Centrala Handen, Handen

Idunvägen 10

RING FÖR VISNING.
Varmt välkommen till Idunvägen 10, två trappor upp med inglasad balkong! Välkomnande hall med gott om förvaring. Stort och öppet vardagsrum med utgång till den härliga inglasade balkongen. Stilfullt och ljust kök från Hagakök som rymmer matplats för sex personer. Här bor man i ett lugnt och trivsamt område med närhet till kommunikationer, affärer och natur.

Några minuters gångavstånd till Haninge centrum och Handenterminalen där du med hjälp av pendeltåget tar dig till Stockholm city på endast 25 minuter. Ett stenkast bort finner du natursköna Rudan där du kan bada, cykla, gymma, åka längdskidor, fiska och vandra på Sörmlandsleden.

Vi bryr oss om våra kunder och våra anställda och har därför infört rutiner kring våra visningar. Bokning till visningen sker vidare i annonsen med tidsintervall.

Välkommen med din intresseanmälan!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 60 kvm
Avgift 4031 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1962
Pris 1 795 000 kr

Ansvarig mäklare
Sara Blomgren
Reg. Fastighetsmäklare
0733-595476
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Planritning

Planritning
Planritning
Sara Blomgren

Sara Blomgren

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Idunvägen 10

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 60 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 60 kvm
Byggnadsår 1962
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden Hela lägenheten förutom badrummet renoverades 2017.
Övriga byggnader Källarförråd om ca 6 kvm.

Rum

HALL

Rymlig hall med gott om avgängning och förvaring i form av garderob med skjutdörrar, gedigen skohylla och hatthylla. Parkettgolv och tapetserat i beige toner.

BADRUM

Helkaklat badrum med badkar, handfat, WC, handdukstork och spegelskåp.

KÖK

Snyggt renoverat kök med påkostade materialval. Det stora fönstret ut mot baksidan ger ett ljust och luftigt intryck. Köksluckorna är vita och bänkskivan (laminat) går i grått vilket bryter av snyggt mot luckorna och matchar det grå kaklet. Samtliga vitvaror är från Electrolux (2017). Maskinparken består av spishäll, rostfri kyl/frys och integrerad diskmaskin. Väggarna är tapetserade i en beige/vit mönstrad tapet och parkettgolv. Matplats som rymmer sex personer.

VARDAGSRUM

Stort och luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp, tv-möbel samt annat som önskas. Väggarna går i jordnäratoner som ger ett behagligt lugn och golvet är i parkett. Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen som just nu är fantastisk med all grönska utanför.

SOVRUM

Ljust och öppet sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och byrå. Här går väggarna i gråa nyanser och golvet är i samma fina parkett som i hela lägenheten

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-04-10
Primärenergital 124

Ekonomi

Lägenhetsnummer 99-2125-3-297-5
Pris 1 795 000 kr
Avgift 4031 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA, kabel-TV, telefoni och bredband
Driftkostnad 3 700 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 700 kr

Driftskostnaderna är individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,35279%
Andel av årsavgift 0,35279%

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Runstenen i Haninge
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 712400-1269
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Runstenen I Haninge är en välskött och stabil förening bebyggd med 12 hus innehållande 255 lägenheter, 245 garage och parkeringsplatser. Fastigheten bebyggdes 1962. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Besök gärna föreningens hemsida https://www.hsb.se/stockholm/brf/runstenen/


Lägenhetsfördelningen:
1 rok - 24 st
2 rok - 81 st
3 rok - 123 st
4 rok - 27 st
Föreningens ekonomi Föreningen genomförde en avgiftshöjning på 3% 2020-01-01 & 2021-01-01 Oförändrade 2018-2019. 2017 sänktes årsavgifterna med 5,5 % på grund av att individuell mätning och debitering av el infördes. Se senaste årsredovisningen på mohv.se för mer information om föreningens ekonomi.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 255
Antal lokaler 29
Renoveringar Under åren har föreningen kontinuerligt utfört renovering/underhåll av sina byggnader. De större på senare år är:

1990/91 - Fönsterrenovering
1990/91 - Renovering av badrum och byte av grenledningar
2000/01 - Bredbandsinstallation
2004/05 - Utbyte av alla entréportar, samt utvändiga källardörrar.
2007/08 - Renovering av avloppsstammar genom relining
2010/11 - Renovering av tvättstugor, byte av tvättmaskiner.
2011/12 - Nytt passersystem med porttelefon
2015 - Individuell mätning av el
2016 - Målning av socklar på fasad.
2017 - OVK
2018 - Stamspolning
2020- Relining i källare - spillvattensstammar
2021 - Fönsterbyte

Se den senaste årsredovisning (mohv.se) för en komplett lista över fler renoveringar gjorda i närtid.
Parkering Garageplats (400-500kr) och parkeringsplatser (165kr/mån) med eluttag går att hyra (separat kö). Gratis parkering längs med Utgårdsvägen.
Tv och bredband Grundutbud genom kabel-tv från Comhem ingår i avgiften. Bredband genom Telenor ingår i avgiften (250/100 mbit), anslutningsavgift tillkommer.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Medlemskap i HSB erfordras (500kr/person) samt en årsavgift om 175-200 kr. För att ha en hög boendeservice har föreningen bovärdar som kan hjälpa till med allt från att borra hål i väggen till att rensa avlopp. Bovärdarna sköter också underhållet av byggnaderna och markytorna. Vid försäljning kommer säljaren bli kontaktad av hsb för att boka tillsyn bis hsb.
Ansökan om andrahandsuthyrning görs till styrelsen. Läs mer i föreningens infoblad/på hemsidan.
Föreningen godkänner delat ägande, minst ägarandel 10%.

Hsb områdeskontor ligger på Sleipnervägen 115, dit kan du vända dig om du har frågor inom bostadsrättsföreningen, exempelvis överlåtelser, andrahandsuthyrningar,
reparationer, försäkringar och rådgivning i olika boendefrågor.


Tillgång till tvättstuga på Utgårdsvägen 21 & 41. Föreningen har även en bastu, en förenings -och snickerilokal samt ett gym (300kr år). Välskötta innergårdar med grönytor, lekplatser och grillplatser.

Dokument

Området

Här bor du i ett lugnt och barnvänligt område och på gångavstånd till Haninge Centrum, gym, förskolor och skolor. En promenad på ca 10 min tar dig till sjön Rudan där det finns bad, möjlighet till joggingturer och en fin frisbeegolfbana. Vintertid kan du åka skidor och skridskor där på plogade banor!

Närområde

Från området har du nära till flertalet skolor, förskolor, gymnasium och sjukhus. Är du ute efter shopping finns Haninge centrum på bekvämt promenadavstånd från bostaden med flertalet affärer, trevliga restauranger och caféer. Skulle shoppingsuget kvarstå efter ett besök i Haninge C finns både Port 73 och Länna handelsplats på rimligt avstånd.

Kommunikation

Goda kommunikationsmöjligheter med flertalet busslinjer i nära anslutning till bostaden. Bl. a. 810 som tar dig till Gullmarsplan på ca 25 min. Gångavstånd till pendeltågsstationen i Handen där tåg mot centralen och Nynäshamn avgår med jämna mellanrum.

Övrigt

Här bor man även nära Slätmossens naturpark och Rudans friluftsområde med många möjligheter till aktiviteter. Här finns fina motionsspår och vandringsleder, en stor frisbeebana och badplats. På vintern anordnas även skidspår. Även Torvalla idrottsplats med bland annat utomhusplaner för fotboll och friidrott samt sim- och idrottshallar finns på promenadavstånd från bostaden!

Räkna på ditt nya boende