VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Vattugatan 2A


Kan detta vara din nya drömbostad!? Denna fantastiska bostad som helrenoverats under 2017 ligger högst upp i huset med västerläge dit man smidigt tar sig med hissen. Med insynsskyddat läge högst upp i huset, en öppen och social planlösning, fantastiska glaspartier samt att det är öppet upp i nock på sina ställen ger en unik, ljus och modern lägenhet. Att lägenheten dessutom har en solig balkong, bra planlösning, stort och utbyggt badrum med golvvärme gör det hela ännu bättre! Lägenheten ligger vid foten av Galgberget med dess härliga natur samt med endast 5 minuters promenadavstånd in till Halmstad city med dess utbud.

Här bor man perfekt i den stabila föreningen BRF Poppeln, som på senare år tack vare sin goda ekonomi sänkt avgiften med hela 10% under 2021, amorterat av 2 miljoner på befintliga lån under 2022/2023 samt installerat elbilsladdstolpar i föreningens garage. I avgiften ingår: värme, vatten, bostadsrättstillägg samt TV (grundutbud).

Kommande försäljning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 58.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3507 kr/mån
Rum 2
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1989
Pris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fantastisk taklägenhet!

Planritning

Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vattugatan 2A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 58.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 5 av 5


HALL
Välkommen in i denna genomgående och ljusa lägenhet. Till höger finns möjlighet att hänga av sig ytterkläderna och ställa undan skorna. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv i grått som sedan övergår i ett vitt parkettgolv av ask. Det breda parkettgolvet är genomgående i hela lägenheten. Väggarna är målade i grått.

KÖK
Från hallen nås köket in till vänster. Här har nuvarande ägare byggt om lägenheten och skapat en social och öppen planlösning. Tack vare glaspartierna och att det är öppet upp i nock på ena sidan bidrar detta till en härlig rymd samt ett fantastiskt ljusinsläpp. Köket har gott om skåp till förvaring samt en bra uppbyggnad med arbetsytor. Med en köksö skapas ytterligare avställningsytor samt en perfekt plats att kunna sitta och avnjuta maten vid. I köksön så har man valt att installera induktionshällen vilket skapat en modern känsla samt ger ytterligare plats för all matlagning. Köket är i vitt utförande med köksskåp med push-funktion för den moderna och stilfulla känslan, det vita köket bryts av snyggt mot den mörkare laminatbänkskivan, de rostfria vitvarorna samt köksön med en laminatskiva i grått. Köket är utrustat med en inbyggd kombiugn med mikrofunktion samt kaffemaskin från Siemens. Vidare har köket integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt, kombinerad kyl- och frysskåp även denna integrerad samt diskho med blandare i svart utförande.

I köket finns också en naturlig matplatsdel framför de unika fönsterna med plats för cirka 4 personer. Alla vitvaror i köket är från 2017 i samband med renoveringen.

VARDAGSRUM
Från hallen nås vardagsrummet in till höger. Här öppnar lägenheten upp sig med en social och öppen planlösning mot köket. Vardagsrumsdelen är rymlig och möjliggör för ett flertal olika möbleringsmöjligheter. Dimbara spotlights i taket skapar möjligheter för trevlig kvällsbelysning. Tack vare planlösningen går det för den som önskar att ha en läshörna i stället för kontorshörna som nuvarande ägare har. Rummet är målat i vitt.

BADRUM
Från hallen nås badrummet rakt fram. Ett påkostat badrum som renoverats 2017 där man samtidigt valde att bygga ut och göra badrummet större. Med snygga och stilfulla handdukstorkar, modern spegel med belysning, golvvärme samt spotlights och infälld ljusslinga i taket tillsammans med det mörka kakel- och klinkervalet ger det en känsla av lyx! I övrigt är badrummet utrustat med wc, dusch med glasvägg samt vask med kommod.


SOVRUM
Från vardagsrummet nås sovrummet in till höger. Rummet är stort med plats för dubbelsäng till vänster samt förvaringslösningar längs med vänster sida i rummet i den inbyggda skjutdörrsgarderoben. Sovrummet ligger in mot föreningens mysiga och lugna innergård. I sovrummet är väggarna målade i vitt.

BALKONG
Nås från vardagsrummet via altandörren i mitten av rummet. Här kan man sitta och njuta av solen under eftermiddag och kväll med en härlig utsikt ut mot Galgberget. På golvet ligger ett trall för en lite mer ombonad känsla. Här finns plats för att ha ett mindre cafeset.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 58.5 kvm
Byggnadsår 1989
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk från- och tilluftsventilation m
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källaren, märkt . Storleken på förrådet är ca 4,59 m2 (enligt uppgift från säljaren, information om förråd nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Balkongen är på ca 3,145 m2 (enligt uppgift från säljaren, information om balkongen nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-04-22
Primärenergital 92

Ekonomi

Lägenhetsnummer 19
Avgift 3507 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl: Värme, vatten, bostadrättstillägg samt TV (grundutbud).
Elförbrukning 1 918 kWh/år
Driftkostnad 4 440 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 440 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,6023%
Andel av årsavgift 1,59%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 283 272 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (t.ex. föreningens kassa/tillgångar på bankkonton) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2022/2023).

Förening

Föreningsnamn BRF Poppeln 16
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716408-2468
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen BRF Poppeln 16 är centralt belägen i Halmstad kommun nära naturen med motions- och friluftsområdet Galgberget. Föreningen äger fastigheten Poppeln 16 och består av 49 st lägenheter fördelade enligt 29st 2 Rok, 11st 3 RoK samt 9st 4 RoK. Fastighetens adress är Vattugatan 2A-C och är fullvärdesförsäkrad hos Dina Försäkringar Halmstad och inkluderar en kollektiv försäkring för bostadsrättstillägg. Föreningen har anlitat PART Fastighetsförvaltning att förvalta fastigheten.


GEMENSAMMA UTRYMMEN.
I källaren finns en stor tvättstuga med torktumlare, tvättmaskin samt torkskåp. Det finns även ett mangelrum för den som önskar nyttja detta. Nytt bokningssystem på senare år där man praktiskt kan boka in sig på tvätttider (möjligt att boka in ett pass åt gången). I källaren finns även förråden till lägenheterna samt rum med plats för cyklar.

RENOVERINGAR
Kommande
Inget förutom sedvanligt underhåll.

Utförda
2017 – OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
2017 – Nytt bokningssystem för tvättstugan
2018 – Nya fönster byttes till 3-glas isoler
2018 - Garage samt källarutrymmen målades om
2018 – Rensning av kanalsystem i Ventilationssystem.
2018 – Nya lås till lägenheter samt förråd.
2021 - Laddningsstationer på parkeringsplatserna i garaget.
2021 - Målat tak, tvättat fasad samt gjort iordning hängrännor.
2022 - OVK ( obligatorisk ventilationskontroll).


PARKERING
Föreningen har 32 st garageplatser (alla med laddstolpe) i ett parkeringsgarage under huset (separat kö). Kostnaden för parkeringen i föreningen är 425 kr för plats om man ej har en elbil. Vid elbilsplats så är kostnaden 525 kr samt så tillkommer en kostnad för elförbrukningen. Via Halmstad kommun går det även att köpa ett boendeparkeringstillstånd. Gå in på Halmstads kommuns hemsida för att läsa mer.

TV OCH BREDBAND
TV (grundutbud) ingår i avgiften via Bredbandsbolaget.
Fiber finns installerat i byggnaden av Halmstads stadsnät och Bahnof tecknas samt bekostas av den enskilde bostadsrättshavaren

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2024-03-13: Föreningen anser sig ha en väldigt bra ekonomi med en god kassa som genererar överskott varje månad. Föreningens goda ekonomi har gjort att man valt att amortera av stora belopp på lånen genom åren där man senast amorterat av 2 milj under 2022/2023. Dessutom så sänkte föreningen månadsavgifterna med hela 10% 2019 samt 10 % under 2021.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 49
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.