Visningar

Måndag 20 Juni Öppen visning - Välkommen!
Gamla Huvudsta, Huvudsta

Huvudstagatan 12

// Renoveringschans // Kvadratsmart // Fint ljusinsläpp // Sovalkov // Renoverat badrum // Optimalt läge i Huvudsta // Förening med belåning på 2 227 kr/kvm! // Nära till kommunikationer, bad och promenadstråk // Cykelavstånd till Stockholm City //

Varmt välkomna till denna välplanerade 1:a med renoverat badrum och härligt ljusinsläpp i Gamla Huvudsta. Här finns ett lättmöblerat allrum med plats för både matbord, arbetsplats, soffplats och sovplats i sovalkov samt charmigt originalkök med utrymme för matplats. Bostaden erbjuder ytskikt i form av tapetserade väggar i ljus nyans och ekparkettgolv samt förvaring i inbyggda originalgarderober med skåp hela vägen till tak. Bostaden har visst renoveringsbehov, här kan du skapa ditt eget drömboende.

Här erbjuds ett boende i en välskött förening som har bra koll på läget. BRF krukan 2 är en välskött äkta förening med bra ekonomi och därav den låga belåningen på 2 227 kr/kvm (Årsredovisning 2020).

Här bor man i perfekt läge med närhet till allt för att klara av vardagspuzzlet. Kommunikationer med gångavstånd till bussar samt tunnelbana från Västra Skogen, Huvudsta och Solna C. Med en kortare promenad nås ett flertal bussar. Ett stenkast från lägenheten finns även ICA Rapid, kvarterskrog, frisör och gym. Över gatan nås även Kosterheds konditori för nybakta bröd på morgonen. I närområdet finns vackra promenadstråk vid Ulvsundasjön, trevliga Pampas Marina, Augustendals 4H gård, idrottsanläggningar samt Huvudstabadet. I området finns ett flertal skolor som Tallbackaskolan och Granbackaskolan. Med cykel nås även Kungsholmen på 20 minuter med ett flertal butiker, restauranger och mysiga caféer.

Varmt välkomna!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 35.8 kvm
Avgift 1417 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 1967
Pris Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Adam Ulfung
Reg. Fastighetsmäklare
0706-02 36 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Kvadratsmart 1:a med renoverat badrum och fint ljusinsläpp i Gamla Huvudsta!

powerbild kvadrat_adamulfung Pampas Marina 2 Pampas Marina Gyllene Porten 2 Huvudstabadet 1 Jungfrudansen klippor 1 Huvudstabadet Hufvudsta Ridskola 2 Hufvudsta gård 2 Karlbergs Slott MOS 1 (Print)

powerbild kvadrat_adamulfung
powerbild kvadrat_adamulfung
Pampas Marina 2
Pampas Marina 2
Pampas Marina
Pampas Marina
Gyllene Porten 2
Gyllene Porten 2
Huvudstabadet 1
Huvudstabadet 1
Jungfrudansen klippor 1
Jungfrudansen klippor 1
Huvudstabadet
Huvudstabadet
Hufvudsta Ridskola 2
Hufvudsta Ridskola 2
Hufvudsta gård 2
Hufvudsta gård 2
Karlbergs Slott
Karlbergs Slott
MOS 1 (Print)
MOS 1 (Print)

Planritning

planritning - huvudstagatan 12 maklarplan klar
planritning - huvudstagatan 12 maklarplan klar
Adam Ulfung

Adam Ulfung

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Huvudstagatan 12

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 35.8 kvm. Förvaltarens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 35.8 kvm
Byggnadsår 1967
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Välkomnande hall med plats för klädavhängning, skohylla och inbyggda orinialgarderober med skåp hela vägen upp till tak. Tapetserade väggar i ljus nyans och laminatgolv.

BADRUM

Fräscht, renoverat och helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, dusch, tvättställ, spegelskåp, handdukshängare och hyllförvaring.

ALLRUM

Ljust och luftigt allrum med ekparkettgolv och väggar tapetserade i ljus nyans. Här finns rikligt ljusinsläpp från två stora fönsterpartier och plats för såväl sällskapsdel, matbord, arbetsplats samt plats för dubbelsäng i rymlig sovalkov.

KÖK

Praktiskt kök med plats för förvaring. Skåpen och luckorna är vita och blåa samt vitt kakel ovan arbetsbänk. Stort fönster med rikligt ljusinsläpp och plats för matbord. Vitvarorna består av kyl/frys och spis i vitt utförande. Laminatgolv och väggar i ljus nyans.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 4
Avgift 1417 kr/mån
Kommentar Inkl värme och varmvatten.
Driftkostnad 4 558 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 618 kr
  • Hushållsström: 2 940 kr

Driftskostnader baseras på uppgifter från säljaren. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Andel i förening 2,128%

Förening

Föreningsnamn BRF Krukan 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769603-6941
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Krukan 2 är en äkta bostadsrättförening och består av ett flerbostadshus som uppfördes 1967. Föreningen ombildades 2001 och äger marken. I föreningen finns det 21 bostadsrätter och 1 lokal med hyresrätt.

I dagsläget (2021-07-25) finns inga beslutade förändringar av avgifter i föreningen. Föreningen kan komma att besluta om avgiftsförändring beroende på finansieringen av framtida renoveringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningen har en gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare, mangel samt torkskåp. På innergården finns det cykelställ.
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2008 - Omläggning av tak
2009 - Avloppsspolning
2014 - Renovering av takfönster samt utförd OVK
2015 - Avloppsspolning samt byte av den mindre tvättmaskinen
2016 - Rening av värmesystem samt byte av den större tvättmaskinen
2017 - Målning av trapphus
2018 - Byte av torktumlare
2019 - Byte av fläktar och utförd OVK

PLANERADE RENOVERINGAR
Inom de närmsta åren planerar föreningen att renovera balkonger samt byte av fönster och hiss. För närvarande tar styrelsen in offerter kring dessa renoveringar.
Parkering Föreningen disponerar 12 parkeringsplatser för sina medlemmar. Parkeringen kostar 300 kr/mån. För besökare finns det 1 gästparkering.
Tv och bredband Nät från Comhem finns indraget i fastigheten och betalas separat av medlemmen.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Parkering Föreningen har gemensam parkering med 12 platser med separat kö, bilplats med följer ej med bostaden specifikt.

Dokument

Området

Gunnar Asplunds allé fält 1Hufvudsta ridskolaHuvudsta CentrumHuvudstabadetJungfrudansen klippor 1Karlbergs SlottPampas Marina 1Pampas Marina 2Pampas MarinaPromenadstråk Ulvsundasjön 2Gyllene Porten 2Gunnar Asplunds alléHufvudsta gård 2Hufvudsta Ridskola 2Huvudstabadet 1MOS 1 (Print)

Gamla Huvudsta är ett lugnt område med bebyggelse från främst 50-talet och med närhet till det mesta. I närområdet finns bl.a. Huvudstabadet, Pampas Marina och Huvudsta Ridhus. Kort avstånd till trevlig gångväg längs med vattnet som leder till Karlbergs slott. Utmärkta cykelvägar tar dig till city och Vasastan på ca 15 minuter och för den bilburne är det lätt att komma ut på Essingeleden för vidare färd på E4 förbi Stockholm.

Närområde

Mataffärer och restaurang finns inom hundra meters avstånd och på ca 10 min promenad nås Solna C med all närservice.

Kommunikation

Gamla Huvudsta ligger med ca 10 min promenad till T-bana Västra Skogen (både Akalla och Hjulstalinjerna) varifrån resan tar ca 7 min till T-Centralen. Det är även 10 min promenad till T-bana Solna C och Huvudsta C. Det är även goda tvärförbindelser med buss, bl.a linje 123 (Vreten-Solna C), 152 (Älvsjö-Liljeholmen-Bromma Flygplats) och 507 (S:t Eriksplan via Karolinska).

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
I området ligger grundskolorna Ängkärrsskolan och Tallbackaskolan.

Räkna på ditt nya boende