Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Högstaby 154

Beläget på fjället ligger denna tomt med utsikt över norska Oxtindarna samt Överuman. Platsen är unik med panoramavy över vackra fjäll. På fastigheten står en timmer- samt en bastukoja med enkel standard. Båda byggnaderna är ca 15 kvm stora och har sovloft med plats för 3-4 bäddar vardera. El är uppkopplat till fastigheten. I bastukojan finns en Separett Villa (mulltoa) installerad. Finns ej bilväg fram till stugan, man får gå längs med en stig sista biten. För området gäller detaljplan med byggrätt på 70 kvm byggarea samt komplementsbyggnad med byggrätt med 30 kvm byggarea, se Detaljplanen i annonsen. Önskar du mer info om vad man får göra på fastigheten, kontakta MBN i Storumans kommun. Interiöra bilder kommer. Vid intresse kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 15 kvm
Rum 1
Tomt 1897 kvm, friköpt
Byggnadsår Slutet av 1960-talet + 2012
Pris 950 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Tomt med utsikt mot norska Oxtindan!

AnnaG Digitalt visitkort Fastighetskarta Fastighetskarta

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Högstaby 154

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 15 kvm. Taxeringsinformation

Beläget på fjället ligger denna tomt med utsikt över norska Oxtindarna samt Överuman. Platsen är unik med panoramavy över vackra fjäll. På fastigheten står en timmer- samt en bastukoja med enkel standard. Båda byggnaderna är ca 15 kvm stora och har sovloft med plats för 3-4 bäddar vardera. El är uppkopplat till fastigheten. I bastukojan finns en Separett Villa (mulltoa) installerad. Finns ej bilväg fram till stugan, man får gå längs med en stig sista biten.

Timmerstugan
Ursprungsstommen är från slutet av 1700-talet.
2010 Innertak och golv isolerat
2006 Yttertak omlagt
2000 Friläggning av grund

Bastukoja
Är från Sorselestugan.
2016 Ommålad
2012 Uppförd
Det är en liten sättning i bastukojan som gör att dörrar är lite svårstängda.

Övrigt
Alla radiatorer är 3-fas LVI - 500-800W i timmerstugan samt 1000W i bastukojan.
För området gäller detaljplan med byggrätt på 70 kvm byggarea samt komplementsbyggnad med byggrätt med 30 kvm byggarea, se Detaljplanen i annonsen.
Önskar du mer info om vad man får göra på fastigheten, kontakta MBN i Storumans kommun.

Byggnad

Typ av byggnad Fjällkoja
Fastighet Högstaby 1:156
Boarea 15 kvm
Byggnadsår Slutet av 1960-talet + 2012
Kommentar till byggnadsår Boningsstugan uppfördes i slutet av 60'.
Vatten & avlopp Vatten saknas. Avlopp saknas
Stomme Timmer samt trä
Fasad Timmer samt trä
Fönster 2-glas i bastun, handblåsta 1-glas i boningsstuga.
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Plintar
Uppvärmning Direkt el (3-fas oljefyllda radiatorer) + kamin (boningsstuag) samt bastukamin.
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 950 000 kr
Taxeringsvärde 384 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 285 000 kr
  • Småhusbyggnad: 99 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 99 000 kr
Värdeår 2012
Driftkostnad 5 484 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 750 kr
  • Försäkring: 1 269 kr
  • Renhållning: 1 695 kr
  • Hushållsström: 1 770 kr

Stugan har nyttjats ca 2 veckor under året.

Tomt

Tomtarea 1897 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Förmån: Officialservitut Parkering Gångväg, 2421-89/8.1

Planbestämmelser Områdesbestämmelse

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende