VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Ekhagen, Jönköping

Oxelgatan 21

Nu erbjuds en trea med inglasad balkong på Oxelgatan 21!
Hissen tar dig längst upp i byggnaden till våning sju. In i lägenheten möts du av en välkommande hall med goda förvaringsmöjligheter tack vare den platsbyggda garderoben med skjutdörrar. Bostaden erbjuder två sovrum med plats för en säng och tillhörande möblemang. Med en bra planlösning och genomgående gott skick har du möjlighet att här skapa ett trivsamt hem. Fördelar med bostaden är den inglasade balkongen i västerläge samt ett badrum som är uppdelad i två delar. Det är både praktiskt och underlättar i vardagen. Vardagsrummet är ljust och luftigt med plats för både matsalsbord och soffgrupp om så önskas. Från bostadens sällskapsrum får du även en glimt av vättern.

Brf Hästskon är en väl omhändertagen förening som erbjuder medlemmarna mer än bara ett boende. Med en mycket god ekonomi och en belåningsgrad på otroliga 821 kr/kvm kan du känna dig trygg i ditt val av bostadsrättsförening. Gemensamt finns en samlingslokal, övernattningslägenhet, flera tvättstugor, biltvätthall, trevliga innergårdar och parkeringsmöjligheter för de flesta fordon.
I månadsavgiften på 4674 ingår värme, vatten , kabel-TV samt internet 1000/1000 Mbit/s . Individuell mätning av elen som går via föreningen.

Här bor man lugnt och skönt med gångavstånd till det mesta. Granne med Bondberget som erbjuder härlig natur, vackra naturspår,och en grönskande dal med lekplatser. Det finns även tillgång till goda bussförbindelser samt Ekhagens centrum med närlivs, matbutik, bageri och pizzeria. Utvidgar man promenaden lite så när man strax ASECS shoppingcenter eller Vättern och dess stränder längst med.


MAYBE IT´S TIME TO MOHV?

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 82 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4674 kr/mån
Rum 3
Våning 7 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1967-1970
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Josefin Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 78
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Trivsam trea med inglasad balkong!

Planritning

Josefin Eriksson

Josefin Eriksson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Oxelgatan 21

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 82 kvm. föreningen, Övrigt - allmänt om lägenheten
Hiss Ja
Våning 7 av 7

Byggnad

Typ av byggnad flerbostadshus
Boarea 82 kvm
Byggnadsår 1967-1970
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader samlingslokal, övernattningslägenhet, flera tvättstugor, biltvätthall, trevliga innergårdar och parkeringsmöjligheter för de flesta fordon.

ÖVRIGA UTRYMMEN:
Till lägenheten hör ett vindsförråd samt matförråd i källaren. (Om förråden är upplåtna med bostadsrätt eller nyttjanderätt har inte gått att få fram)
Balkong (Om balkongen är upplåten med bostadsrätt eller nyttjanderätt har inte gått att få fram)

Rum

HALLEN

Välkommen in genom entrén! En välkomnande hall med möjlighet till avhängning av ytterkläder direkt till höger. Till vänster finns goda förvaringsmöjligheter tack vare den platsbyggda garderoben med skjutdörrar. Väggarna är målade i en vit ton och på golvet ligger ett laminatgolv.

SOVRUM 1

Direkt till höger har du ett av två sovrum som finns i bostaden. Här får du plats med både en dubbelsäng och en skrivbordsdel. Du har också gott om förvaring i form av två garderober. Väggarna är målade i en grå ton och på golvet ligger ett laminatgolv.

SOVRUM 2

Mitt emot första sovrummer, finner du bostadens andra sovrum. Väggarna är målade i en grå ton och på golvet ligger ett laminatgolv.

KÖK

Köket är ett vitmålat Marbodalkök med ramluckor och silverbeslag. Bänkskivans material är laminat i en mörkare grå ton. Köket är utrustat med en kombinerad ugn/spis, fläkt, diskmaskin, kyl samt frys. Väggarna är målade i en vit ton och på golvet ligger ett laminatgolv. Här får du plats med en matplats med ett bord och sittplatser för 4-5 personer.

BALKONG

Från köket når du bostadens balkong som ligger i ett västerläge. Balongen är 6 kvm och rymmer en sittgrupp i form av exempelvis en loungegrupp.

BADRUM

Badrummet är uppdelat i en del där du har tvättmaskin, torktummlare, dusch, handfat med kommod samt överskåp med spegel. Den andra delen har du en WC och ett handfat med ett överskåp med spegel. Mycket praktiskt i vardagen med en planlösning som innebär att du kan stänga och dela upp badrummet. Väggarna är täckta med ett ljust kakel och på golvet ligger klinkers.

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt vardagsrum med plats för både matsalsbord och soffgrupp om så önskas. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är målade i en vit ton.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-06-04
Primärenergital 103

Ekonomi

Lägenhetsnummer 207
Avgift 4674 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, vatten, bredband 1000/1000 och Tv flex inkl stream samt bostadsrättstillägg
Driftkostnad 8 532 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 340 kr
  • Hushållsström: 6 192 kr

Driftkostnaden är cirkauppgifter och baseras på nuvarande ägares förbrukning med två vuxna och två barn i hushållet.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,3088%
Andel av årsavgift 0,3088%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 51 984 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022

Förening

Föreningsnamn Brf Hästskon
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-5454
Gatuadress Oxelgatan
Hemsida http://www.hastskon.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen Hästskon äger fastigheterna Vattendelaren 6-8 och 10-11 i Jönköpings kommun. Byggnaderna på föreningens fastigheter är uppförda 1967-70. I föreningen finns totalt 333 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Hästskon är en mycket välskött bostadsrättsförening förvaltad av HSB.

Gemensamt i föreningen finns samlingslokal för ca 25 personer och övernattningslägenhet med fyra bäddar (Oxelgatan 19) som hyrs ut till medlemmarna via föreningens bokningssystem, biltvätthall som bokas via föreningens bokningssytem (tillgängligt för de medlemmar som hyr en parkeringsplats via föreninge), cykelförråd, stora grönskande innergårdar med sittgrupper och grillplats samt fyra st tvättstugor (belägna i källplan på adresserna Bokgatan 8, Oxelgatan 7, 19 och 27). Det finns även en grovtvättstuga. På vinden och i källaren finns lägenhetsförråd.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt styrelseordförande. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framför allt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.
Äger föreningen marken Ja
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR
2007-2008 Stambyte
2009-2010 Renovering av tvättstugorna samt iordningställande av en övernattningslägenhet.
2010-2011 Ombyggnad förråd
2012-2013 Gårdsprojektet etapp 1 ( Omfattande markarbeten för ombyggnation av gårdsbjälklag ink nytt tätskikt, nya brunnar, Tilläggsisolering samt ny fasadputs på gavlarna på Bokg 4 & 14. Renovering av entréer ink ledbelysning, ommålning av hela garaget, belysning övre gården)
2013-2014 P-plats projekt (Markarbeten ink asfaltering av p-platserna med breddad storlek, nya linjer, nya elstolpar med timer, led belysning, stopplankor, prydnadsgrus runt träden)
2014-2015 Belysning nedre gården , belysning källare och vind - närvarostyrd, byte av värmepump
2015-2016 Hissprojekt ( 3 hissar ), fasad putsning, belysning utsidan, uppdatering portar, brandlarm)
2016/2017 Gårdsprojekt etapp 2 / pelare garage
2019/2020 Renoverat gästlgh samt gemensamhetslokalen, underhåll av avloppsledningar, underhåll av terazzogolv, ommålning samt ytterbelysning, yttre miljö medd gårdsarbeten, gräsmatta, nya hissar
2020 Installerat portlås med kod, blipp och porttelefon.
2022 Påkoppling av IMD (Individuell mätning & debitering) 22st nya p-platser (varav 20 med laddstolpe), OVK- och statuskontroller
Solceller (Undersökningsstadie)

PLANERADE
2023 Renovering av övre innergård
2024 Takrenovering, Takfläktar
2026 Fasadrenovering
Parkering Garage med 172 garageplatser ( 250kr/mån) och 8 mopedplatser 85-185 kr /mån.
På gården finns 232 p-platser (100 kr/mån, med el 180 kr/mån) varav 14 är besöksplatser, 20 laddplatser, 28 med eluttag, 7 -15 min parkeringar, 2 nyinflyttad, 2 in/ utlastning samt 2 hemstjänst.
3 Mc-platser och 10 är husvagnsplatser (150 kr/mån).
Till samtliga parkeringsplatser och garage är det separat kö via föreningen.
Tv och bredband Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Telenor där bredband 1000/1000 och Tv flex inkl stream ingår (18 kanaler + 8 valbara) i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: uppgift angående bostadens area är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Dokument

Området

Ekhagen ligger naturskönt vid foten av naturreservatet Bondberget. Från många platser ges en fin utsikt över Vättern och Jönköping. Ca 4 kilometer in till Jönköping city. Ekhagsravinen delar villaområdena och flerbostadsområdena. Flertalet förskolor, grundskola samt gymnasium.

Närområde

Vid Ekhagens centrum finns en livsmedelsaffär, en kiosk, en pizzeria, ett konditori.

Kommunikation

Ekhagen centrum är en knytpunkt för många busslinjer. Linje 2, 12, 13, 38, och även 130 och 133 stannar här.

Parkering

Gratis parkering på gatorna.

Övrigt

I området finns flertalet lekplatser, fotbollsplan, motionsspår, slalombacke och koloniområde.