Hammarbyhöjden, Johanneshov

Triolen, Lidköpingsvägen 2-6, 2:1001

Välkommen till Triolen
Som en liten oas nära till staden, naturen och kommunikationer ligger omtyckta Hammarbyhöjden. En stadsdel känd för sitt lugn. Hammarbyhöjden började byggas i början på 30-talet som en förlängning av Södermalm. Området blev snabbt populärt och många Södermalmsbor flyttade ut till Hammarbyhöjden. Många som bor i området idag har bott där länge och vill gärna kunna bo kvar.

Efterlängtade bostäder
Wallin ska nu bygga nya moderna bostäder som smälter bra in i stadsbilden men som tillför något som länge har efterfrågats i området. Moderna bostäder i hög kvalitet och i storlekar upp till rymliga femmor. Det finns förstås hiss, förråd och eget garage. Men Wallin vill mer än så. Man öppnar också upp för att Juridiska personer ska kunna köpa små effektiva ettor som övernattningslägenhet, personalbostad eller till egna barn som ska flytta hemifrån.

Populär arkitektur
Eftersom Hammarbyhöjden byggdes under funktionalismen har även Triolen skapats med en ren och funktionell arkitektur. Punkthusen kommer att uppföras på Lidköpingsvägen nära korsningen med Skarabacken. Husen blir 5 våningar höga i suterräng. Två av husen innehåller något större lägenheter för hela familjen. Det tredje huset innehåller små lägenheter för ett första boende eller för företag som vill investera och hyra ut.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 45 kvm
Avgift 2753 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 2022
Pris 3 600 000 kr

Ansvarig mäklare
Tomas Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0733-71 27 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Emilia Engrund
REG. FASTIGHETSMÄKLARE
0700-53 37 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Nyproduktion i omtyckta Hammarbyhöjden.

Planritning

Tomas Andersson

Tomas Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Triolen, Lidköpingsvägen 2-6, 2:1001

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 45 kvm. Baserat på ritning
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 45 kvm
Byggnadsår 2022
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation FTX

Rum

Interiör

För att läsa mer om inredningen se rumsbeskrivningar och teknisk beskrivning.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2:1001
Pris 3 600 000 kr
Avgift 2753 kr/mån
Driftkostnad 4 896 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 852 kr
  • Hushållsström: 1 284 kr
  • Övrigt: 2 760 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Triolen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769634-4857
Gatuadress .
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Antal Lägenheter
72

Antal rum
1- 5 rok

Storlek
Ca 20-113 kvm

Upplåtelseform
Bostadsrätter

Planerad inflytt
Vintern 2022/2023

Parkering
Garage 20-platser. 

Lägenhetsförråd

Ett förråd till varje lägenhet, belägna i hus II och hus III. Lägenhetsförråd utförs som typ Troax eller motsvarande med betonggolv samt målade väggar och tak.

Barnvagn-& Rullstolsförråd
Barnvagnsförråd finns beläget i hus I och hus II. Rullstolsförråd finns beläget i hus I, hus II och hus III. Betonggolv samt målade väggar och tak.

Cykelförråd & cykelparkering

Cykelförvaring för cirka 150 st cyklar i förråd och på gård. Ladduttag för elcyklar i begränsat antal samt cykelverkstad finns. Cykelförråd utförs med betonggolv samt målade väggar och tak. Miljörum Bostädernas miljörum är beläget på entréplan i hus II. Betonggolv samt målade väggar och tak.

Tillåter juridisk person som ägare
Juridisk person kan köpa lägenheter som investering eller för att använda som bostäder till anställda. För att säkerställa att föreningen inte blir oäkta sätts andelen juridiska ägare till maximalt 35 procent.

Tillåter uthyrning
Upplåtelseavtalet tillåter uthyrning av bostadsrätten. Det ger ett oberoende av styrelsens godkännande och detta kan inte ändras över tid. Den kortaste uthyrningstiden är satt till tre månader för att undvika korttidshyrning i form av till exempel Airbnb.

Förhandsavtal
När du bestämt dig för en bostad så ska ett förhandsavtal tecknas. Förhandsavtalet är bindande. Du erlägger då 100.000 kr i förskott.

Upplåtelseavtal
Upplåtelseavtal planeras att tecknas preliminärt i augusti 2022. Du erlägger då 10% av köpeskillingen i handpenning med avdrag för de 100.000 kr du tidigare erlagt.

Tillträde
Under vintern 2022/2023 planeras tillträdet till din bostad. Då erlägger du också resterande del av köpeskillingen.

Observera att för företag gäller annan process, vänligen kontakta vår mäklare direkt för mer information.
Äger föreningen marken Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Hammarbyhöjden består till största delen av flerbostadshus fr.n 30- och 40-talet. Området är idag ett mycket attraktivt bostadsområde med dess närhet till innerstan, naturen och sina goda kommunikationer - ett boende i en friare miljö. Med cykel tar du dig över Johanneshovsbron in till Söders puls på bara några minuter. I närheten finns även det populära friluftsområdet Nackareservatet med fina promenadstråk, badsjöar, löparspår, friluftsgym och golfbana. Sommartid öppnar utomhusbassängen upp vid Nytorps gärde där man kan bada och njuta under varma dagar. Vintertid finns Hammarbybacken inom gångavstånd för den som gillar skidåkning. På bekvämt avstånd finns det mysiga centrumet på Finn Malmgrens Plan med service och närbutiker. T-bana Hammarbyhöjden och Gullmarsplan som tar dig in till Södermalm på ca 5 minuter och till T-Centralen på 10 minuter.

Räkna på ditt nya boende