VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Hisings Kärra, Hisings Kärra

Prilyckegatan 107

Välkommen till denna välplanerade trea med ljusa rum, praktisk klädkammare och väl tilltagen inglasad balkong. Med skogen som närmsta granne och promenadavstånd till Kärra centrum med sitt stora serviceutbud är det svårt att bo bättre. Nymålade ytskikt, nylagd ekparkett och välplanerade kvadratmetrar gör det enkelt att inreda efter eget tycke och smak. Bra kommunikationer tar dig till Göteborgs centrala delar på under 30 minuter. Låg belåning i föreningen är också ett plus.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 75.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5315 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1975
Pris 2 175 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jennie Svensson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 30
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Josefin Sundström
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 40
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Ljus lägenhet med inglasad balkong och nyrenoverade ytskikt.

Planritning

Jennie Svensson

Jennie Svensson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Prilyckegatan 107

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 75.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

En trappa upp.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 75.5 kvm
Byggnadsår 1975

Rum

Hall

Från entrésidan via den egna möblerbara balkongen möts du av den trevliga hallen. Här finns en bra yta för av hängning med plats för sko- och hatthylla och det finns även plats för övrig förvaringsmöbel. Golvet pryds av nylagd ekparkett och väggarna är nymålade i vitt.

Kök

Ljust kök med goda förvaringsmöjligheter bakom vita släta skåpsluckor med handtag i rostfritt utförande. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, spis med häll, fläkt samt diskmaskin för att underlätta vardagen. Invid köksfönstret med fantastisk utsikt finns matplats för 4-6 personer. Ekparkett samt vitmålade väggar.

Vardagsrum


Bra disponerat vardagsrum med härligt ljusinsläpp och stora öppna ytor. Här finns plats för både sedvanlig vardagsrumsmöblering, matsalsbord och mer därtill. Även här pryds golvet av den nylagda ekparketten och väggarna är vita.

Sovrum och klädkammare

Här har du två stora sovrum som både kan nyttjas som sovrum, gästrum, kontor eller barnrum. Båda är tillräckligt stora för att rymma både dubbelsäng och övrigt möblemang. Från ett av rummen når du bostadens rymliga klädkammare.

Badrum

I det helkaklade badrummet går färgskalan i grått och beige. Inredningen består av wc, handfat i kommod samt badkar för avkopplande stunder. Här finns även tvättmaskin.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-03-24
Primärenergital 150

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3
Pris 2 175 000 kr utgångspris
Avgift 5315 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår värme, el, kabel-TV och vatten.
Driftkostnad 3 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 000 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 3 271 kr
Andel i förening 0,25027%
Andel av årsavgift 0,23638%

Förening

Föreningsnamn Brf Göteborgshus 38
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 757202-7444
Gatuadress Prilyckegatan
Epostadress styrelsen@gbghus38.se
Hemsida http://gbghus38.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Göteborgshus nr 38 innehar tomträtt till fastigheterna Kärra 43:10-43:12, 55:1-55:2. Adresserna är Prilyckegatan 87-123 och Lillekärr Södra 164-194. På tomten har år 1974-1975 uppförts bostadshus med 431 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 30.169,5 kvm.
Fastigheterna innehas med tomträtt, ett avtal som gäller oförändrat t.o.m. 2024.

Se gärna föreningens hemsida för mer information: www.gbghus38.se
Äger föreningen marken Nej, föreningen innehar fastigheterna med tomträtt, ett avtal som gäller oförändrat t.o.m. 2024.
Antal lägenheter 431
Antal lokaler 50
Renoveringar 2009 byttes fönster och dörrar i samtliga lägenheter och tvättstugor renoverades.
2011 renoverades fasaden på Prilyckegatan och likaså carportar tillhörande samma adress och man renoverade samtliga lekplatser samt dränerade radhusen på nummer 95-97.
2011-2012 utfördes elarbete i källaren (el flyttades då från mark till tak i samtliga källargångar). Samma år sattes rörelsecensorer in i källare och tvättstugor och alla låssystem i källargångar och tvättstugor byttes till tags. Föreningen slutförde även värmejustering så alla boende skulle få en god inomhustemperatur.
2012 byttes samtliga elcentraler ut och takfläktar på höghusen byttes ut.
2012-2013 gjordes kontroll av föreningens stammar och en takutredning genomfördes. Dränering samt tätning av gavlar genomfördes.
2013-2014 byttes V/A-stammar mellan husen och en stamrenovering med metoden relining genomfördes av de vertikala och horisontala stammarna. Arbeten utfördes för att förbättra takavrinning och under samma period renoverades samlingslokalen Kajutan.
2014 renoverades källartrappor.
2015-2016 slutfördes stamrenovering med relining.
2016-2017 byttes fönster i källare, radhus och tvättstugor. Även pålning och förstärkning av trapphus på Prilyckegatan 87-89 samt 103-105. Även bastun renoverades.
2017-2019 betongrenovering av samtliga hus.
2018 totalrenoverades 8 radhusförråd på gavlarna och betongrenovering av samtliga hus slutfördes.
2019 utfördes ventilationskontroll i vissa lägenheter.
2019-2021 byte samtliga tak och installation av solceller.
2022 påbörjas hissrenovering.
2023 dränering.
Parkering Till varje lägenhet erbjuds en parkering med avgift. Man kan sätta upp sig i kö för att få hyra en extra parkering eller byta till carport. Det finns även parkering inomhus för MC, till dessa är det kö. Både på Prilyckegatan och Lillekärr Södra finns också möjlighet till att parkera MC och moped under tak på särskild plats, dessa är gratis. Föreningen erbjuder också ett antal husvagnsparkeringar både på Prilyckegatan och Lillekärr Södra, till dessa är det kö. Om du vill sätta upp dig i kö kontakta föreningen. Laddstationer Medlemmar kan kontakta fastighetsskötaren via Dag & Natt på telefon 0771- 860 860 eller via www.riksbyggen.se för tidsbokning av elbilsparkering.
Tv och bredband Föreningen har Tele2 som kabel-tv-leverantör. Där ingår ett analogt grundutbud som ingår i boendet. I föreningens hus finns fiber-LAN kopplat till Telia i de flesta lägenheter. När detta blev installerat fick medlemmarnas själva välja om detta skulle installeras. Om du inte har det i din lägenhet, kontakta styrelsen för mer information. För digital-tv eller ytterligare tjänster tecknas avtal av medlemmen själv mot leverantör.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Via föreningen finns möjlighet att hyra gästlägenhet och föreningslokal. Det finns även tvättstugor med torkrum samt, bastu och pingisrum.
Övrigt El och vatten ingår i månadsavgiften. Detta betalas gemensamt i föreningen. Värmen (bränsleavgift) specificeras på avgiftsavin beräknat på boyta, kostnaden inräknad i månadsavgiften.

Till varje lägenhet hör ett förråd. Nummer på förråd ska stämma överens med det nummer som står på dörren. I radhus med källarplan finns förrådet i lägenheten. Föreningen har ett antal extra förråd som man kan hyra. Om du vill sätta upp dig i kö kontakta föreningen.

Informationen ovan är tagen från säljare, föreningens årsredovisning samt hemsida. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation avstämd via hemsida 2022-10-07.

Dokument

Området

Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra som är en grön och expanderande stadsdel med en blandning av bostadsrätter, radhus och villor. Här kombineras lantliv och storstadsliv med närhet till Göteborg men ändå lugnt och skönt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med bl.a. skogspartier, bondgårdar samt fristående villor. I Kärra centrum, som är den naturliga samlingspunkten för boende i området, arrangeras midsommarfirande, julmarknad, knallemarknad och förenings- och kulturdagen Kärradagen, där föreningar, hantverkare och artister medverkar. Dessutom finns bibliotek, sim- och sporthall, fritidsklubbar, fritidsgård och vårdcentral. Till Göteborgs stadskärna tar du dig enkelt med buss eller bil. Här finns flera förskolor och grundskolor. Kärra HF (handboll) och Kärra KIF (fotboll) är två av flera aktiva idrottsklubbar som finns i området. Det finns även flera föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel på idrottsanläggningar i området. Det naturnära läget är en stor tillgång för de boende i området där skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Vill man hellre bada är det inte långt till havet och badsjöar.

Räkna på ditt nya boende