Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

Hertsön, Hertsön

Kolonilott nr 70


I utkanten av Hertsön, med lugnt och fridfullt läge, finner du Luleå koloniområde. Här finns det 98 kolonilotter med stuga varav en nu är till salu. Här samlas passionerade odlare i blandade åldrar för att skapa ett blomstrande område och en trevlig gemenskap.

Nu finns chansen att förvärva denna trevliga kolonilott, perfekt för dig som vill ha en egen liten oas nära till stan med en trädgård att njuta av på sommaren. Här finner ni en stuga om ca 15 kvadratmeter som står på en lagom stor tomt. Stugan är fördelad på ett rum och pentry och här ryms både matplats och soffa/säng. På tomten finns även en rymlig förrådsbod där allehanda trädgårdsredskap får plats.

Luleå koloniområde på Hertsön är en grönskande oas. Området gjordes i ordning första gången 1977 men aktiviteten kom igång på allvar först 1990. Området har succesivt byggts ut och idag finns 98 kolonilotter med stuga och 10 odlingslotter för enbart odling. Koloniträdgårdsföreningen arrenderar området av Luleå kommun. Inom området finns Örtagården (en gemensam trädgård som sköts av en kommitte och där man kan se olika typer av växter och läsa om dess användning), det finns grusparkeringar, vägar, vattenposter, grillplatser och en boulebana. Det finns även WC och dusch på Miljögården i området intill. Det anordnas även många roliga evenemang av föreningen som är uppskattat av kolonisterna som bland annat kolonidagen med loppis, trädgårdsuppvisning och försäljning av exemplevis grönsaker och frukt från lotterna.

Tillträde till kolonilotten kan ordnas omgående.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 15 kvm
Rum 1
Tomt 325 kvm, arrende
Pris 315 000 kr

Ansvarig mäklare
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Tillfälle att förvärva en kolonilott på populära Hertsön!

Kolonikarta

Kolonikarta
Kolonikarta
Sandra Kluwetasch

Sandra Kluwetasch

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kolonilott nr 70

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 15 kvm. Säljarens information

Byggnad

Boarea 15 kvm
Vatten & avlopp Det finns vattenposter på området samt WC och dusch på Miljögården intill området.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Tak Plåt
Grundläggning Plintar
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader På tomten finns en rymlig förrådsbod där allehanda trädgårdsredskap får plats.

När du arrenderar en kolonilott blir du en del av en förening vilket innebär att ni tillsammans bidrar på olika sätt till det gemensamma på området tex gräsklippning, styrelsearbete, örtagård, kolonidagen, städning av toaletter mm. Två ggr per år har föreningen obligatoriska städdagar.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 315 000 kr
Driftkostnad 1 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 000 kr
  • Hushållsström: 400 kr

Arrendeavgift: ca 1 500 kr El: ca 400 kr/år Försäkring: ca 1 000 kr/år

Tomt

Tomtarea 325 kvm
Övrigt Tomtarea enligt säljarens information.

Dokument

Området

Hertsön ligger ca 5 kilometer öster om Luleå centrum och är Luleås största bostadsområde utanför centrumkärnan. Hertsön består av delområdena; Hertsökullar, Hertsöcentrum, Hertsölund, Hertsöängar och Kalvholmen. Centrumdelen erbjuder livsmedelsbutik, restauranger, frisör och kiosk. Här på Hertsön finns även flertalet förskolor och grundskolor, vård- och omsorgsboende, kyrka samt bibliotek och Hertsö Hälsocentral. Hertsö Idrottsplats erbjuder tre fotbollsplaner, tennisplan och bangolf. Vintertid finns bandyplan och ishockeyrink. Vid koloniträdgårdarna finns Hertsö Miljögård som är ett mysigt utflyktsmål dit man kan ta med sig eget fika då dom har placerat ut bord och bänkar utomhus. Ormberget-Hertsöträskets naturreservat ligger i nära anslutning till bostadsområdet och där har Luleå kommun de senaste åren planterat in både röding och regnbågslax, men det finns också aborre och gädda att hämta (Fiskekort kostar 100 kr/dygn och omfattar max tre ädelfiskar per kort). Vid sjön finns strövstigar samt stugor, vindskydd och rastplatser.

Kommunikation

Busslinjerna som trafikerar Hertsön är nr 1, 5 och 9. Direktbuss till Sunderbyn, Porsön och Storheden.

Räkna på ditt nya boende