Visningar

Lördag 3 Augusti KL: 12:30 - 13:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan. Önskas videovisning kontakta mäklaren. Boka
Fredag 9 Augusti KL: 15:45 - 16:15 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan. Önskas videovisning kontakta mäklaren. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Stintbäcken 288

SNART TILL SALU! Nu har du chansen att förvärva en välskött och charmig stuga belägen på Norra Storfjällets sluttning med fantastisk utsikt över både fjäll och vatten. Denna pärla erbjuder en perfekt kombination av komfort och naturnära upplevelser. Stugan fördelar allrum, matplats och kök i öppen planlösning, två sovrum samt badrum. Uppvärmning av stugan sker med uftvärmepump, radiatorer och en mysig kamin för kalla vinterkvällar. På tomten står också ett garage samt i direkt anslutning till bostaden, ett förråd. Den perfekta platsen att njuta av fjället gör du vid den fint byggda grillplatsen på tomten. Med dryga milen till Hemavan har du närhet till ett brett utbud av aktiviteter och bekvämligheter. Oavsett om du är skidfantast, skoteråkare, vandrare eller bara älskar att njuta av naturens lugn, så finns allt du kan önska dig inom räckhåll. Det magiska läget, den välskötta stugan och de natursköna omgivningarna gör detta till ett unikt tillfälle för dig som söker en fristad i fjällen. Missa inte chansen att uppleva fjällens rofylldhet och skönhet från din egen drömstuga. Visningar kommer att erbjudas i augusti. Mer info kommer. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 39 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 3 varav 2 sovrum
Tomt 1815 kvm
Byggnadsår 1974
Pris 1 595 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

SNART TILL SALU! Mysig stuga på fjällsluttning med magisk utsikt!

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stintbäcken 288

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 39 kvm. Säljarnas information Enligt fastighetsutdrag 35 kvm.

ÖVRIGT
Värmekabel är installerad för inkommande vatten.
Vatten tas från en fjällbäck till vattenreservoar.
Kaminen har ej sotats under de sista tre åren.
Fiber ej installerat. Fiberband är nergrävt till kopplingspunkt.

2023 Renoverat badrum
2022 Bygge av inglasad altan och bro. Installerat luftvärmepump.
2020-23 Nya ytskikt i stugan
2020 Nytt kök och nya vitvaror. Ny varmvattenberedare och elcentral.
2019 Målat garage. Bytt fönster i sovrum.
2015 Elgarageport. Byte av plåttak.
2005 Bytt fönster sovrum
2003 Garage uppfört
1979-80 Byggde ut stugan (sovrum 2)

Enligt Lantmäteriets fastighetsregister är boytan 35 kvm. Enligt säljarens uppgift är stugan39 kvm efter utbyggnad. Då osäkerhet råder om boytan uppmanas spekulanter att före köpet kontrollera fastighetens BOA om det har betydelse för köpet. Info om "Så här mäter Du bostaden" (enligt dagens gällande norm SS 21054:2020) ) finns att ta del av.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plans fritidshus
Fastighet Klippen 1:134
Boarea 39 kvm
Byggnadsår 1974
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om, vatten tas från en fjällbäck genom samfällighetsföreningen. Enskilt avlopp, trekammarbrunn.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Platta på mark
Uppvärmning Direktverkande el - radiatorer och luftvärmepump. Kamin.
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Säljaren uppger att inkommande vatten har vid ett fåtal tillfällen haft viss tendens att frysa vid hög kyla under tidig vinter. Värmekablar har installerats på inkommande vatten. Vattenledning från avstängningskran och ca 20 m till stuga hör till fastighetens ansvarsområde.

Säljaren uppger också att begränsad tjälskjutning under altanplint har förekommit. Enkelt att justera.
Övriga byggnader Garage. Garaget är ej isolerat och varmhållet.
Renoveringar 2023 Renoverat badrum
2022 Bygge av inglasad altan och bro. Installerat luftvärmepump.
2020-23 Nya ytskikt i stugan
2020 Nytt kök och nya vitvaror. Ny varmvattenberedare och elcentral.
2019 Målat garage. Bytt fönster i sovrum.
2015 Elgarageport
2003 Garage uppfört
2015 Byte av plåttak
2005 Bytt fönster sovrum.
1979-80 Byggde ut stugan (sovrum 2)
Bredband TV ses via parabol.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 1 595 000 kr
Taxeringsvärde 640 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 244 000 kr
  • Småhusbyggnad: 396 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 396 000 kr
Värdeår 1974
Fastighetsskatt 4 800 kr
Elförbrukning 2 496 kWh/år
Driftkostnad 16 521 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 7 816 kr
  • Försäkring: 1 372 kr
  • Renhållning: 1 833 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 4 000 kr
  • Övrigt: 1 500 kr

Renhållningen är för fritidshus, nyttjande 1-13 veckor/år. Under väg/samfällighetsavgift ligger kostnaden för vinterväghållning. Varierar från år till år beroende på snömängd och nyttjande av bostaden. Brukar ligga mellan 3 000 - 5 000 kr. Snöröjning av privata parkeringsytor ingår ej vägföreningen. Samfällighetens väg upphör vid tomtgräns 1:55, enligt bild. Kaminen har ej sotats under de senaste tre åren. Räkna med en årskostnad på ca 500 kr. Under övrigt är kostnaden för slamtömning. Slamtömning sker vartannat år à ca 3 000 kr. Senast utförd 2022 och ska tömmas sommaren 2024. Säljarna har nyttjat bostaden max 5 veckor/år. Temperaturen har ställts ned till 12 grader då ingen varit på plats. Uppgifterna är hämtade från 2023.

Tomt

Tomtarea 1815 kvm
Tomttyp Naturtomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Storuman Klippen GA:8 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Storuman Klippen GA:9 ändamål: Vattenförsörjning
Förmån: Officialservitut Väg,Vattentäkt,Vattenledning, 24-F1977-694.1
Last: Officialservitut Väg, 2421-05/28.1 - består i rätt att nyttja p-plats samt anlägga väg från p-plats ner till fastighet 1:77.

Planbestämmelser Detaljplan (2010-09-28)

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende