VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hässelby Norra Villastad, Hässelby

Bergmyntegränd 138

Nu har du chansen att förvärva denna bostad som är i behov av en totalrenovering. Perfekt för dig som vill skapa ditt drömhem och sätta din egna prägel på ditt boende. Vissa hus har även byggt ut sina radhus genom att koppla ihop förrådet med huset. Denna åtgärd är bygglovspliktig. Med några uppgraderingar och kreativa idéer kan du förvandla detta till en verklig pärla i ett populärt och attraktivt område.

Bostaden har en trevlig planlösning med umgängesytorna på entréplan och de tre sovrummen på övre plan. I bostaden finns två våtutrymmen belägna på varsitt våningsplan.
Med en generös trädgård och en privat uteplats har du gott om utrymme att skapa en vacker och avkopplande utemiljö. Fantastiska möjligheter väntar på dig att anlägga en trädgård med grönska, blommor och kanske till och med en grillplats för trevliga sommarkvällar med vänner och familj.

Läget är perfekt för den som söker en bekväm och aktiv livsstil. Här finns gott om grönområden, parker och skogspartier där du kan njuta av frisk luft och vackra promenadvägar. Mälarens närhet ger också möjlighet till båtliv, fiske och avkopplande stunder vid vattnet. För den aktive finns det även fina möjligheter till löpning, cykling och andra utomhusaktiviteter. har du allt du behöver inom räckhåll. Dessutom är det goda kommunikationsmöjligheter tillgängliga för en smidig pendling till och från stadens centrum.

Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea/Biarea 118 kvm + 14 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 4 varav 3 sovrum
Tomt 173 kvm
Byggnadsår 1974
Pris 3 695 000 kr / Bud

Ansvarig mäklare
Tomas Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0733-71 27 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Renoveringsobjekt!

Planritning

Tomas Andersson

Tomas Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bergmyntegränd 138

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 118 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad Radhus
Fastighet Stenmåran 32
Boarea 118 kvm
Biarea 14 kvm
Byggnadsår 1974
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Betong i bottenbjälklag och trä i mellanbjälklag
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Grundmur Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Direktverkande el
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Huset är i behov av en totalrenovering. Se mer i besiktningsprotokollet. Du tar del av detta genom att anmäla ditt intresse till bostaden och logga in på länken som du då kommer få tillsänd dig.
Övriga byggnader Till huset finns ett förråd samt en garageplats i samfällighetens garagelänga.

Rum

Entréplan

Entréplan består av vardagsrum, kök med matplats, 1 dusch/wc, samt förvaring under trappan. Från köket kan du ta dig ut i trädgården med fint söderläge. Hela våningsplanet behöver totalrenoveras så här finns möjlighet att skapa sitt egna drömhem. Många väljer att ändra planlösningen genom att öppna upp mellan kök och vardagsrum.

Övre plan

Övre plan består av 3 sovrum i bra storlekar samt 1 stort badrum. Även detta våningsplan behöver totalrenoveras. Från övre plan når du vinden via taklucka.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2023-05-17
Energikonsumtion 111 kWh/m2 år.
Primärenergital 200

Ekonomi

Pris 3 695 000 kr / Bud
Taxeringsvärde 2 767 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 290 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 477 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 477 000 kr
Värdeår 1974
Summa inteckningar 1 551 000 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Driftkostnad 35 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 20 000 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 15 200 kr

I samfällighetsavgiften ingår kallvatten, sophämtning, garage i länga samt tv från Tele2 och bredband.

Tomt

Tomtarea 173 kvm
Övrigt Fastigheten har två uteplatser på vardera sida om huset. Framsidan har plats för planteringar, möbler och buskar. Här finns även tillgång till förråd. Vissa hus har byggt ut sitt hus genom bygga ihop förrådet med bostaden. För denna åtgärd krävs bygglov.

Baksidan ligger i fint söderläge och här finns mer plats för den planteringar, mindre gräsmatta samt middagsbord och solstolar.
Parkering Plats i garagelänga.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Stockholm Stenmåran GA:1 ändamål: Vägar, Radio- TV och/eller tele, Grönområden, Garage och/eller parkering
Avtalsservitut Byggnad I Tomtgräns(2 st)
Förmån: Avtalsservitut Byggnad I Tomtgräns, 0180IM-02/12963.1
Last: Avtalsservitut Byggnad I Tomtgräns, 0180IM-09/27600.1
Last: Avtalsservitut Byggnad I Tomtgräns, 0180IM-09/27601.1

Planbestämmelser Vattenskyddsområde (2008-11-25) Stadsplan (1972-02-22)

Dokument

Området

Välkommen till Hässelby Norra Villastad – ett idylliskt område som erbjuder den perfekta kombinationen av natur, lugn och närhet till storstadens puls. Med sin charmiga atmosfär och vackra omgivningar lockar detta område till sig både unga familjer och de som söker en fridfull tillvaro. Hässelby Norra Villastad är beläget i den nordvästra delen av Stockholm och kännetecknas av sina grönskande trädgårdar, stora villor och mysiga gränder. Området erbjuder ett brett utbud av boendealternativ, från klassiska villor till moderna radhus. En av de största fördelarna med Hässelby Norra Villastad är närheten till naturen. Här finns gott om grönområden, parker och skogspartier där du kan njuta av frisk luft och vackra promenadvägar. Mälarens närhet ger också möjlighet till båtliv, fiske och avkopplande stunder vid vattnet. För den aktive finns det även fina möjligheter till löpning, cykling och andra utomhusaktiviteter. För barnfamiljer är området perfekt. Hässelby Norra Villastad har ett flertal förskolor och grundskolor. Dessutom finns det gott om grönområden, lekplatser och aktiviteter som passar för barn i alla åldrar. Här får barnen utrymme att växa och trivas i en trygg och stimulerande miljö.

Närområde

För den som vill ha bekvämligheter inom räckhåll erbjuder Hässelby Norra Villastad ett flertal service- och shoppingmöjligheter. Närliggande Hässelby Gård och Vällingby Centrum erbjuder ett brett utbud av butiker, restauranger och caféer. Här finns även apotek, vårdcentral och andra viktiga faciliteter för din vardag

Kommunikation

Kommunikationerna är utmärkta i Hässelby Norra Villastad. Pendeltågsstationen Hässelby strand ligger bara en kort promenad bort och tar dig snabbt och smidigt in till Stockholms city. Det finns också goda bussförbindelser som tar dig till olika delar av staden.

Räkna på ditt nya boende