VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Österängen, JÖNKÖPING

Brynjegatan 5

Denna bostad är belägen på första plan och bjuder in till trivsam och bekväm boendemiljö. Det helkaklade badrummet, med en stilren känsla och en praktisk handdukstork, är resultatet av föreningens stambyte. I vardagsrummet välkomnas du av det charmiga originalgolvet i stavparkett. Här finns plats för både en soffgrupp och en sittgrupp, vilket gör rummet flexibelt och inbjudande. Det generösa ljusinsläppet från två väderstreck, delvis tack vare balkongen med västerläge, skapar en ljus och luftig känsla. Balkongen förlänger ditt boende ut i det fria och erbjuder en avkopplande plats för en mindre sittgrupp och möjligheten att odla några krukväxter.

Brf Vapnet nr 4 erbjuder en andel i en skuldfri förening, vilket ger medlemmarna trygghet och ekonomisk stabilitet. Avgiften på 2701 kr inkluderar uppvärmning, vatten och kabel-TV. En av de stora fördelarna med att bo i denna förening är möjligheten till parkering. Varje parkeringsplats är utrustad med motorvärmare. För närvarande finns det lediga parkeringsplatser tillgängliga för den förmånliga summan av 35 kr/månad eller 65 kr/månad med el. Det finns även 3 garageplatser som för tillfället är upptagna. Ett kösystem finns tillgängligt.

Här bor du med ungefär 5 kilometer till centrala Jönköping och cirka 1,5 kilometer till centrala Huskvarna. Här finns promenadavstånd till flera av regionens pärlor, såsom Bondbergets naturreservat med sina rika skogar och stigar, de unika sandbankarna vid Rosenlund, Vätterstranden, och det välkända evenemangscentret Elmia. Österängen erbjuder en perfekt blandning av närhet till natur och stadsliv.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 61 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2701 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris 1 295 000 kr som utgångsbud

Ansvarig mäklare
Josefin Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 78
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Tvåa i skuldfri förening med västerbalkong!

Planritning

Josefin Eriksson

Josefin Eriksson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Brynjegatan 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 61 kvm. Se allmänt om lägenheten
Hiss Nej
Våning 1 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 61 kvm
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Balkong (Om balkongen nyttjas med bostadsrätt eller allmän nyttjanderätt har inte gått att få fram).

Rum

HALL


Välkommen in genom entrén! Här möts du av en hall följd av en korridor. Direkt till höger finns möjlighet att hänga av ytterkläder. Väggarna är målade i en dov gul ton och på golvet ligger ett parkettgolv.

KÖK

Direkt från hallen når du köket. Köket har vita skåpluckor med träknoppar som handtag. Väggarna är klädda med vitt kakel. Köket är utrustat med en kombinerad ugn och spis, fläkt, mikrovågsugn samt kyl och frys. Väggarna har en ljus mönstrad tapet och på golvet ligger ett parkettgolv.

SOVRUM 1

Sovrummets yta ger plats för en säng och tillhörande möblemang. Väggarna är täckta med en ljus tapet och golvet är belagt med parkettgolv.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet välkomnar ett vackert ljusinsläpp, delvis tack vare den tillhörande balkongen som smidigt ansluter till sällskapsrummet. Här erbjuds tillräckligt med utrymme för både en sittgrupp och en matgrupp om man så önskar. Väggarna är tapetserade i en ljus ton och golvet pryds av ett parkettgolv.

BALKONG

Balkongen förlänger ditt boende ut i det fria och erbjuder en plats för en mindre sittgrupp samt möjlighet att odla några krukväxter. Balkongen ligger i ett västerläge.

BADRUM

Badrummet är välutrustat med handfat och kommod, samt ett praktiskt spegelskåp. Här finns en dusch, wc och en praktisk handdukstork. Väggarna pryds av vitt kakel och golvet är belagt med grå klinkers.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3
Pris 1 295 000 kr som utgångsbud
Avgift 2701 kr/mån
Kommentar till avgiften Värme och vatten och kabel-TV
Driftkostnad 5 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 4 200 kr

Driftkostnaden är cirkauppgifter och baseras på nuvarande ägares förbrukning med en vuxen i hushållet.

Andel i förening 9,77%
Andel av årsavgift 9,77%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettotillgångar överstiger dess indirekta nettoskulder. Enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2023

Förening

Föreningsnamn BRF Vapnet nr 4
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-1818
Gatuadress Brynjegatan 5
Postnummer 55465
Ort JÖNKÖPING
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen
BRF Vapnet nr 4 är en bostadsrättsförening med 10 lägenheter i Jönköping. Föreningen bildades år 1958. Fiber är indraget via Wetternet och varje medlem väljer och tecknar sitt eget avtal. Ett grundutbud av TV-kanaler ingår dock i månadsavgiften.

Det finns 6 parkeringsplatser, alla utrustade med motorvärmare. För närvarande finns det lediga parkeringsplatser tillgängliga för den förmånliga summan av 35 kr/månad eller 65 kr/månad med el. Garageplatser: Det finns 3 garageplatser tillgängliga för 125 kr/månad, men alla är för närvarande upptagna. Det finns även 3 gästparkeringar.

Övriga gemensamma faciliteter i fastigheten inkluderar en tvättstuga, ett cykelrum, ett sammanträdesrum, en trädgård, ett hobbyrum och en grillplats.
Särskilda förpliktelser: Trappstädning samt gårdsstädning enligt schema.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 10
Renoveringar 2015 Dörrar
2012 Stambyte
2006 Fönster
Tak är gjort någon gång innan 2008

Planerade renoveringar/underhåll
Balkonger
Tv och bredband Fiber: Wetternet Kabel-TV: Tele2
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: uppgift angående bostadens area är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Dokument

Området

Österängen är beläget cirka 5 kilometer från centrala Jönköping och ca 1,5 km från centrala Huskvarna. Området är vackert beläget med natursköna omgivningar och promenadavstånd till bland annat Bondbergets naturreservat, Rosenlunds sandbankar, Vätterstranden, Elmia med mera. I området finns huvudsakligen flerfamiljshus men även en del villor.

Närområde

En kort promenad tar dig till Österängens centrum som har en stor Willysbutik, fiskbutik, charkbutik, hårsalong, pizzeria, närlivs, postombud mm

Kommunikation

Närliggande busshållsplats varifrån stadsbuss nummer 1 avgår. Till centrala Jönköping tar du dig på cirka 10-15 minuter med lokaltrafik. En promenad på cirka 15 minuter tar dig till Huskvarnas tågstation. E4:an nås på endast ett par minuter med bil.

Parkering

Gratis parkering på omkringliggande gator.

Räkna på ditt nya boende