VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Hemavan/Tärnaby, HEMAVAN

Kvarnstensvägen 136

Välkommen till denna yteffektiva och smakfullt renoverade lägenhet på andra plan. Takhöjd till nock. Lägenheten disponerar kök och vardagsrum i öppen planlösning, 2 sovrum, badrum med bastu samt hall med garderober och torkskåp. Balkong i härligt västerläge med utsikt mot Jofjället. Fiber är installerat. Lägenheten säljs fullt möblerad. Lägenheten ligger på uthyrning hos Hemavan Alpint. Välmående förening med låg avgift. Föreningen har installerat laddare för elbil. Här bor du i direkt närhet till skidbackar, skoterleder, längdspår, restauranger och butiker samt buss- och flygkommunikation. Parkera bilen vid ankomst och låt den stå tills hemfärd. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 40 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1364 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1990
Pris 1 950 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad bostadsrätt alldeles vid Centrumliften!

AnnaG Digitalt visitkort KVARNSTENSVA¦êGEN 136, pil Skotergarage Fastighetskarta Fastighetskarta

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
KVARNSTENSVA¦êGEN 136, pil
KVARNSTENSVA¦êGEN 136, pil
Skotergarage
Skotergarage
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kvarnstensvägen 136

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 40 kvm. Föreningens information Enligt föreningen är boarean 40 kvm, enligt säljaren 44 kvm.
Hiss Nej

Välkommen till denna yteffektiva och smakfullt renoverade lägenhet på andra plan. Takhöjd till nock. Lägenheten disponerar kök och vardagsrum i öppen planlösning, 2 sovrum, badrum med bastu samt hall med garderober och torkskåp. Balkong i härligt västerläge med utsikt mot Jofjället. Fiber är installerat. Lägenheten säljs fullt möblerad. Lägenheten ligger på uthyrning hos Hemavan Alpint. Välmående förening med låg avgift. Föreningen har installerat laddare för elbil. Här bor du i direkt närhet till skidbackar, skoterleder, längdspår, restauranger och butiker samt buss- och flygkommunikation. Parkera bilen vid ankomst och låt den stå tills hemfärd.

FIBER

BASTU

GÅNGAVSTÅND TILL CENTRUMLIFTEN

UTHYRNINGSMÖJLIGHETER

Väggarna är vita med vitmålad bröstpanel, vilket är genomgående i hela huset (ej badrum och bastu) och ger en fin helhetskänsla. Den känslan förstärks ytterligare av de genomgående fina golven som löper genom samtliga rum. Golven är i högtryckslaminat. Vitmålad takpanel.

HALL
Hall med avhängningsplats, torkskåp samt två garderober. Hallen fördelar samtliga ytor i en trivsam planlösning.

KÖK OCH VARDAGSRUM
Rakt fram öppnar kök och vardagsrum upp i en integrerad planlösning. Flertalet fönsterpartier i väster ger fint ljusinsläpp. Från denna del av bostaden når ni den härliga balkongen i väster. Köksdelen består av ett renoverat och platsbyggt kök från Miljökök. Vita köksluckor. Ovan bänkskiva i grå laminat sitter vitt kakel 10x30cm. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis/ugn, fläkt samt diskmaskin från Samsung och Bosch.
Vardagsrumsdelen har plats för en hörnsoffa (bäddsoffa), tillhörande bord samt en fåtölj.

SOVRUM 1
Sovrum 1 är det mindre sovrummet. Inredd med en våningssäng med 80 cm breda sängar.

SOVRUM 2
Detta rum är större än sovrum 1, inrett med säng 160 cm bred.

BADRUM
Badrummet har vitkaklade väggar med matta på golv. Dusch, wc, handfat och spegelskåp är badrummets inredning. Från badrummet nås bastu genom glasdörr.

ÖVRIGT
Lägenheten säljs fullt möblerad (ej älghorn och tavlor).
Lägenheten ligger på uthyrning hos Hemavan Alpint. Ligger en del bokningar under vintern 22/23.
I föreningen finns gemensam vallabod, tvättstuga, grillplats och grillkåta.
Bredband finns.
Föreningen uppger att boarean är 40 kvm och säljaren uppger 44 kvm. Då osäkerhet råder om boytan uppmanas spekulanter att före köpet kontrollera bostadsrättens BOA om det har betydelse för köpet. Info om "Så här mäter Du bostaden" (enligt dagens gällande norm SS 21054:2020) ) finns att ta del av.

2021 Nytt golv (högtryckslaminat), ny kyl/frys, nytt torkskåp.
2018 Indragning av fiber
2017 Ny bastudörr och -aggregat, ny diskmaskin och spis/ugn.
2015 Målning av väggar och tak.
2015 Nytt platsbyggt kök från Miljökök.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 40 kvm
Byggnadsår 1990
Fönster 2-glas
Uppvärmning Direkt el
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 4554-1-136
Pris 1 950 000 kr
Avgift 1364 kr/mån
Kommentar till avgiften Kallvatten, motorvärmarplats, fastighetesskatt, sopor, skottning, (En avgift för wifi på 289 kr/månad tillkommer.)
Elförbrukning 3 300 kWh/år
Driftkostnad 19 164 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 4 392 kr
  • Hushållsström: 7 692 kr
  • Övrigt: 7 080 kr

Under Övrigt är kostnaden för bredband (Bredband2) 3 288 kr samt årskostnaden för skotergaraget på 3 792 kr. 16 A lägenhetssäkring

Andel i förening 1,93574%
Andel av årsavgift 1,93574%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 52 380 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Föreningen har bekräftat underlaget för beräkningen.

Förening

Föreningsnamn Brf Storfjället
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716463-7535
Gatuadress Norra Obbolavägen 131A
Postnummer 90422
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Storfjället äger och förvaltar fastigheten Björkfors 1:596 i Storumans Kommun. På fastigheten uppfördes under 1990 11 st flerbostadshus med totalt 44 bostadsrätter. Ekonomisk förvaltning sköts av Eureco AB, medan teknisk förvaltning sköts via Hemavan Service. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Utmärkande för Brf Storfjället är det optimala läget med gångavstånd till allt som Hemavan har att erbjuda. De gemensamhetsutrymmen som tillhandahålls av föreningen är tvättstuga, vallabod, grillkåta med ytterligare en separat grillplats utanför kåtan. Föreningen har en god och stark ekonomi med låg belåning.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 44
Renoveringar 2023 - (eventuellt) nya dörrar till skidbodarna
2019/2020/2021 - takrenoveringar
2019 - montering av laddstationer för el-bilar, 2 stycken
2018 - indragning av bredband 100 Mbt, utomhus ledbelysning
2017 - Grillplats vid grillkåta
2016 & 2012 - Skotergarage (2 etapper)
2014 - Montering av grillkåta på fastigheten
2013 - tvättstuga, vallabod
2010 - nya motorvärmare
Parkering Bilplats med motorvärmare finns (ingår i månadsavgiften), 44 stycken. Det finns 2 st laddstationer för el-bilar. Övriga parkeringsplatser, 40 stycken.
Tv och bredband Centralantenn för markbundet. Bredband indraget med egna abonnemang, leverantör A3.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-11-22. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Parkering Motorvärmarplats
Balkong Altan längs med fasaden.

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende