Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

Limhamn, Limhamn

Älggatan 18C

Vi är stolta att presentera denna trevliga tvåa om 54 kvadratmeter på första våningen.
Här finner ni en välbevarad lägenhet med tidstypiska golv, rymligt renoverat kök med plats för matbord och stor inglasad balkong i västläge.

Bo med lyxen att ha gångavstånd till både Limhamns mysiga centrum med shopping/restauranger och havet. Bussförbindelser till Hyllie station och Malmö centrum finns ett stenkast bort.

Sätt din egna prägel eller flytta in precis som den är, valet är ditt. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 54 kvm
Avgift 3508 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1947
Pris 1 495 000 kr som utgångsbud

Ansvarig mäklare
Mathilda Thelander
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Rymlig tvåa med renoverat kök!

Planritning

Mathilda Thelander

Mathilda Thelander

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Älggatan 18C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 54 kvm. föreningens information
Hiss Nej

- Säljaren disponera ett större källarförråd.
- Lägenheten säljs med friskrivningsklausul.
- Ingen ytterligare städning kommer att göras innan tillträdet.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54 kvm
Byggnadsår 1947
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Vi välkomnas in i en hall med vita väggar och parkettgolv. Garderober och avhängigs möjligheter finner du här. Från hallen tar man sig till resten av lägenhetens rum.

KÖK

Ljust kök med vita luckor och svart kakel. Köket är utrustat med träbänkskiva, kyl, frys, spis och vask.
På golvet finner vi klassiskt parkettgolv och på väggarna guldig tapett. Här finns matplats för ett flertal personer.

BADRUM

Vita kaklade väggar och blå mosaik på golvet i duschen och brunt klinker i resten. Badrummet är utrustat med toalett, vask, spegelskåp, handdukstork och dusch.

SOVRUM

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Ljus mönstrad tapet väggar och parkettgolv.

INGLASAD BALKONG

En helt fantastisk inglasad balkong i soligt läge.Balkongen ger utrymme för större soffmöbel och extra förvaringsmöbel och kan användas som ett extra rum till lägenheten.

VARDAGSRUM

Vackert vardagsrum med tapet på väggar och fiskbensparkettgolv. Här finns plats för flertal möbleringsmöjligheter. Rummet bjuder även på burspråk och utgång till stor inglasad balkongen i västläge.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-09-09
Energikonsumtion 138 kWh/m2 år.
Primärenergital 85

Ekonomi

Lägenhetsnummer 714
Pris 1 495 000 kr som utgångsbud
Avgift 3508 kr/mån
Kommentar Inkl värme, vatten kabel-tv, bredband & elnätsavgift. Elen dras 150 kronor per månad i preliminär förbrukning av el. Avläsning jämfört med verklig förbrukning sker i december månad. Lägenhetsinnehavaren behöver därför inte ha något eget elavtal.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,62592%

Förening

Föreningsnamn Brf Kanariefågeln
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-0446
Gatuadress Älggatan 16C
Postnummer 21613
Ort LIMHAMN
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Ordförande John Lundqvist
Telefon Kontaktperson 070-413 30 34
Allmänt om föreningen Brf Kanariefågeln är en äkta förening som bildades 1947. Sammanlagt har föreningen 149 bostadsrätter och två lokaler som hyrs ut. Föreningen äger fastigheten och HSB sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen. Föreningen är inte medlemmar i HSB, de köper endast tjänster från dem. Inget medlemsskap i HSB krävs för de boende.

ALLMÄN INFORMATION
Ett tillverkningsfel i vissa av glasen på balkongerna gör att det bildas vita fläckar i nederdelen på grund av fukt som dras upp i rutorna. Föreningen står för utbyte av dessa glas. Det finns i nuläget ingen tidpunkt för utbyte. Det är ofarligt med fläckarna då det är laminerade glas, det vill säga att två glasskivor som är limmade på en plastfilm. Glasen kan alltså inte spricka sönder. Så fort det finns någon info i fallet kommer detta att kommuniceras ut till de boende. Någon fastställd tidpunkt för utbytet finns alltså inte.

Föreningen gör i samband med överlåtelse en enklare syn av lägenheten för att kontrollera skick och eventuella brister gällande de saker som föreningen har intresse och ansvar för. De kontrollerar endast de anläggningar och system som föreningen ansvarar för (tex avlopp, ventilation, elmätare etc). Köparen informeras om att de övertar ansvar för felaktiga eller otillåtna ändringar och renoveringar utförda av tidigare ägare.

För mer info: http://www.kanariefageln.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningens ekonomi Det finns inga fastlagda avgiftshöjningar men räkna med cirka 2-4% årligen. Höjningarna är till för att täcka upp för allmänt ökande kostnader men även för att kommande renoveringar och projekt.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 149
Antal lokaler 2
Renoveringar Sedan 2000 har föreningen genomfört följande projekt:

– 2020 gjordes en gruppanslutning av bredband hos Bredband2. Samtliga lägenheter får tillgång till bredband mot en obligatorisk avgift om 75kr/månad. Under september renoverades även taket på tvättstugan med ny papp och sedumgräs som ytskikt samt gången över byggnaden renoverades också. Den vita putsen på kontorsbyggnaden renoverades på både fram- och baksida.
– Kodlås på entredörrar, sophus och cykelkällare 2019
– Ny dränering, gångar och planteringar för entresidorna för husen på Västanväg. Häck och staket sätts längs Västanväg 2017-2018. Övriga hus dränerades 2009.
– Ny styr- och reglerutrustning för värmesystemet 2016.
– Uppgradering av tv-nätet (Com Hem) för digital/HD/bredbandsmöjligheter 2016.
– Nya tvättmaskiner och torktumlare plus en fjärde tvättstation 2016.
– Installation av bredbandsnät via fiber från Bredbandsbolaget 2014. Sedan 2020 är Bredband2 leverantör av bredband.
– Renovering av källartrappor/cykelnedfarter på samtliga sju hus 2014.
– Yttertaken nya på samtliga hus 2013-2015.
– Nya gångar, nya planteringar, nya gatubrunnar och ny plattläggning längs Älggatan, 2012.
– Inglasade balkonger 2011
– Relining av avlopp 2009-2013
– Nya säkerhetsdörrar till lägenheterna och portar i ek
– Ny el dragen i samtliga fastigheter/lägenheter
– Ytterbågarna på fönsterna bytta till aluminum
– Nya värmeväxlare och termostater
– Dränering av husens grundmurar 2009

Föreningen har en underhållsplan utarbetad av en byggkonsult 2012/13 med löpande uppdateringar och en större revision 2018. Planen är ett levande arbetsdokument för styrelsen och ändras i takt med att vi genomför projekt och renoveringar. De använder sig av utomstående konsulter och besiktingsresurser för att få korrekt utförda upphandlingar, jobb och kvalitet när det gäller större projekt och där de känner att det behövs.
Parkering Föreningen har ett fåtal parkeringsplatser vid Älggatan. Dessa kan hyras för 300 kr per månad och det är kö. Hyran för platserna kommer 2020-21 att justeras så att de kostar som boendeparkering på gatan (450 kr per månad, februari 2020). I övrigt hänvisas till gatuparkering. Det är från oktober 2020 boendeparkering i området. Se malmo.se för vidare information.
Tv och bredband TV-leverantör är Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften. Föreningen är gruppansluten till Bredband2 och alla lägenheter har 1Gbit bredband. För detta tas en avgift på 75 kr per månad ut.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen har en stor grönskande innergård med odlingslotter, sittmöbler och möjlighet att grilla för de boende. Föreningen har en stor tvättstuga (separat ingång) mellan Älggatan 18 och 20 med fyra tvättstationer och torkrum. Tillgång till bastu med omklädningsrum och dusch för föreningens medlemmar. Cykelrum i källaren.

Dokument

Området

Limhamn är ett historisk område som bidragit till Malmös expansion då man sedan 1622 har brutit kalk i det kalkbrottet som idag är ett naturreservat. Bebyggelsen genom området är väldigt varierande med allt från nybygge, flerbostadshus till charmiga gathus och pampiga villor.

Närområde

På Limhamn har man kort avstånd till det mest. Vi hittar träningsanläggning som crossfit, gym, fotbollsklubb samt ishockeyhall. I centrala delar av området finner vi stort utbud av dagligvaruhandel med både ICA och Willys. Limhamn bjuder på flertalet restauranger med mängder av kulinarisk bakgrunder där även den kräsna lär finna ett nytt favoritställe. I centrala Limhamn hittar vi detaljhandel som erbjuder mindre shopping av t.ex. förnödenheter samt klädesbutiker.

Kommunikation

På Limhamn finner vi stort urval av kommunal busstrafik där vi i centrum finner busslinjerna 4, 33 och 34. 4:an tar dig mellan Bunkeflostrand och Segevång genom centrala Malmö. Busslinje 33 går mellan Ön och passerar bland annat Hyllie, Jägersro och vidare till Värnhem som slutdestination. 34:an går mellan Sibbarps badstränder i väst till handelsområdet Stora Bernstorp i öst. I norra delen av området hittar vi busslinje 7 som tar dig genom centrala Malmö och vidare ut till handelsområdet Svågertorp.

Parkering

Till största del gäller boendeparkering genom Limhamn. I villakvarteren råder fri parkering och i centrala Limhamn hittar vi parkeringshus.

Övrigt

På Limhamn finner vi en variation av förskolor samt grundskolor. Vi har bland annat Geijerskolan som huserar ca 600 elever fördelat mellan årskurs F - 6 samt finns Bergaskolan som huserar strax över 1000 elever fördelat över årskurs F - 9.

För dem som är intresserade av Kalkbrottet och dess historia erbjuds guidade turer under större delar av året.

Räkna på ditt nya boende