VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Umfors 207

SNART TILL SALU! Välkommen till detta mysiga och väl underhållna fritidshus beläget ca 15 km väster om Hemavan mot norska gränsen. Huset ligger ner mot älven och har en magisk utsikt över Norra Storfjället och Artfjället. Bostaden har två sovrum, kök/vardagsrum i öppen planlösning samt badrum. Kamin placerad i stugans mitt vilken sprider stugmys och värme kyliga dagar. På fastigheten ryms även en gäststuga, förråd samt skotergarage. Närhet till fjället och allt dess utbud, sommar som vinter. Nära till vandrings- och skoterleder. Mer info kommer. Bostaden ska besiktigas i juni. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 54 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Tomt 2000 kvm
Byggnadsår 1967
Pris 1 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

SNART TILL SALU! Mysigrt fritidshus omgärdat av magnifika Norra Storfjället och Artfjället!

Kollage 01
Kollage 01
Kollage 04
Kollage 04

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Umfors 207

Bostadsfakta

Planlösning

Boarea 54 kvm. Taxeringsinformation

ÖVRIGT
Bostaden ska besiktigas i juni.
Gäststuga ca 18 kvm. Stugan är isolerad. Uppvärmning radiatorer samt kamin.
Förråd ca 10 kvm.
Fiber finns.
Kaminerna har sotats vart 3'e år. Ska sotas under 2024.
Äldre trekammarbrunn med infiltration på fastigheten (bakom skotergarage).
Vatten tas från gemensamt pumphus, delas med två grannar. Kallkälla. Finns servitut. Vattenprov togs 2013.

2023: Målat fasad
2020: Bytt ytterdörr
2015: Provtryckning kamin
2006: Byggt ut stugan (förra ägaren)

Byggnad

Typ av byggnad 1-plans fritidshus
Fastighet Umfors 1:142
Boarea 54 kvm
Byggnadsår 1967
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Krypargrund
Uppvärmning Direktverkande el, kamin, luftvärmepump (ej fjärrstyrd idag, går att köpa till)
Ventilation Självdrag
Renoveringar 2023: Målat fasad
2020: Bytt ytterdörr

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 1 995 000 kr
Taxeringsvärde 953 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 350 000 kr
  • Småhusbyggnad: 603 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 603 000 kr
Värdeår 1967
Fastighetsskatt 7 148 kr
Elförbrukning 6 700 kWh/år
Driftkostnad 28 232 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 17 432 kr
  • Vatten/avlopp: 1 000 kr
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Renhållning: 1 900 kr
  • Sotning: 500 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 2 000 kr
  • Övrigt: 3 900 kr

Kostnaden för elförbrukningen ligger under ’Uppvärmning’. Vattenfall uppger att de fasta kostnaderna blir svåra att uppge då fastpriavtalen ändras varje måndag. Kaminerna sotas vart tredje år - kostnaden under 'Sotning' är en ungerfärlig årskostnad för båda kaminerna. 2 000 kr under 'Väg/samfällighet' är kostnaden för skottning av infart/gård. Varierar beroende på mängd snö och antal skottningar. Under posten 'Övrigt' är kostnaden för bredband. Kostnader och förbrukning är hämtade från 2023. Säljarna nyttjar bostaden ca 2-3 veckor/år. Ställer ner temperaturen till 16 grader när de ej är på plats. Säkring 16A.

Tomt

Tomtarea 2000 kvm
Tomttyp Naturtomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Servitut vatten. Avtalsservitut.

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende