Visningar

Söndag 8 Oktober KL: 10:00 - 10:30 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Limhamn, Limhamn

Älggatan 47A

I hjärtat av Gamla Limhamn, i trivsamma kvarter, presenterar vi denna fantastiska tvårumslägenhet, som är helt nyrenoverad med moderna vitvaror från 2019. Stilrena interiörval möter rustik charm på ett utmärkt sätt. Naturligt ljusinsläpp tillsammans med jordnära färger skapar en inbjudande atmosfär i den öppna planlösningen, som rymmer både vardagsrum och sovrum.

Köket är smakfullt utformat och utrustat med alla vitvaror från 2019 för att underlätta matlagningen och måltidsnjutningen inomhus. Du har också gott om förvaringsutrymme och ett helkaklat badrum i klassiska kulörer.

Denna lägenhet är perfekt belägen med gångavstånd till Limhamns trevliga centrum, småbåtshamn och bekväma butiker. Förskolor, skolor, matbutiker och mysiga caféer finns också i närområdet, vilket gör vardagen bekväm och enkel. Missa inte chansen att se den själv på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 44 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3467 kr/mån
Rum 2
Våning -1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1955
Pris 1 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Otto Gröön
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 04
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Otto Gröön

Otto Gröön

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Älggatan 47A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 44 kvm.
Hiss Nej
Våning -1 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 44 kvm
Byggnadsår 1955
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Källarförråd tillhör lägenheten.

Rum

Vardagsrum

Det nyrenoverade vardagsrummet strålar av fräschör och stil. Med en yta som inbjuder till många användningsmöjligheter, rymmer rummet både en rymlig matgrupp och en bekväm soffa. Ljusa och moderna färger skapar en luftig atmosfär, medan smakfulla detaljer och dekorativa inslag ger en personlig touch. Ett perfekt utrymme för både avkoppling och samvaro med nära och kära.

Kök

Det fullt utrustade köket utstrålar modern elegans och funktionalitet. Med alla vitvaror nyligen uppgraderade, inklusive en praktisk diskmaskin, erbjuder det alla bekvämligheter för en smidig matlagningsupplevelse. Det vita kaklet som stänkskydd ger en ren och fräsch känsla samtidigt som det är enkelt att hålla rent. Rikligt med arbetsytor och smart förvaring gör matlagningen till en fröjd. Köket blir en perfekt plats för kulinariska äventyr och härliga stunder tillsammans med familj och vänner.

Sovrum

Det rymliga sovrummet fortsätter den moderna och stilrena atmosfären som genomsyrar resten av bostaden. Med gott om utrymme för en bekväm säng och förvaringsmöbler, erbjuder det en fridfull plats för avkoppling och återhämtning. De ljusa färgerna ger en lugnande känsla och skapar en harmonisk miljö.

Badrum

Badrummet är ett smakfullt utformat utrymme med alla bekvämligheter du kan önska dig. Här har du en elegant tvättställ, ett rymligt badkar eller dusch, och även en praktisk tvättmaskin för enkel hantering av klädvård. Den grå kakelbeklädnaden ger badrummet en modern och sofistikerad atmosfär samtidigt som den är enkel att hålla ren. Belysningen är omsorgsfullt vald för att skapa en avkopplande och lugnande stämning.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-08-14
Energikonsumtion 3008 kWh/m2 år.
Primärenergital 150

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0901
Pris 1 495 000 kr
Avgift 3467 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten, bostadrättstillägg och kabel-tv. Avgift för bredband tillkommer 125kr/mån.
Andel i förening 2,11314%
Andel av årsavgift 2,11314%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 378 799 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Förening

Föreningsnamn Brf Älghornet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769610-7064
Gatuadress Älggatan 47A
Postnummer 21615
Ort LIMHAMN
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Brf Älghornet är en äkta förening som bildades 2003-2004 och består av 36 st lägenheter, 35 st av dessa upplåts med bostadsrätt. Föreningen upplåter 1 lägenhet samt 2 lokaler med hyresrätt. Byggnaderna uppfördes 1953 och SBC sköter den ekonomiska förvaltningen.

FASTIGHETENS SKICK
Föreningen utför kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns.
Taket renoverades 2004.
Vattenstammar och avloppstamma är delvis bytta år 2007.
Elen renoverades totalt 2006.
Gård/Miljöhus renoverades 2005.
Tvättstugorna renoverades 2008.
Ventilationen renoverades 2016.
Nya värmeväxlare och radiatorer 2014.
Dränering gjordes 2013-2014.
Portar renoverades 2015.
Relining av avloppsstammar samt nya tappvattenstammar 2017.
Renovering av fasad, fönster och balkonger 2019.
Indragning av fiber i samtliga lägenheter 2019.

Under 2020 planerar föreningen en omläggning av asfalt och 2022 ska källaren målas om.

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften med 10% 2017 för att finansiera de renoveringar som har gjorts de senaste två åren. I dagsläget finns inga planer på att höja avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns två gemensamma, välutrustade tvättstugor i källaren.
Föreningen innehar 9st parkeringsplatser, kösystem till dessa tillämpas.

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-TV lvereras av CanalDigital och basutbudet ingår i månadsavgiften. Föreningen har nyligen dragit in fiber i alla lägenheter men detta har inte kopplats på ännu, planen är att de kommer göra detta de närmsta månaderna. Varje medlem tecknar själv sina egna bredbandsavtal.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr

Dokument

Området

Limhamn är ett historisk område som bidragit till Malmös expansion då man sedan 1622 har brutit kalk i det kalkbrottet som idag är ett naturreservat. Bebyggelsen genom området är väldigt varierande med allt från nybygge, flerbostadshus till charmiga gathus och pampiga villor.

Närområde

På Limhamn har man kort avstånd till det mest. Vi hittar träningsanläggning som crossfit, gym, fotbollsklubb samt ishockeyhall. I centrala delar av området finner vi stort utbud av dagligvaruhandel med både ICA och Willys. Limhamn bjuder på flertalet restauranger med mängder av kulinarisk bakgrunder där även den kräsna lär finna ett nytt favoritställe. I centrala Limhamn hittar vi detaljhandel som erbjuder mindre shopping av t.ex. förnödenheter samt klädesbutiker.

Kommunikation

På Limhamn finner vi stort urval av kommunal busstrafik där vi i centrum finner busslinjerna 4, 33 och 34. 4:an tar dig mellan Bunkeflostrand och Segevång genom centrala Malmö. Busslinje 33 går mellan Ön och passerar bland annat Hyllie, Jägersro och vidare till Värnhem som slutdestination. 34:an går mellan Sibbarps badstränder i väst till handelsområdet Stora Bernstorp i öst. I norra delen av området hittar vi busslinje 7 som tar dig genom centrala Malmö och vidare ut till handelsområdet Svågertorp.

Parkering

Till största del gäller boendeparkering genom Limhamn. I villakvarteren råder fri parkering och i centrala Limhamn hittar vi parkeringshus.

Övrigt

På Limhamn finner vi en variation av förskolor samt grundskolor. Vi har bland annat Geijerskolan som huserar ca 600 elever fördelat mellan årskurs F - 6 samt finns Bergaskolan som huserar strax över 1000 elever fördelat över årskurs F - 9.

För dem som är intresserade av Kalkbrottet och dess historia erbjuds guidade turer under större delar av året.

Räkna på ditt nya boende