Torpa, Jönköping

Karlavägen 21

En relation med en bostad kan i mångt och mycket påminna om den mellan människor. När du trivs, mår bra och hittar hem, då blir också relationen lycklig och stadigvarande. Som säljarna själva uttrycker det "Vi är inte de första, som haft ett ”stabilt äktenskap” med huset. De förra (första) ägarna bodde här i 33 år och nu har vi bott här i 33 år. Så bered er på ett långt förhållande!”

Bakom den tegelrosa, vidsträckta muren utmed Karlavägen döljer sig en prunkande trädgård med pool och poolhus. Besöker du Karlavägen 21 en solig dag känns det snarare som att befinna sig på en innergård någonstans i södra Italien. I trädgårdens olika rum finns något nytt att upptäcka varje dag: pampiga stensättningar, vackra planteringar, fruktträd, köks- och kryddland. Tack vare husets placering är insynen minimal vilket gör det svårt att tro att vi här befinner oss i ett av Jönköpings centralaste villakvarter. Att fastighetens beteckning är Neapel 12 må vara ett sammanträffande, men i detta fall ett ytterst passande sådant.

Huset uppfördes ursprungligen för direktören på Tändsticksfabriken och det kan anas än idag. Öppna härliga ytor som gjorda för umgänge och representation: herrum, hembiträdesrum och allrum stort som en balsal är inslag som knappast var standard på 50-talet, eller idag heller för den delen. Liksom trädgården bakom muren överraskar, gör även huset det interiört. Bakom den funkistypiska tegelfasaden döljer sig spännande vinklar och vrår. Här har inte sparats på krutet vid byggnationen, vacker fiskbensparkett, påkostat trätak och handslaget tegelgolv är bara några guldkorn som du kommer få uppleva här.

“Funkishus” från 50-talet har alla en sak gemensamt – funktionalitet. Och ja, visst finns den även här. Gott om rum för den stora familjen med många sovrum, dubbelgarage, trippla toaletter, dubbla entréer, en fin fördelning mellan privata och sociala ytor och en perfekt ihopkoppling mellan ute och inne. Räkna med att du kommer att få stå värd för alla familjehögtider framöver!

Här bor du i det perfekta läget mellan natur och stad. Ett tryggt, lugnt område där Karlavägen utanför håller på att konverteras till en stadsgata med säkra passager och lägre hastighet. Skol- och barnomsorg finns inom promenadavstånd. Alla tänkbara bekvämligheter som gör vardagen enkel likaså. Naturen har du bokstavligt talat på andra sidan gatan, Friaredalen, Vattenledningsparken, Lutherdammen och Stadsparken för att nämna några. För längre resor når du E4:an på endast ett par minuter.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 192 kvm + 132 kvm
Rum 8
Tomt 954 kvm, friköpt
Byggnadsår 1956
Pris 9 000 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Privén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 75
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Medelhavskänsla i Jönköpings Neapel!

terrass

terrass
terrass

Planritning

Övre plan
Övre plan
Soutterrängplan
Soutterrängplan
Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Karlavägen 21

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 8
Boarea 192 kvm. Faktisk uppmätning. Tax area 189 boarea, 130 biarea. Se protokoll under dokument på uppmätningen.

Byggnad

Typ av byggnad Souterränghus
Fastighet Neapel 12
Boarea 192 kvm
Biarea 132 kvm
Byggnadsår 1956
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Betong
Fasad Tegel och trä (under terrasstak)
Grundmur Souterräng
Tak Papptak
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Bergvärme (dubbla borrhål), mer info under "övrigt om byggnaden".
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden GENOMFÖRDA RENOVERINGAR:

2021-2022 Målning av kök. Målning och kalkning av hembiträdesrum, vardagsrum och herrum. Putsning och målning av mur. Målning av allrum, nedre plan. Kalkning av garagevägg.
2019-2020 Separation avlopps-/dagvatten. Målning av matrum.
2018 Installation fiber. Målning av kökshall och gäst-wc övre plan. Målning av fönster övre och nedre plan. Byte av vitvaror kök. Byte av diskbänk.
2017 Byte motor och styrning av poolöverdrag. Byte spis. Garderob hall.
2010, 2017 Relining avloppsstammar
2015 Takomläggning. Målning stomme terrasstak, takfot och vindskivor, häng- och stuprännor. Omläggning terrasstak.
2014 Trädäck terrass. Installation braskamin. Renovering nedre plan.
2013 Byte av poolliner. Renovering av garage.
2010, 2014 Renovering tvättrum inklusive byte av maskinpark
2009 Renovering el (elcentral, kablar, strömbrytare och eluttag.)
2008-2012 Mur, pool, poolhus, poolträdgård, gång och trädgård på norr- och kökssida
2010 Badrum
2007 Installation bergvärme
2003-2006 Renovering tre sovrum nedre plan
1991-2002 Allrum nedre plan samt terrasstak

UPPVÄRMNING, UTÖKAD INFORMATION
Huset värms upp av bergvärme med dubbla borrhål. På nedre plan finns vattenburen golvvärme och vattenburna radiatorer. Elektrisk golvvärme i badrum samt allrum. På övre plan finns vattenburna radiatorer.
Övriga byggnader POOLHUS
I poolträdgården, alldeles invid poolen, hittar vi fastighetens poolhus. I huset finns el, vatten och avlopp framdraget. För den som önskar skulle huset gå att göra om till exempelvis gästhus eller så kan man installera en bastu i det.

Rum

ENTRÈPLAN

HUVUDENTRÉ

Via stensatt gång når du husets huvudentré. Här välkomnas du in i en rymlig hall med gott om plats för möblemang. I blickfånget rakt fram har du den stilrena 50-talstrappan med extra bredd vilken leder dig upp till plan två. Nedre plan breder ut sig på bägge sidor av hallen. På golvet ligger vackert, handslaget tegel och väggarna är ljusa.

SOVRUM 1, 2 och 3

Till vänster i hallen nås tre sovrum i fil vilka självklart kan nyttjas till barnrum, kontor eller gästrum. I rummen finns gott om plats för sängar med tillhörande möblemang. Här är väggarna genomgående ljusa och på golven ligger klinkers (sovrum 1) eller ekparkett (sovrum 2 och 3). Utöver garderober i sovrummen nås även en stor klädkammare strax utanför sovrum 2 och 3.

BADRUM

Vid de tre sovrummens slut nås bostadens fräscha och påkostade badrum. Här har inte sparats på krutet! Badrummet är utrustat med dusch, badkar, tvättställ med förvaring, wc samt bidé. På golvet ligger klinker med elektrisk golvvärme och väggarna är kaklade.

GÄST-WC

Till höger i hallen nås gäst-wc, perfekt när du får besök eller när ni är flera i familjen. Praktisk placering för akuta toalettbesök efter ett dopp i poolen då golvet är vattentåligt hela vägen in. Utrustat med wc och tvättställ.

KLÄDVÅRD, FÖRRÅD OCH MATKÄLLARE

Vidare förbi gäst-wc hittar du de praktiska ytorna. Här finns tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare, båda av fabrikat Miele. Här finns även förråd för förvaring samt sval matkällare - kanske en framtida vinkällare för den intresserade? De olika utrymmena nås genom ett större rum i mitten som har agerat både lekrum och strykrum genom åren.

ALLRUM

Det ovanligt stora allrummet, med stor diskbänk/arbetsyta samt extra vattenuttag, ligger några trappsteg ned från hallen. Här är det bara fantasin som sätter gränserna för vad som kan göras med rummet. Ett extra rymligt hemmakontor, uthyrningsrum eller tonårsrum är bara några potentiella nyttjandeområden. Från allrummet nås bostadens dubbelgarage.

GARAGE

Dubbelgaraget rymmer, förutom två bilar, även massvis med förvaring. Här finns både värme och vatten, lyxigt att kunna sätta sig i en varm bil på morgonen.

ÖVRE PLAN

BIBLIOTEK

När du tagit dig upp för trappan så möts du av en fantastisk yta som är uppdelad i tre avdelningar. Första delen, här kallat bibliotek, är en perfekt plats för avkoppling. Kaminen gör ytan extra rofylld och trivsam. Den teglade väggen löper snyggt vidare ut på terrassen med tak, som blir ett extra rum en stor del av året. På golvet ligger vacker fiskbensparkett och väggarna är ljusa undantaget den teglade.

TERRASS

På den skifferbelagda uteplatsen under tak har du minimalt med insyn. Tack vare läget i sydväst kan du njuta av solen från tidig eftermiddag till kväll. Här finns gott om plats för stort utemöblemang. I anslutning till terrassen finns ett stort trädäck där du kan njuta av solen hela dagen, eller kanske ta dig en svängom framåt kvällen!

VARDAGSRUM

"Mittenavdelningen" står för husets vardagsrum. Här ryms en större soffgrupp vilket gör rummet till den perfekta samlingsplatsen när det blir dags att träffa nära och kära.

MATSAL

Den tredje delen av den stora härliga ytan är belägen längst fram. För att kvala in i kategorin "Matsal" krävs såklart att ett bord modell större ryms, vilket det gör här. Gott om rum för hela familjen i ett ljust och luftigt hörnläge. Här flödar ljuset fritt från fönster i dubbla väderstreck, vilket ökar rymden ytterligare. På golvet återkommer fiskbensparketten och väggarna är ljusa.

KÖK

Köket nås praktiskt från matsalen, eller groventrén. Här finns gott om rum för både bakning och matlagning. För dig som väljer att driva vidare nuvarande köksträdgård är grödorna bara ett par steg ut genom dörren. Köket är standardutrustat. Matplats finns för 4-6 sittande.

GÄST-WC

I anslutning till groventrén finns ytterligare en gäst-wc med tvättställ och wc.

HEMBITRÄDESRUM/SOVRUM

Anställningsformen "Hembiträde" existerar idag inte längre, så numer är detta kort och gott ett sovrum. Perfekt för tonåringen som önskar egen entré eller kanske långväga gäster som stannar över natt. För den som vill göra ett badrum till i huset passar detta rum utmärkt att slå ihop med gäst-wc vägg i vägg för att få plats med dusch/badkar också.

HERRUM/SOVRUM

Det som en gång i tiden var herrarnas rum är såklart inte enbart vigt till det idag. Denna yta passar exempelvis utmärkt som ett huvudsovrum/föräldrasovrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Kyliga höst- och vinterdagar blir det extra mysigt att tända den öppna spisen. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är ljusa.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2021-11-04
Energikonsumtion 75 kWh/m2 år.
Primärenergital 135

Ekonomi

Pris 9 000 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 4 611 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 724 000 kr
  • Småhusbyggnad: 2 887 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 887 000 kr
Värdeår 1956
Summa inteckningar 1 700 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 55 348 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 5 226 kr
  • Försäkring: 4 972 kr
  • Renhållning: 3 150 kr
  • Hushållsström: 42 000 kr

Kostnad för el innefattar utöver förbrukningsel även kostnad för uppvärmning av byggnad och pool.

Tomt

Tomtarea 954 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Tomtindelning Stadsplan

Dokument

Området

På Torpa samsas villorna med mindre flerfamiljshus vilket ger en härlig, levande stadsdel. Här finns lugnet trots närheten till centrum och i omgivningarna finns alltid något nytt att upptäcka. Flertalet grönskande parker - Stadsparken och Friaredalen för att nämna de närmsta - låter dig följa naturens växlingar på nära håll.

Närområde

I närområdet finns livsmedelsbutiker, restauranger och diversebutiker. Goda möjligheter till skol- och barnomsorg.

Kommunikation

Bussen går från flertalet hållplatser i området med navet på Torpaplan där 2 av stamlinjerna finns tillgängliga. Pendlaren tar sig enkelt till E4an, Riksväg 40 eller flygplatsen. Till Jönköpings resecentrum har du cirka 20 minuters promenad.

Parkering

Boendeparkering kan tecknas via Jönköpings kommun för den som är folkbokförd i området samt innehar ett fordon.

Räkna på ditt nya boende