Visningar

Fredag 16 December KL: 16:00 - 16:30 För visning, kontakta mäklaren. Boka
Boka visning
Vallås, Halmstad

Vasängsvägen 26

Nu kan vi presentera detta välrenoverade radhus i bostadsrättsform på populära Vallås! Husen i HSB:s brf Ängsgård är uppskattade tack vare sina omtyckta planlösningar, och trevliga atriumträdgårdar med odlingsmöjligheter. Huset på Vasängsvägen 26 bjuder även på renoverat kök, helkaklat badrum (med tvättmöjligheter), gästtoalett samt två rymliga sovrum. I det inglasade uterummet kan stora delar av året spenderas! Huset har även ett utmärkt läge med närhet till både din egna carport samt föreningens gemensamma tvättstuga. HSBs brf Ängsgård är känd för sina välskötta hus och innergårdar, dessutom en förening med god ekonomi och stora underhåll utförda. Dessutom ingår carport, TV (48 st kanaler), Internet (fiber, 100/100) samt IP-telefoni i den låga månadsavgiften! På Vasängsvägen bor du med absolut närhet till Vallås Centrum med sitt utbud av apotek, matbutik, tandläkare, restauranger, vårdcentral, förskolor samt grundskola. Det finns dessutom flera promenadstråk och grönskande parker i närområdet. För dig som vill ta buss till din slutdestination finns även möjlighet till det runt husknuten. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 88.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4049 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1972-1974
Pris 1 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Utmärkt läge & skick!

Planritning

Vasngsvgen 26copy
Vasngsvgen 26copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vasängsvägen 26

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 88.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Markplan!

HSB:s brf Ängsgård, även känt som "sockerbitarna", är ett ytterst populärt område i lugn omgivning på Vallås. Här finns en god blandning av yngre och äldre och är ett trivsamt boende. Föreningen är välskött och erbjuder flera tvättstugor, samlingslokal, övernattningsrum mm. Några steg från din egna carport finns denna bostad i markplan med sin charmiga och trevliga innergård. Precis utanför entrén finns det möjlighet att placera ett litet cafébord med tillhörande stolar. Härifrån nås även förrådet som även leder rakt in till atriumträdgården.

HALL
Välkomnande hall med klinker på golvet som sedan övergår till ett stilrent laminatgolv. På vänster sida finns möjlighet att hänga upp jacka samt ställa undan skorna. Två garderober erbjuder god förvaring. Önskas ytterligare garderober kan detta enkelt installerats. Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Direkt på höger sida nås det trevliga och helkaklade badrummet som renoverades 2010. Klinker och kakel i ljust utförande. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Badrummet erbjuder dessutom tvättmöjligheter. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp, duschkabin (2022), tvättmaskin, torktumlare samt varmvattenberedare.

GÄSTTOALETT
Praktisk och mycket fräsch gästtoalett som har helkaklats i ljust utförande. Även här finns golvvärme. Utrustning: wc, kommod och badrumsskåp.

KÖK
Det trivsamma köket från HTH renoverades 2010 och är av ek. Kapitalvarorna är (Siemens) i mörkt utförande. Ovanför arbetsbänken av skiffer sitter ett kaklat stänkskydd. Köket erbjuder rejält med förvaring i både över- och underskåp samt i diverse smarta förvaringslösningar såsom förvaring i sockeln. Utrustning: spishäll, spisfläkt, diskmaskin, kyl, frys, inbyggd micro samt inbyggd ugn.

Vid fönstret finns det plats för ett matbord med tillhörande stolar, samt vy mot föreningens trevliga innergård.
Laminat på golvet och tapetserade väggar.

VARDAGSRUM
Det ljusa och trevliga vardagsrummet inbjuder till möblering efter behov. Du får plats med både en soff- och matgrupp. På golvet finns ett omslipat parkettgolv, väggarna är tapetserade.

SOVRUM
Det första sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet. Här får du enkelt plats med en dubbelsäng och tillhörande nattduksbord, om så önskas. Sovrummet har även en generös klädkammare som erbjuder bra med förvaring, perfekt för dig med mycket kläder!

SOVRUM
Det andra sovrummet var tidigare uppdelat i två mindre rum. Numera används det som en kombination av sovrum samt tv-hörna. Detta passar även perfekt för dig som vill ha ett gästrum och kontor/TV-rum. Tack vare att nuvarande ägare har installerat en skjutdörr utnyttjas ytan maximalt. Laminat på golvet och tapetserade väggar.

UTERUM/TRÄDGÅRD
Det trivsamma uterummet byggdes 2011 och har skjutdörrar av glas. Uterummet nyttjas så fort temperaturen tillåter! Dessutom finns en trevlig liten trädgårdstäppa där solens strålar kan fångas under eftermiddagen. Nyligen har muren förbättras och målats om i vitt utförande.

I anslutning till uterummet finns även en liten redskapsbod samt ett större förråd till förvaring

Byggnad

Typ av byggnad 1-plans radhus i bostadsrättsform
Boarea 88.5 kvm
Byggnadsår 1972-1974
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Luft/Luftvärmepump samt radiatorer
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Renoveringar:
Sovrum delats av till två utrymmen (2020).
Golv i hall och vardagsrum (2020).
Tapetsering av hall, och samtliga sovrum (2020).
Målat om muren i trädgården (2022).

Renoveringar utförda av tidigare ägare:
Kök med kapitalvaror (2010)
Badrum (2010)
Gästtoalett (2010)
Jordfelsbrytare (2010)
Uterum (2011)
Torktumlare (2019)

Förråd i anslutning till radhuset med ingång både från trädgården och utsidan.

Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.
Carport nr. 22.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-12-10
Energikonsumtion 54 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 142
Pris 1 995 000 kr utgångspris
Avgift 4049 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. vatten, sophantering, carport, fiber (100/10, Telia), TV (48 st kanaler i grundutbud), IP-telefoni, bostadsrättstillägg samt 140 kr i avsättning till inre reparationsfond.
Elförbrukning 7 026 kWh/år
Driftkostnad 22 226 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 950 kr
  • Hushållsström: 20 276 kr

Kostnaden för el avser uppvärmning av bostaden, varmvatten samt hushållsel (inkl. nätkostnaden). Driftkostnaden varierar beroende på livsstil, förbrukning och avtal. Annonserad kostnad är säljarens verkliga kostnad. Nuvarande ägare förbrukar ca 7026 kwh/år.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,62193%
Andel av årsavgift 0,62193%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Ängsgård i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-4127
Gatuadress Vasängsvägen 176
Postnummer 30258
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Populära och ytterst välskötta HSB Brf Ängsgård ligger på ett bekvämt avstånd till vardagens behov samt med närhet till kommunikationer. I Vallås centrum finns mataffär, apotek, vårdcentral, förskola och grundskola. Föreningen är mycket aktiv och har precis genomgått större investeringar på byggnaderna vilket gör de är väl utrustade inför framtiden. Föreningen består av 162 st bostadsrätter, samtliga på markplan! Föreningen äger fastigheterna Halmstad Vattumanen 1, 2 och 3 och bebyggdes mellan åren 1972-1974. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar där även momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra ingår.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Soprum med källsortering finns i anslutning till garagen. Föreningen har två stycken tvättstugor samt 6 st cykelrum. Det finns även en rymlig fritidslokal som medlemmar får hyra för 300 kr/dygn.

Det finns även övernattningslägenhet med kök som innehåller två bäddsoffor som ger totalt 4 bäddar. Det finns även extra sängar att sätta in. Kostnad för att hyra övernattningslägenheten är 200 kr om den är en person som bor där och sedan tillkommer 100kr/person. Barn under 12 år bor gratis.

RENOVERINGAR
Pågående: Säkerhetsdörrar och nytt taggsystem för cykelförråd och nytt taggsystem även tvättstugor.

Utförda:
Översyn av taken ca 14 tak per år.
2020 - Ny garagelänga övre gården.
2019 - Byte av förrådsdörrar.
2017 - Nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2016 - Fönsterbyte samt nya säkerhetsdörrar.
2015/2016 - Byte av taken. Installation av Telia trippel play.
2010 - Friköpte fastigheten från Halmstad Kommun.

PARKERING
Till varje bostadsrätt följer en parkeringsplats under carport. Föreningen har även 66 st garageplaster med separat kö (fr. 200 kr/mån). Flera besöksparkeringar finns i området.

TV & INTERNET
Föreningen har installerat Telia Trippel Play där ett basutbud ingår i avgiften. Det är det stora kanalpaketet på 48 st kanaler som ingår samt bredband 100/10 och IP-telefoni.

FÖRSÄRKING
Hemförsäkring tecknas och bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter (behöver inte tecknas av den enskilde medlemmen i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2022-10-14: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Föreningen höjer avgiften med 1% från 2022-01-01. Årlig avgiftshöjning med ca 1%.
Antal lägenheter 162
Antal lokaler 1
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Cirka 3 kilometer öster om centrala Halmstad hittar du det trevliga bostadsområdet Vallås. Vallås har en bred och varierande bebyggelse med allt från lägenheter till friliggande villor för alla behov. Här bor idag ca 6 000 personer. Runt och omkring Vallås finns flertalet rekreationsområden samt flertalet natursköna promenadstråk och motionsslingor. För de små finns större lekplatser, fotbollsplaner och tennisbanor. Närhet till fritidsaktiviteter finns vid Sannarp och Halmstad Arena. Närheten till city är förträfflig med flertalet busshållplatser och generösa avgångstider, även till expanderande köpcentrumet Eurostop! Det finns även bra cykelvägar i området för transport inom och till/från Vallås. Vallås Centrum expanderar just nu med nybyggnation av hyresrätter. Vallås Centrum erbjuder mängder med tjänster samt bra service i from av ICA Supermarket, vårdcentral, folktandvård, apotek, körskola, närlivs, kemtvätt och restauranger.

Övrigt

Förskolor:

Rännebackens förskola, Förskola Vallgården, Strandvallens förskola, Ängsgårds förskola, Nordala förskola.

Skola:

Vallåsskolan F-9.

Räkna på ditt nya boende