Budgivning pågår

Senaste bud:
1 470 000 kr

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Portbron 204

Välkommen till denna charmiga stuga, en pärla några kilometer från Hemavan. Stugan är en timmerstuga med sovloft. På tomten står också en gäststuga samt ett förråd. Det finns inget vatten på fastigheten utan man får ta med sig vatten hit. WC'n är en separett. Säljaren (ägt sedan 2018) har sedan köpet bytt ut alla fönster i stugan förutom det som är på sovloftet. All el är nydragen i stugan och gäststugan samt att man satt in ett nytt elskåp med automatsäkringar. Den tidigare ägaren (2013-2018) extraisolerade taket, satte in ett nytt kök och en ny kamin samt bytte fönstret på loftet. Under den här tidsperioden byggdes även Sorselstugan upp (gäststugan) vilken är isolerad samt har el draget till den. Fastigheten kommer att säljas med friskrivningsklausul. Med ca 4 kilometer in till Hemavan och dryga milen till Tärnaby, bor du centralt med närhet till fjället. Ett boende för dig som brinner för skoterkörning, fiske, turskidåkning men även utförsåkning då det är 5-15 minuters bilkörning till våra härliga liftsystem. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 58 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 2 varav 1 sovrum
Tomt 2000 kvm
Byggnadsår 1960
Pris 1 195 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Spana in denna pärla, endast några kilometer från Hemavan!

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Portbron 204

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 58 kvm. Taxeringsinformation

Välkommen till denna charmiga stuga, en pärla några kilometer från Hemavan. Stugan är en timmerstuga med sovloft. På tomten står också en gäststuga samt ett förråd. Det finns inget vatten på fastigheten utan man får ta med sig vatten hit. WC'n är en separett. Säljaren (ägt sedan 2018) har sedan köpet bytt ut alla fönster i stugan förutom det som är på sovloftet. All el är nydragen i stugan och gäststugan samt att man satt in ett nytt elskåp med automatsäkringar. Den tidigare ägaren (2013-2018) extraisolerade taket, satte in ett nytt kök och en ny kamin samt bytte fönstret på loftet. Under den här tidsperioden byggdes även Sorselstugan upp (gäststugan) vilken är isolerad samt har el draget till den. Fastigheten kommer att säljas med friskrivningsklausul. Med ca 4 kilometer in till Hemavan och dryga milen till Tärnaby, bor du centralt med närhet till fjället. Ett boende för dig som brinner för skoterkörning, fiske, turskidåkning men även utförsåkning då det är 5-15 minuters bilkörning till våra härliga liftsystem.

KAMIN

FINT LÄGE

NÄRHET TILL SKOTERKÖRNING

När du kliver över tröskeln har du en hall med yta för avhängning av kläder och skor. Du fortsätter in i vardagsrum/matplats med kaminen som rummets ögondragare. Här inne är det takhöjd till nock.
En trapp upp till sovloftet som idag rymmer två bäddar. Köket ligger direkt till höger om hallen och från köket tar du dig in till WCn.
Liggande träpanel pryder väggar varav några är vitmålade och övriga laserade i brunt. Taket och sovloftet har vitlaserad träpanel. Fantastiska takbjälkar i original smyckar innertaket.

HALL
Krokar och skoställ för förvaring.

VARDAGSRUM/MATPLATS
Här inne ryms en hörnsoffa med tillhörande bord, TV-bänk samt ett matsalsbord. Kaminen är vackert inramad i en murad del. På golvet ligger en heltäckningsmatta för att förhöja mysfaktorn. En trapp tar dig upp till sovloftet.

KÖK
Goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av spis/ugn, fläkt samt kyl/frys. Blandaren är ej i bruk.

WC
Här inne står en separett samt handfat. Blandaren är ej i bruk.

SOVLOFT
Idag står här två bäddar

ÖVRIGT
Fastigheten kommer att säljas med friskrivningsklausul.
SälJarna säljer med delar av inventarierna.
Finns ej vatten och avlopp. Säljaren fyller dunkar med vatten och tar med sig.
Fiber är ej draget.
Kaminen är ej sotad i närtid.
På fastigheten står en Sorselestuga, en gäststuga med våningssäng, soffa samt bord. Stugan är isolerad och el är draget hit ut.
På fastigheten står också en förrådsbyggnad/gäststuga. Förra ägaren nyttjade den som gäststuga och renoverade den invändigt och isolerade samt la ny panel. Ej el här inne. Nuvarande ägare har nyttjat den som förråd.
En grillplats ryms på tomten.
Delar av den ursprungliga timmerstugan är från slutet av 1800-talet. Flyttad från Gunnarn under 1960-talet till platsen som den idag står på.

2019 Nya fönster (5 st), dragit ny el samt nytt säkringsskåp i stugan och gäststugan. (Elteamet)

Byggnad

Typ av byggnad 1-plans fritidshus
Fastighet Krokfors 1:115
Boarea 58 kvm
Byggnadsår 1960
Kommentar till byggnadsår Del av stugan uppförd under 1880-talet.
Vatten & avlopp Vatten saknas. Avlopp saknas.
Stomme Timmer
Fasad Timmer
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Plintar
Uppvärmning Direktverkande el samt kamin
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 1 195 000 kr
Taxeringsvärde 471 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 240 000 kr
  • Småhusbyggnad: 231 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 231 000 kr
Värdeår 1960
Summa inteckningar 250 000 kr
Fastighetsskatt 3 532 kr
Elförbrukning 6 050 kWh/år
Driftkostnad 24 934 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 8 270 kr
  • Försäkring: 2 799 kr
  • Renhållning: 1 700 kr
  • Hushållsström: 7 415 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 4 750 kr

Kostnaderna här hämtade från 2023. Under väg/samfällighetsavgiften är kostnaden för snöröjning/sandning 22/23. Stugan har nyttjats ca 8-12 veckor/år. När säljarna ej har varit på plats har temperaturen ställts ner till 5-10 grader vintertid, 10-15 grader sommartid.

Tomt

Tomtarea 2000 kvm
Tomttyp Naturtomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Förmån: Officialservitut Väg, 2421-09/47.1

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende