Visningar

Boka visning
  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Vattugatan 2C

Välrenoverad fyra högst upp i huset! Här bjuds du på en öppen och trevlig planlösning samt balkong med utsikt över takåsarna. Lägenhetens yta fördelar sig över tre sovrum, helt nyrenoverat badrum (2021) och gästtoalett (2021). På Vattugatan bor du vid Galgbergets fot och har enbart 5 minuter in till centrala Halmstad för shopping, restauranger och puls. Att nämna är att Brf Poppeln är en stabil och trygg förening där föreningen tack vare sin goda ekonomi sänkt avgiften med 10% vid två olika tillfällen senaste åren! Föreningen erbjuder dessutom flera mervärden såsom hiss samt garage med ladd-stolpar. I avgiften på endast 5252 kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 91 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5252 kr/mån
Rum 4
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1990
Pris 2 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Taklägenhet i city!

Planritning

Vattugatan 2c copy
Vattugatan 2c copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vattugatan 2C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 91 kvm.
Hiss Ja, Modern och rymlig hiss.
Våning 5 av 5

HALL
Via hiss når du denna ljusa fyra med en yta av 91 m2. Hallen är rymlig och möblerbar med parkett i ek på golvet. Vitmålade väggar. På vänster sida kan jacka samt skor ställas undan. Välkommen in.

BADRUM
Totalrenoverat badrum från 2021 med grått klinker på golv och väggar. Badrummet har även försetts med en tvättmaskin (2016) för enkelhetens skull (föreningen har även en praktisk tvättstuga i källarplan). Utrustning: wc, dusch med glasvägg, kommod, badrumsspegel, handdukstork samt tvättmaskin.

GÄSTOALETT
Renoverad toalett (2021) med grått klinker på golvet och vitmålade väggar. Utrustning: wc, kommod samt badrumsspegel.

SOVRUM
Med snedtak och takfönster har rummet ett fräscht och modern känsla. Laminat på golvet (2023), målade väggar, två garderober samt fönster åt söder. Rummet passar utmärkt som sovrum eller möjlighet till ett hemmakontor.

SOVRUM
Med fönster i norrläge har vi ett svalt sovrum med parkettgolv samt målade väggar och två garderober. Idag används rummet som kontor, men passar utmärkt till tonårsrum.

KÖK
Här har vi öppet i nock och stort fönsterparti i söderläge vilket ger en svårslagen rymd och fri känsla. Det höga läget ger en utsikt över Halmstad city som avnjuts från såväl kök som vardagsrum. Köket (2010) är modernt inrett och består av vit köksinredning, ljusgrå väggkakel som bryts av med en mörk bänkskiva. Induktionshäll (2018), ugn, diskmaskin samt kyl/frysskåp i rostfritt.

VARDAGSRUM
Mellan kök och vardagsrum ligger det inglasade uterummet. Här har vi ett parkettgolv.
Vardagsrummets tak är också öppet i nock med en härlig känsla.

SOVRUM
Det största sovrummet har tre garderober, laminat på golvet, ljusa väggar och fönster mot Galgberget i norrläge. Här får du enkelt plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord om så önskas.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 91 kvm
Byggnadsår 1990
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk från- och tilluft
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
2023 - Laminat i sovrummen.

RENOVERINGAR UTFÖRDA AV TIDIGARE ÄGARE
2021 - Renovering av badrum och gästtoalett. Diskmaskin.
2018 - Spishäll
2017 - Elcentral mm
2014 - Målning
2010 - Nytt kök.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-04-22
Energikonsumtion 83 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 49
Pris 2 995 000 kr utgångspris
Avgift 5252 kr/mån
Kommentar till avgiften ingår värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg
Driftkostnad 7 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 5 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Andel i förening 2,4069%
Andel av årsavgift 2,4%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 454 291 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Nettoskuldsättningen är beräknad på senast tillgängliga årsredovisningen (2021/2022).

Förening

Föreningsnamn BRF Poppeln 16
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716408-2468
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen BRF Poppeln 16 är centralt belägen i Halmstad kommun nära naturen med motions- och friluftsområdet Galgberget. Föreningen äger fastigheten Poppeln 16 och består av 49 st lägenheter fördelade enligt 29st 2 Rok, 11st 3 RoK samt 9st 4 RoK. Fastighetens adress är Vattugatan 2A-C och är fullvärdesförsäkrad hos Dina Försäkringar Halmstad och inkluderar en kollektiv försäkring för bostadsrättstillägg. Föreningen har anlitat PART Fastighetsförvaltning att förvalta fastigheten.


GEMENSAMMA UTRYMMEN.
I källaren finns en stor tvättstuga med torktumlare, tvättmaskin samt torkskåp. Det finns även ett mangelrum för den som önskar nyttja detta. Nytt bokningssystem på senare år där man praktiskt kan boka in sig på tvätttider (möjligt att boka in ett pass åt gången). I källaren finns även förråden till lägenheterna samt rum med plats för cyklar.

RENOVERINGAR
Kommande
Inget förutom sedvanligt underhåll.

Utförda
2017 – OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
2017 – Nytt bokningssystem för tvättstugan
2018 – Nya fönster byttes till 3-glas isoler
2018 - Garage samt källarutrymmen målades om
2018 – Rensning av kanalsystem i Ventilationssystem.
2018 – Nya lås till lägenheter samt förråd.
2021 - Laddningsstationer på parkeringsplatserna i garaget.
2021 - Målat tak, tvättat fasad samt gjort iordning hängrännor.
2022 - OVK ( obligatorisk ventilationskontroll).


PARKERING
Föreningen har 32 st garageplatser (alla med laddstolpe) i ett parkeringsgarage under huset (separat kö- i dagsläget ingen ledig parkeringsplats 2023-09-06). Kostnaden för parkeringen i föreningen är 425 kr för plats om man ej har en elbil. Vid elbilsplats så är kostnaden 525 kr samt så tillkommer en kostnad för elförbrukningen. Via Halmstad kommun går det även att köpa ett boendeparkeringstillstånd. Gå in på Halmstads kommuns hemsida för att läsa mer.

TV OCH BREDBAND
TV (grundutbud) ingår i avgiften via Bredbandsbolaget.
Fiber finns installerat i byggnaden av Halmstads stadsnät och Bahnof tecknas samt bekostas av den enskilde bostadsrättshavaren

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2023-09-06: Föreningen anser sig ha en väldigt bra ekonomi med en god kassa som genererar överskott varje månad. Ingen avgiftsförändring är planerad. Föreningens goda ekonomi har även gjort att man valt att amortera av stora belopp på lånen där man amorterat av 2 milj under 2022. Dessutom så sänkte föreningen månadsavgifterna med hela 10% 2019, 10 % 2021 samt 10% under 202.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 49
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende