Torpa, Jönköping

Ekgatan 3

Renoverat nära högskolan! Nu finns möjlighet att förvärva en oerhört välplanerad etta på en av populära Torpas mysigaste gator- Ekgatan! Lägenheten är smidigt belägen på andra våningen och känns betydligt större än vad kvadraten anger. Här har genomtänkta förändringar för att maximera planlösningen skett och dessutom har man låtit renovera såväl kök som badrum. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds såväl inne i lägenheten som utanför, via två tillhörande förråd- ett på vind och ett i källarplan. Detta är med andra ord en bostad att bara att flytta rakt in och börja trivas i.

Bostadsrättsföreningen är mycket välskött och har en god ekonomi vilket återspeglas i de låga månadsavgifterna där även bredband ingår. Utöver en välskött ekonomi och en väl omhändertagen fastighet erbjuder föreningen sina medlemmar mervärden i form av fina gemensamhetsutrymmen. I Källarplan finns bland annat relaxavdelning med bastu, gym, övernattningsrum och renoverad tvättstuga. Här bor du med närhet till såväl stadspuls som till härlig natur. Smidigt gång/cykelavstånd till högskolan och närhet till goda busskommunikationer.

Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 24.4 kvm
Avgift 1659 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1942
Pris 1 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 79
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Optimalt planerad med renoverat kök & bad- perfekt läge nära city & högskola

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ekgatan 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 24.4 kvm. Föreningens info, se allmänt
Hiss Nej

Byggnad

Boarea 24.4 kvm
Byggnadsår 1942
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Till lägenheten hör ett förråd på vinden och ett mindre källarförråd.

Rum

HALL

Välkomnande entréhall med gott om plats för avhängning av ytterkläder samt förvaringsmöjligheter via två st helgarderober. På golvet ligger ett vackert plankgolv och väggarna är vita.

BADRUM

Renoverat badrum från 2016 med vita helkaklade väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch bakom duschväggar i klarglas, handfatskommod, badrumsskåp med spegeldörrar, handdukstork, WC samt reglerbar golvvärme.

RUM

Rum med lättmöblerade ytor och väl tilltagen takhöjd. Här finns plats för säng med tillhörande möblemang i en praktisk sovalkov, soffa samt matbord. Rummet får härligt ljusinsläpp via stort fönster med utsikt över föreningens gård. På golvet ligger ekparkett och väggarna är tidlöst vita.

KÖK

Praktiskt kök som byggdes om och renoverades så sent som årsskiftet 2015/2016. Vita skåpsluckor och grå mosaik ovan arbetsbänk i ek. Köket är utrustat med kyl/frys, kombinerad ugn/mikro, induktionshäll samt köksfläkt och extra bred diskho.

Energideklaration

Utförd Ja, 2012-06-15
Energikonsumtion 120 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 114-114-019
Pris 1 495 000 kr utgångspris
Avgift 1659 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV och bredband via Comhem.
Driftkostnad 4 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 2 800 kr

Driftkostnaderna är cirkauppgifter baserade på en vuxen person i hushållet.

Andel i förening 1,64%

Förening

Föreningsnamn Brf Malmen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-1198
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen äger fastigheten Malmen 18 och består av totalt 42 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Den tekniska förvaltningen sköts av HSB och den administrativa förvaltningen sköts av Jönköpingsbostäder.

Föreningen har fina gemensamhetsutrymmen som medlemmarna kan nyttja. I källaren finns cykelförråd, gym med relax och bastu, pingisrum, övernattningsrum och tvättstuga med torkrum. Samtliga utrymmen är uppdaterade under senare år och gymmet erbjuder flera träningsmaskiner bl a crosstrainer, motionscykel och roddmaskin, fria vikter och pilatesboll. I tvättstugan finns tre stora tvättmaskiner, en torktumlare samt torkskåp. Intill finns ett stort torkrum. Övernattningsrummet kostar 100 kr/natt och bastun 50 kr/gång.
Renoveringar 2005 Relining
2010 Renovering av gemensamhetsutrymmen färdigställs
2010 Takbyte
2010 Elbyte i fastigheten
2011 Omläggning av källargolv
2012 Renovering av gemensam tvättstuga
2014 Byte av fjärrvärmecentral
2017 Fönsterrenovering
2018 Omläggning av VA-stammar och iordningställande av gården
2019 Putsarbeten
2020 Målningsarbete
Parkering Föreningen har 26 parkeringsplatser med och utan eluttag som hyrs ut via separat kö. Boendeparkering på omkringliggande gator kan tecknas via kommunen.
Tv och bredband Fastigheten är ansluten till Tele2. Ett grundutbud av TV-kanaler och Bredband (100 mbit) ingår i månadsavgiften.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Uteplats Gemensam uteplats på innergården.

Dokument

Området

På Torpa samsas villorna med mindre flerfamiljshus vilket ger en härlig, levande stadsdel. Här finns lugnet trots närheten till centrum och i omgivningarna finns alltid något nytt att upptäcka. Flertalet grönskande parker - Stadsparken och Friaredalen för att nämna de närmsta - låter dig följa naturens växlingar på nära håll.

Närområde

I närområdet finns livsmedelsbutiker, restauranger och diversebutiker. Goda möjligheter till skol- och barnomsorg.

Kommunikation

Bussen går från flertalet hållplatser i området med navet på Torpaplan där 2 av stamlinjerna finns tillgängliga. Pendlaren tar sig enkelt till E4an, Riksväg 40 eller flygplatsen. Till Jönköpings resecentrum har du cirka 20 minuters promenad.

Parkering

Boendeparkering kan tecknas via Jönköpings kommun för den som är folkbokförd i området samt innehar ett fordon.

Räkna på ditt nya boende