VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, HEMAVAN

Blå vägen 21K

Välkommen till denna mysiga och ytsmarta lägenhet belägen mitt i centrala Hemavan! I genuin fjällmiljö och centralt belägen mitt i byn ligger med gångavstånd till skidbacken, matbutik, restauranger, flygplats mm. Lägenheten fördelar kök/vardagsrum/matplats i en öppen planlösning, ett sovrum samt badrum. Alla inventarier samt köksgeråd ingår i köpet. Här finns bra med parkeringsplatser för bil, skoter och släp. Möjlighet till motorvärmarplats finns. Som medlem i föreningen finns en gemensam tvättstuga och vallabod att nyttja. Detta är helt enkelt ett fantastiskt läge för den som söker boende med närhet till det mesta. Parkera bilen och låt den stå! Intresserad? Kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 31 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1983 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1978
Pris 1 150 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Lägenhet i centrala Hemavan!

Kollage bild 7
Kollage bild 7
Lågupplöst
Lågupplöst
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Blå vägen 21K

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 31 kvm. Föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 1

Välkommen till denna mysiga och ytsmarta lägenhet belägen mitt i centrala Hemavan! I genuin fjällmiljö och centralt belägen mitt i byn ligger med gångavstånd till skidbacken, matbutik, restauranger, flygplats mm. Lägenheten fördelar kök/vardagsrum/matplats i en öppen planlösning, ett sovrum samt badrum. Alla inventarier samt köksgeråd ingår i köpet. Här finns bra med parkeringsplatser för bil, skoter och släp. Möjlighet till motorvärmarplats finns. Som medlem i föreningen finns en gemensam tvättstuga och vallabod att nyttja. Detta är helt enkelt ett fantastiskt läge för den som söker boende med närhet till det mesta. Parkera bilen och låt den stå! Intresserad? Kontakta mäklaren.

YTEFFEKTIV

UTHYRNINGSMÖJLIGHET

GÅNGAVSTÅND TILL SKIDSYSTEM, SKOTERLEDER OCH LÄNGDSPÅR

INREDNING OCH MÖBLER INGÅR

Lägenheten har genomgående en ljus och tidlös stil med ljusa ytskikt.

HALL
Praktisk hall med torkskåp, utrymme att hänga av sig ytterkläderna och en hylla för hjälmförvaring. Här står ett torkskåp. Vitmålade väggar och grå plastmatta på golvet.

KÖK/VARDAGSRUM
Från hallen når du köket och vardagsrummet. Här finns utrymme för både sittgrupp och matplats. På golvet ligger det parkettgolv i ek och väggar och tak har vitmålad träpanel. Köket från Sentens är i vitt utförande med grå laminatbänkskiva och rostfria handtag. Här finns kyl, frys, vask, ugn, spishäll och fläkt. Samtliga vitvaror från Electrolux.

SOVRUM
Här står en våningssäng. Parkettgolv i ek och träpanel på väggar.

BADRUM
Våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns WC, kommod med tvättställ, spegel och dusch.

ÖVRIGT
Lägenheten säljs möblerad samt med köksgeråd.
Fiber är installerat. OBSERVERA! Att ny ägare som önskar installera bredband/fiber i lägenheten ska reglera kostnaden för detta direkt med föreningen. Föreningen har dragit in fiber och förskotterat kostnaden då säljaren inte ville ha fiber indraget i lägenheten.

2020 Bytt krage WC
2019 Bytt våtrumsmatta vägg i badrum

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 31 kvm
Byggnadsår 1978
Fönster 2-glas
Uppvärmning Direktverkande el
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Utvändigt skidförråd
Bredband Fiber är installerat. OBSERVERA! Att ny ägare som önskar installera bredband/fiber i lägenheten ska reglera kostnaden för detta direkt med föreningen. Föreningen har dragit in fiber och förskotterat kostnaden då säljaren inte ville ha fiber indraget i lägenheten.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 10
Pris 1 150 000 kr
Avgift 1983 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår amortering/räntor på föreningens lån, avsättning till fond, snöröjning, gräsklippning, el till utebelysning samt tvättstugan. Tillkommer göra fasta kostnader för renhållning 78 kr/mån samt kallvatten 137 kr/mån.
Elförbrukning 2 310 kWh/år
Driftkostnad 2 726 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 376 kr
  • Hushållsström: 2 350 kr

Föreningen köper el som bostadsrättshavaren betalas kvartalsvis. Får faktura på från föreningen Lägenheten nyttjas ca 2-3 veckor per år. Temperaturen ställs ner till ca 7 grader när lägenheten ej nyttjas.

Andel i förening 3,87%
Andel av årsavgift 3,87%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 100 667 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Underlag är hämtade från 2022 års Årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn Brf Wärdshuset i Hemavan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769633-3009
Gatuadress Blå vägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen ’Brf Wärdshuset I Hemavan (org.nr 769633-3009) bildades den 16 oktober 2016. Föreningens ekonomiska plan antogs av Bolagsverket 2016-12-06. På fastigheten, del av Björkfors 1:1017, finns två lägenhetslängor med sex lägenheter i varje länga samt elva fristående stugor. De 23 enheterna ligger belägna på adresserna Blåvägen 19 A-J och Blåvägen 21 A-B. Lägenheterna och stuga 6 -11 är byggda 1978 och stuga 1-5 är byggda 1971. Alla bostäder upplåts med bostadsrätt. Fastigheten ligger i direkt anslutning till Hemavans Wärdshus som bl.a. inrymmer restaurang. Bostadsrättsföreningen ligger mycket centralt med några 100 meter till skidbacken, flygplats och Bayhill Center med bl a matbutik och systembolag. Pantsättnings-/överlåtelseavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen köper ekonomisk förvaltning av HSB. Enligt styrelsen har föreningen stabil ekonomi. Månadsavgiften kommer att höjas med 22 procent fr o m 1 januari 2024.

UTHYRNING AV BOSTADSRÄTT
Föreningen godkänner andrahandsuthyrning men tar ut avgift för sådan andrahandsuthyrning för att möta det ökade slitaget och ökade kostnader som följer av sådan uthyrning. Beloppet uppgår från och med 1 januari 2024 till 2 880 kr per år.

FASTIGHETERNAS SKICK & FRAMTIDA RENOVERINGAR
Föreningen har genomfört en större åtgärd på delar av avloppssystemet, där de åtgärdat problemet med frysningar. I och med att bostadsrätterna är i varierande skick vad avser fönstren så finns underhållsbehov (i vissa fall är byte av fönster aktuellt) de kommande åren. Ommålningar utvändigt under våren 2021. År 2017 har föreningen installerat nya motorvärmare. Under 2016 har samtliga enheter genomgått en omfattande renovering. Samtliga lägenheter och stora stugan har ombyggda och renoverade kök med ny maskinpark, nya eller renoverade ytskikt, nya parkettgolv i allrum och sovrum. Samtliga byggnader har målats om utvändigt, nya hängrännor och stuprör har installerats samtidigt som samtliga farstukvistar och entrédörrar har bytts. Även marken runt längorna och stugorna är omgjorda.

BILPLATS
Boendeparkering på angiven gemensam parkeringsplats. Ingen parkering vid stugorna och lägenheterna.Föreningen förfogar över 8 st motorvärmarplatser. Ingen är ledig i dagsläget. Motorvärmarplatserna kostar 100 kr/månad.

SKOTERPLATS
Uppställningsplats för skoter finns på gemensamhetsyta (bilparkering/skoterparkering är ytor som föreningen delar med BRF Kobåset.

TVÄTTSTUGA
Mindre tvättstuga inredd med två tvättmaskiner finns i föreningen. Möjligheten för andrahandshyresgäster att nyttja tvättstugan är begränsad och förutsätter styrelsens skriftliga tillstånd.

TV OCH BREDBAND
Bostadsrättsinnehavaren står själv för TV. Bredband/fiber är grävt till stugorna/lägenheterna under 2023. Kostnaden för detta regleras mellan direkt mellan säljare och köpare.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Gemensam tvättstuga och vallarum. I vallarummet förvaras stege, lite extra porslin mm. Var och en har ett förråd vid ingången.

ÖVRIGT
I månadsavgiften ingår snöröjning, gräsklippning, el till utebelysning och tvättstugan. Föreningen har tecknat elabonnemang för hela föreningens elförbrukning. Stugägare debiteras för hushållsel, uppvärmning och varmvattenberedare efter respektives förbrukning enligt undermätare. Lägenhetslängorna debiteras för hushållsel och uppvärmning efter respektives förbrukning enligt undermätare. Respektive lägenhetslänga har gemensam varmvattenberedare vars elförbrukning fördelas utifrån lägenheternas andel av respektive längas totala förbrukning av lägenhetsel. Vidare debiteras de fasta kostnaderna för VA- och sophämtning ut på stug- och lägenhetsinnehavare med 150 kr respektive 78 kr per månad. Kostnader för skötsel av området och byggnader baseras till stor del på självförvaltning.
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Folksam. De boende får teckna egen hemförsäkring och Bostadsrättstillägg. Enligt föreningens stadgar ska medlemskap i föreningen bevilja fysisk och juridisk person som övertar bostadsrätt i föreningens hus, juridisk person kan dock vägras medlemskap.
Postlåda kan sättas upp vid infarten från Älvstigen. Anordning ordnas av boende själva efter tillstånd av styrelsen.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2024-03-01. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.’
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Övrigt

Parkering Uppställningsplats för bil, separat kö för motorvärmare.
Uteplats Altan i anslutning till entrén.

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende