
Andel i förening 4,60224%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 481 512 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn Brf Strandgården
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-0958
Gatuadress Birger Jarlsgatan 28B
Postnummer 21612
Ort LIMHAMN
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Strandgården innehar 24 lägenheter samt en lokal uppförda år 1945.
För den ekonomiska förvaltningen svarar Stadsbostäder och föreningen har ingen löpande teknisk förvaltare utan tar in den hjälp som behövs efter hand. Styrelsen sköter i dagsläget lättare yttre och inre underhåll samt trädgården, vilken alla medlemmar uppmuntras hjälpa till med. Städning av trapphus och tvättstuga köps löpande in externt.
Äger föreningen marken Föreningen äger marken.
Antal lägenheter 24
Antal lokaler 1
Renoveringar Föreningen utför kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns.
1992-1993 Vattenstammar bytta
1997 Yttre fönsterbågar
2004 Besiktning av tak
2004 El totalrenovering med automatsäkring i alla lägenheter
2006 Avloppsstammar spolade
2008 Totalrenovering av balkonger
2009/2010 Relining av avloppsstammar
2012 Besiktning av fönster och fasad. Rensning av stuprör. Trädgården uppgraderad och plattor delvis omlagda.
2013 Byte av värmecentral och termostater samt injustering av värmesystemet.
2014 Ny fasadbeklädnad på södra gaveln, översyn av utvändiga källartrappor och invändiga källardörrar.
2015 Nya ytterdörrar till källarutrymmen
2018 Nya fönster
2018 Ny fasad (återställd till sitt ursprungliga skick dvs puts).
2018 Nytt tak
2019-2020 Ny fasad
2021 Ny Miljöstation
2022 OVK samt ny Energideklaration
2022 Upprustning av rabatter och utemiljö

Kommande renoveringar:
Under de senaste åren har större yttre renoveringar genomförts. Det som återstår är endast mindre renoveringar så som förbättringar av utomhusmiljö. Styrelsen följer en underhållningsplan för de mindre renoveringarna.

Styrelsen kommer också eventuellt i en förlängning att se över möjligheten att i varje lägenhet installera riktiga fläktar istället för kolfilter.
Parkering Föreningen har inga egna p-platser men gatorna i området erbjuder gott om parkeringsmöjligheter. Boendeparkering finns via Malmö stad.
Tv och bredband Brf Strandgården har gemensamt bredband via Tele 2 (hastighet 100/10). Kabel-tv tillhandahålls av Tele 2, basutbudet ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Gårdsplats Trädgård med trädgårdsmöbler och tillgång till grill under sommarhalvåret.
Gemensamma utrymmen Föreningen har ett gemensamt utrymme i form av hobbyrum/verkstad/cykelverkstad.
Finns också tillgång till en härlig gemensam takterrass med förmiddagssol och utemöbler.

Tvättstugan som rymmer 2 stora maskiner, 2 torkskåp och en tumlare hittas i källaren mellan B och C -trappan med ingång från gården. Bokning genom kolvtavla.
Övrigt Föreningen har gemensam el. Det innebär att du inte behöver någon egen elleverantör och inte behöver betala abonnemangsavgiften samt får en lägre överföringsavgift. Betalning sker varje kvartal efter faktisk förbrukning. Varje bostadsrätt är kopplad till en egen undermätare, vilken går att läsa av för den enskilda bostadsrättsinnehavaren på elleverantörens hemsida.

Övrigt

Övrigt Säljaren disponerar idag både ett vinds- och källarförråd. Säljaren upplyser om följande fel och brister: - Armaturen under köksskåpen har fungerande eluttag, men inte belysning. Ny armatur ingår i köpet och finns att montera. - P g a en fuktskada från felaktigt utförd plåtkonstruktion vid tidigare takrenovering pågår en garantiåtgärd av skadan och fasaden, vilket gör att balkongen för närvarande ej är brukbar. Arbetet beräknas vara besiktigat och klart under maj månad.

Dokument

Området

Limhamn är ett historisk område som bidragit till Malmös expansion då man sedan 1622 har brutit kalk i det kalkbrottet som idag är ett naturreservat. Bebyggelsen genom området är väldigt varierande med allt från nybygge, flerbostadshus till charmiga gathus och pampiga villor.

Närområde

På Limhamn har man kort avstånd till det mest. Vi hittar träningsanläggning som crossfit, gym, fotbollsklubb samt ishockeyhall. I centrala delar av området finner vi stort utbud av dagligvaruhandel med både ICA och Willys. Limhamn bjuder på flertalet restauranger med mängder av kulinarisk bakgrunder där även den kräsna lär finna ett nytt favoritställe. I centrala Limhamn hittar vi detaljhandel som erbjuder mindre shopping av t.ex. förnödenheter samt klädesbutiker.

Kommunikation

På Limhamn finner vi stort urval av kommunal busstrafik där vi i centrum finner busslinjerna 4, 33 och 34. 4:an tar dig mellan Bunkeflostrand och Segevång genom centrala Malmö. Busslinje 33 går mellan Ön och passerar bland annat Hyllie, Jägersro och vidare till Värnhem som slutdestination. 34:an går mellan Sibbarps badstränder i väst till handelsområdet Stora Bernstorp i öst. I norra delen av området hittar vi busslinje 7 som tar dig genom centrala Malmö och vidare ut till handelsområdet Svågertorp.

Parkering

Till största del gäller boendeparkering genom Limhamn. I villakvarteren råder fri parkering och i centrala Limhamn hittar vi parkeringshus.

Övrigt

På Limhamn finner vi en variation av förskolor samt grundskolor. Vi har bland annat Geijerskolan som huserar ca 600 elever fördelat mellan årskurs F - 6 samt finns Bergaskolan som huserar strax över 1000 elever fördelat över årskurs F - 9.

För dem som är intresserade av Kalkbrottet och dess historia erbjuds guidade turer under större delar av året.

Räkna på ditt nya boende