Visningar

Söndag 4 Juni KL: 13:15 - 13:45 Bokad visning. Välkommen! Boka
Måndag 5 Juni Välkommen att kontakta mäklaren för att boka en tid 5 juni.
Boka visning
  • Dela via:
Hisings Kärra, HISINGS KÄRRA

Prilyckegatan 87

Genomgångsetta med smart avskärmad sovalkov och stor balkong i västerläge! Denna bostad finner du på våning 4 i hus med hiss. Här finns både rymligt kök och badrum samt vardagsrum där en del skärmats av till ett sovrum. Från vardagsrummet nås även den stora balkongen i väst. Till bostaden medföljer inre fond på 6504 kr.

Stabil förening där el ingår i avgiften och som bl.a. erbjuder tvättstugor, övernattningslägenhet och samlingslokal.
Via föreningen är det lätt att få parkeringsplats och om du åker kollektivt finns det goda förbindelser mot centrum från närmsta hållplatsen Kärra Kapell.

Kärra centrum erbjuder god service i form av ICA, gym, restauranger m.m.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 46.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3114 kr/mån
Rum 1,5
Våning 4 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1974
Pris 1 150 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Christophe Humblot
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Stor balkong i väst och rymlig sovalkov!

Planritning

Christophe Humblot

Christophe Humblot

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Prilyckegatan 87

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 46.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 46.5 kvm
Byggnadsår 1974

Rum

Hall

Rymlig hall där du finner flertalet garderober till förvaring.

Kök

Köket är inrett med vita skåpsluckor kombinerat med vitt kakel. I form av utrustning finner du kyl/frys, spis med häll samt fläkt. Intill fönstret finner utrymme för matplats för cirka fyra till sex personer.

Vardagsrum

I vardagsrum får du plats med soffa och tv-möbel. En del av vardagsrummet har skärmats av till ett mindre sovrum/sovalkov. Från vardagsrummet nås även den stora balkongen i väst med fri utsikt mot skogen.

Badrum

Helkaklat badrum utrustat med dusch, wc, handfat samt tvättmaskin och torktumlare.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-03-24
Primärenergital 150

Ekonomi

Lägenhetsnummer 200
Pris 1 150 000 kr utgångspris
Avgift 3114 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. el, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 410 kr/månad tillkommer avseende värmeavgift.
Driftkostnad 6 720 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 4 920 kr
  • Försäkring: 1 800 kr

Uppvärmningskostnad debiteras månadsvis (410 kr) ihop med månadsavgiften.

Inre reparationsfond 6 504 kr
Andel i förening 0,15408%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Göteborghus 38
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 757202-7444
Hemsida http://gbghus38.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen Brf Göteborghus nr 38 består av 431 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och omfattar adresserna Prilyckegatan 87-123 samt Lillekärr Södra 164-194. Föreningen innehar tomträtt som gller t.o.m 2024. Byggnaderna består av radhus samt flerbostadshus med tre respektive sex våningar. Till varje lägenhet hör ett förråd. Medlemmarna har tillgång till en fin samlingslokal samt en övernattningslägenhet. Pingisrum finns i källaren på Prilyckegatan 101 och bastun finns i källaren på Prilyckegatan 12. Det finns flera tvättstugor i föreningen, 2 st på varje gård.
På Prilyckegatan 89 samt Lillekärr södra 184 finns tvättstuga med maskiner avsedda för mattvätt.
Föreningens ekonomi Föreningen har brutet räkenskapsår och budgetmöte hålls varje år. För att finansiera underhåll och hålla god ekonomi i föreningen planerar föreningen att höja avgiften i etapper.
Antal lägenheter 431
Renoveringar Utförda renoveringar:
2009-2010: Dränering
2016-2016: Relining
2015-2016: Stamrenovering
2018: Betongrenovering
2019-2020: Renovering och ombyggnad av tak samt installation av solceller.
2020-2021: Hissrenovering

Se årsredovisningen för mer information om underhåll och reparationer.
Parkering Föreningen försöker tillhandahålla en parkering mot avgift till varje bostad men det finns inga garantier för detta. Man kan sätta upp sig i kö för att få hyra en extra parkering eller byta till carport. Det finns även parkering inomhus för MC, till dessa är det kö. Både på Prilyckegatan och Lillekärr Södra finns också möjlighet till att parkera MC och moped under tak på särskild plats, dessa är gratis. Föreningen erbjuder också ett antal husvagnsparkeringar både på Prilyckegatan och Lillekärr Södra, till dessa är det kö. Alla parkeringsärende sker via styrelsemailen (styrelsen@gbghus38.se), brev i styrelsens poståda eller vid öppet hus. Via föreningen har man också tillgång till en bil från Sunfleets Bilpool.

Öppen parkering utan elstolpe 125kr/månad
Öppen parkering med elstolpe 175kr/månad
Carport med elstolpe 250kr/månad
Mc-Parkering låst utrymme 175/månad
Husvagnsparkering 250/månad

http://gbghus38.se/parkeringforrad/
Tv och bredband Föreningen har Comhem som som leverantör av kabel-tv där ett analogt grundutbud av kanaler ingår. Det finns fiber-LAN kopplat till Telia i de flesta lägenheter, man fick välja själv som lägenhetsinnehavare om det skulle installeras. Om du inte har det i din lägenhet, kontakta styrelsen för mer information. För digital-tv eller ytterligare tjänster tecknas avtal av medlemmen själv mot leverantör.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Via föreningen kan du hyra en samlingslokal (Kajutan, Lillekärr södra 91) för 200 kr samt en övernattningslägenhet (Lyan, Lillekärr Södra 176) som kan hyras för en kostnad av 400 kr/natten. Det finns även bastu (Prilyckegatan 121) som renoverats i början av 2016, samt pingisrum (Prilyckegatan 101). Det finns två tvättstugor på varje gård, belägna i bottenplan. Tvättstuga med maskiner avsedda för mattvätt hittar du på Prilyckegatan 89 samt Lillekärr södra 184. Styrelselokalen ligger i källaren på Prilyckegatan 121.

Gå gärna in och läs på föreningens hemsida: http://gbghus38.se/

Dokument

Området

Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra som är en grön och expanderande stadsdel med en blandning av bostadsrätter, radhus och villor. Här kombineras lantliv och storstadsliv med närhet till Göteborg men ändå lugnt och skönt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med bl.a. skogspartier, bondgårdar samt fristående villor. I Kärra centrum, som är den naturliga samlingspunkten för boende i området, arrangeras midsommarfirande, julmarknad, knallemarknad och förenings- och kulturdagen Kärradagen, där föreningar, hantverkare och artister medverkar. Dessutom finns bibliotek, sim- och sporthall, fritidsklubbar, fritidsgård och vårdcentral. Till Göteborgs stadskärna tar du dig enkelt med buss eller bil. Här finns flera förskolor och grundskolor. Kärra HF (handboll) och Kärra KIF (fotboll) är två av flera aktiva idrottsklubbar som finns i området. Det finns även flera föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel på idrottsanläggningar i området. Det naturnära läget är en stor tillgång för de boende i området där skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Vill man hellre bada är det inte långt till havet och badsjöar.

Räkna på ditt nya boende