Budgivning pågår

Senaste bud:
4 595 000 kr
Visa historik

Budhistorik

Tidpunkt
Budgivare
Bud
4 595 000
1
19/3 20:58

Visningar

Söndag 26 Mars KL: 14:00 - 14:30 Välkommen! Boka gärna in dig vidare in i annonsen! Boka
Boka visning
Kolartorp, Handen

Solhagen 3 A

Varmt välkommen till detta mycket fint inredda parhus på återvändsgata i populära Kolartorp!

Entréplan rymmer välkomnande hall, stilrent kök med matplats för ca 6-8 personer och stort vardagsrum med både härligt ljusinsläpp och mysig kamin! Här når du även den härliga och trädäckade uteplatsen och stora gräsmattan med plats för både studsmatta och lek. På uteplatsen njuter du av sol från morgon till sen kväll! Helkaklat badrum och separat tvättstuga finns också. På det övre planet finns 4 bra sovrum med gott om förvaring samt helkaklat badrum med badkar. Från ett av sovrummen når du den härliga balkongen i högt läge med utsikt mot både baksidan och framsidan! Hela huset har genomgående fin färgsättning och fina golv samt stor biluppställningsplats med plats för flertalet bilar och carport. I populära Kolartorp/Vega bor du på bara några minuters gångavstånd till skola, flera förskolor, pendeltåg, badplatser, natur, affär, buss m.m.

Välkommen med din intresseanmälan till sofia.branting@mohv.se!

Information

Bostadstyp Parhus
Boarea 105.3 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6195 kr/mån
Rum 5
Hiss Nej
Byggnadsår 2017
Pris 4 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Sofia Branting
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0705-55 38 69
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Sofia Branting

Sofia Branting

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Solhagen 3 A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 105.3 kvm. föreningens information
Hiss Nej

FANTASTISKT SOLLÄGE - STOR GRÄSMATTA

I NYSKICK - CARPORT OCH STOR BILUPPSTÄLLNINGSPLATS

STILRENT INRETT - GENOMGÅENDE LJUSA FÄRGER

ENTRÉPLAN:

ENTRÉHALL
Välkomnande entréhall med klädavhängning direkt till vänster samt garderober. Klinkergolv och vita målade väggar.

DUSCHRUM
Direkt till höger i entrén når du helkaklat duschrum med vitt kakel på väggarna, grått klinkergolv och fondvägg i microcement. Duschhörna med vikdörrar, badrumsskåp, wc, tvättställskommod, wc och vädringsfönster.

KÖK
Modernt kök med ljusgrå skåpsluckor, gott om arbetsyta på stenbänkskiva och vitt kakel. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt samt integrerad diskmaskin. Matplats vid fönster mot framsidan för 6-8 personer, parkettgolv och vita målade väggar. Invid köket når du TVÄTTSTUGAN med tvättmaskin, torktumlare och värmepumpen.

VARDAGSRUM
Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från stora fönster mot baksidan. Här finns plats för både soffa, matsalsgrupp och tv-möbel. Parkettgolv, vita målade väggar och mysig KAMIN!

ÖVRE PLAN:

SOVRUM 1
Stort sovrum med plats för dubbelsäng samt utgång mot den härliga balkongen där morgonkaffet kan avnjutas i solen. Parkettgolv, vita målade väggar och gott om förvaring i garderobsvägg med skjutdörrar.

SOVRUM 2/ARBETSRUM
Mysigt sovrum som idag används som gästrum. Parkettgolv, vita målade väggar och garderob.

BADRUM
Helkaklat badrum med stilrent vitt kakel och mörkt klinkergolv. Här finns badkar, wc, badrumsskåp och tvättställskommod.

SOVRUM 3
Parkettgolv, ljusa målade väggar och förvaring i garderob med skjutdörrar.

SOVRUM 4
Parkettgolv, ljusa målade väggar och förvaring i garderob med skjutdörrar.

Byggnad

Typ av byggnad 2-plans parhus
Boarea 105.3 kvm
Byggnadsår 2017
Fönster 2-glas isoler
Uppvärmning IVT vent 202 frånluftsvärmepump med återvinning
Ventilation Mekanisk frånluft

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2017-02-15
Primärenergital 55

Ekonomi

Lägenhetsnummer 12
Pris 4 595 000 kr utgångspris
Avgift 6195 kr/mån
Kommentar till avgiften V/A, sophämtning, snöröjning och p-plats i carport
Elförbrukning 6 331 kWh/år
Driftkostnad 24 648 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 24 648 kr

Andel i förening 7,5755%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 538 670 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Solhagen 5 i Haninge
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769631-3282
Gatuadress Solhagen 5A
Postnummer 13648
Ort HANDEN
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Solhagen 5 i Haninge består av fastigheterna Kolartorp 4:87, 4:88, 4:89, 4:90, 4:91 och 4:92 och är en bostadsrättsförening om totalt 16 bostäder (parhus och Attefallshus).

Parhusen är i två plan om ca 105 kvm varav 6 av dem ligger i suterräng och 6 st ligger i två plan. De 4 Attefallshusen är om ca 22 kvm. Till varje parhus hör en fristående carport med bakomliggande förråd.

MÅNADSAVGIFTEN
Föreningens kostnader för främst drift och lån betalas med de avgifter som du och övriga bostadsrättsinnehavare betalar in till föreningen månadsvis. Avgifternas storlek ska täcka föreningens självkostnader och beslutas av föreningens styrelse. Utöver månadsavgiften till föreningen betalar du som bostadsrättsinnehavare kostnader för elförbrukning av uppvärmning och hushållsel samt abonnemangsavgift för tv, data och telefon. Kostnader för drift och underhåll av gemensamma ytor betalas via avgiften.

VÄRME OCH VENTILATION
Vattenburen värme från IVT vent 202 frånluftsvärmepump med återvinning. Mekanisk frånluftsventilation i våtrum och kök. Tilluftsventilation via spaltventiler i fönster sovrum och vardagsrum.

EL
Respektive hushåll tecknar eget abonnemang för hushållsel och uppvärmning - drift el till frånluftsvärmepumpen belastar respektive hushålls elförbrukning.

BREDBAND, TV OCH TELEFONI
Bredbandsuppkoppling är förberett till samtliga hus.

PARKERING
Till varje parhus ingår carport med förråd. Attefallshusen har tillgång till fri parkeringsplats.

SOPHANTERING
Kommunal sophantering. Underskåp i kök är försedda med kärl för avfallshantering. Källsortering lämnas till kommunens återvinningsstationer. Grovsopor lämnas till kommunens återvinningscentral. Avgiften för sophantering ingår i månadsavgiften.

VATTEN
Föreningen har vattenabonnemang med Haninge kommun. Kallvatten ingår i månadsavgiften.
Antal lägenheter 16
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja

Övrigt

Allmänt om bostaden Vattenburen värme från IVT vent 202 frånluftsvärmepump med återvinning i varje enhet. Kostnad för tv, data, telefon etc. tillkommer.

OMRÅDET
På promenadavstånd finns goda kommunikationsmöjligheter (10-15 min till buss och pendeltåg). Vega station som öppnade i april 2019 tar dig till Stockholm city på 24 min och med flertalet bussförbindelser tar du dig både inom och utom kommungränserna.

De större matvarubutikerna såsom Maxi Stormarknad och Coop Forum, finns endast några minuter bort. I närliggande Haninge Centrum finns större köpcentrum, sjukhus och annan kommunal service. I Haninge kommun finns ett gediget utbud av fritidsaktiviteter, skolor och service. Egen simhall, sporthall och bibliotek, stort centrum och matbutiker samt trevliga restauranger och kaféer. Här finns även flertalet gym för den träningsintresserade.

Parhuset ligger i en lugn del av Vega/Kolartorp med promenadavstånd till förskolor, skolor och härliga naturområden. Nära till badsjö och strövområden i vackra Rudan med badstrand och elspår samt skidspår på vintern. Nära till stora naturområden och skärgården som Dalarö, Utö, Kymmendö och Huvudskär och även nära till shopping och stadsliv med centrala Stockholm bara en kort bilresa iväg eller med närliggande pendeltåg. Vega/Kolartorp är ett mycket attraktivt och välplanerat bostadsområde. Ett fint område att växa upp i för familjer som vill bo nära Stockholm men ändå kunna njuta av natur och friluftsliv.

Dokument

Området

I populära och expansiva Kolartorp är det nära till det mesta. På bekvämt avstånd nås exempelvis vackra Rudan med strövområden, motionsspår, badstrand och skidspår på vintern. Närhet till ytterligare naturområden och skärgården som Dalarö, Utö, Kymmendö och Huvudskär samt nära till shopping och stadsliv med Södermalm och Stockholm bara en kort bilresa bort.

Närområde

De större matvarubutikerna, som Maxi Stormarknad och Coop Forum, finns endast några minuter bort. I närliggande Haninge Centrum finns större köpcentrum, sjukhus och annan kommunal service, på bekvämt avstånd. I Haninge kommun finns dessutom ett gediget utbud av fritidsaktiviteter, skolor och service. Egen simhall, sporthall och bibliotek, stort centrum och matbutiker samt trevliga restauranger och kaféer ger en trivsam närmiljö.
Läget gör det enkelt att pendla till Stockholm från ex Handenterminalen.

Kommunikation

På kort promenadavstånd finns goda kommunikationsmöjligheter. Vega station som öppnade i april 2019 tar dig till Stockholm city på 24 min och med flertalet bussförbindelser tar du dig både inom och utom kommungränserna.

Räkna på ditt nya boende