VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrala Handen, HANDEN

Vallavägen 14

Välkommen till Vallavägen 14 och en av Haninges finaste 4:or. Med en inglasad balkong på hela 16 kvm som går att nyttja året om, fina och fräscha ytskikt och perfekt planlösning är den här lägenheten något ut över det vanliga. Lägenheten har genomgående ljusa väggar och enhetliga golv som skapar en lyxig känsla. Här erbjuds en praktisk hall med både plats för av hängning och klädkammare. Ett hemtrevligt kök med plats för 4 - 6 personer, stort och luftigt vardagsrum med fransk balkong och härligt ljusinsläpp. Tre fina sovrum för alla behov. Två helkaklade badrum med dusch samt badkar. Trevliga grannar och bra förening med god ekonomi. Här bor man med närhet till Haninge C, kommunikationer, grönområden, skolor och förskolor.

Den här bostaden är för den som vill ha det lilla extra!

- Stor inglasad balkong
- Optimal planlösning
- Engagerad förening med god ekonomi
- Genomgående fin och fräsch
- Närhet till shopping, kommunikationer, skolor och grönområden

Välkommen att höra av dig vid intresse!
Ansvarig mäklare: Linnea Westlander 0705-55 49 51

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 91 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7577 kr/mån
Rum 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1983
Pris

Ansvarig mäklare
Linnea Westlander
Reg. Fastighetsmäklare
0705-55 49 51
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

En magisk 4:a med inglasad balkong om 16 kvm!

Powerbild LinneaWestlander
Powerbild LinneaWestlander
Linnea Westlander

Linnea Westlander

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vallavägen 14

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 91 kvm. förvaltarens information
Hiss Ja
Våning 0 av 2

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 91 kvm
Byggnadsår 1983
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft), inspekterad 2019-09-23
Övriga byggnader Ett vindsförråd tillhör lägenheten

Rum

Hall

Praktisk hall med plats för hatthylla och förvaring. Här finns även en rymlig klädkammare och ingång till badrum, kök och vardagsrum. Väggarna är ljusa och golven är av ekparkett

Kök

Ett familjärt och praktiskt kök med plats för ca 4- 6 personer. Köket är ett Sörmlandskök och innefattar vita skåpsluckor och svartgrårutigt kakel, spis och fläkt (2021), diskmaskin (2019), stor kyl och frys (2010). Väggarna är ljusmålade och golvet är av ekparkett

Vardagsrum

Vardagsrummet är ljust och luftigt och har plats för den stora familjen. Här ryms allt ifrån soffa, tv-bänk, vitrinskåp till matsalsgrupp för sociala sammankomster. Här finns en även en fransk balkong. Väggarna är av ljusnyans och golven är av ekparkett

Sovrum 1

Detta sovrum nås från hallen och är det största sovrummet. Med ett stort fönster och ljusgrön, modern tapet känns rummet stort och ljust. Här ryms en dubbelsäng, förvaring, skåp och annat som man önskar ha. Golven är av laminat i träimitation

Sovrum 2

Sovrum 2 är av praktisk storlek och rymmer både en dubbelsäng, sängbord och annat möblemang. Här finns även utgången till den härliga och stora balkongen. Ljusa väggar och laminatgolv i träimitation

Sovrum 3

Mittemot sovrum 2 finns detta kryp in som passar både som barnrum och hemmakontor. Väggarna är ljust målade och golven är av laminat i träimitation

Badrum 1

Från hallen nås det största badrummet som är vitkaklat och har ljus klinker till golv. Här finns handfat med överskåp, wc, tvättmaskin (2010) torktumlare (2022) och badkar

Badrum 2

Mitt i mellan sovrummen hittar man det andra badrummet. Här finns kommod, golvskåp, wc och dusch. Helkaklade väggar i vitt, ljus klinker till golv och vädringsfönster.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-09-23
Primärenergital 104

Ekonomi

Lägenhetsnummer 99-2155-1-36-9
Avgift 7577 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. Värme, VA, bredband 100/100
Driftkostnad 8 146 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 4 346 kr
  • Hushållsström: 3 800 kr

Driftkostnader kan variera beroende på antal personer i hushållet och tecknade avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,17852%
Andel av årsavgift 1,17852%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 328 989 kr

Förening

Föreningsnamn Hsb Brf Slätmossen i Haninge
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 712400-2242
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Slätmossen grundades av HSB Stockholm 1966, registrerades 1966. Byggnationen påbörjades under 1981, med första inflyttning hösten 1982 och föreningen överlämnades 1983.

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Slätmossen 1:188 i Haninge kommun. Fastigheten består av fyra stycken punkthus med sammanlagt 105 lägenheter.

Föreningen har en mycket informativ hemsida:
https://slatmossen.se/
Antal lägenheter 105
Renoveringar 2022 - Planering av elbilsladdplatser
2021 - Föreningshuset - Byte av tak och ventilation på föreningshuset
2021 - Mark - Ny anläggning plantering utanför sophus
2021 - Fastighet - Färdigställande av målning och uppfräschning utanför portar
2020 - Underhåll av värmesystem
2019 - OVK besiktning
2018 - Fönsterbyte i samtliga bostäder
2017 - Stamspolning

För mer information om renoveringar, se årsredovisningen.
Parkering 37 garage i längor och 69 parkeringsplatser varav 43 med el
Tv och bredband Föreningen har avtal med Vattenfall (El och fjärrvärme) och Telia (TV, bredband) I månadsavgiften ingår bredband 100/100. Observera att för att bredbandet ska fungera behövs en router. Routern ägs av föreningen och tillhör lägenheten. Digital TV erbjuds av Telia och där tecknar varje lägenhetsinnehavare sitt eget avtal och de kanaler som önskas.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt I föreningen finns ett föreningshus innehållande föreningens kontor, tvättstuga, föreningslokal och bastu (Vallavägen 20). Inom föreningen finns även 4 cykelförråd, 37 garage i längor och 69 parkeringsplatser varav 43 med el.

Övrigt

Balkong Balkong om 16 kvm

Dokument

Området

Här bor du i ett lugnt och barnvänligt område och på gångavstånd till Haninge Centrum, gym, förskolor och skolor. En promenad på ca 10 min tar dig till sjön Rudan där det finns bad, möjlighet till joggingturer och en fin frisbeegolfbana. Vintertid kan du åka skidor och skridskor där på plogade banor!

Närområde

Från Vallavägen har du nära till flertalet skolor, förskolor, gymnasium och sjukhus. Är du ute efter shopping finns Haninge centrum på bekvämt promenadavstånd från bostaden med flertalet affärer, trevliga restauranger och caféer. Skulle shoppingsuget kvarstå efter ett besök i Haninge C finns både Port 73 och Länna handelsplats på rimligt avstånd.

Kommunikation

Goda kommunikationsmöjligheter med flertalet busslinjer i nära anslutning till bostaden. Bl. a. 810 som tar dig till Gullmarsplan på ca 25 min. Gångavstånd till pendeltågsstationen i Handen där tåg mot centralen och Nynäshamn avgår med jämna mellanrum.

Parkering

Det finns 37 garage i längor och 69 parkeringsplatser varav 43 med el. Parkering med elbilsladdplatser är under planering.

Övrigt

Här finns Slätmossens naturpark och Rudans friluftsområde med många möjligheter till aktiviteter. Här finns fina motionsspår och vandringsleder, en stor frisbeebana och badplats. På vintern anordnas även skidspår. Även Torvalla idrottsplats med bland annat utomhusplaner för fotboll och friidrott samt sim- och idrottshallar finns på promenadavstånd från bostaden!