Visningar

Centrum, Halmstad

Vapnövägen 11

Nu kan vi presentera denna välskötta trea på 79 m2 i välskötta Brf Detektiven. Här kommer du trivas med fräscht kök, helkaklat badrum samt två bra sovrum som erbjuder goda förvaringsmöjligheter (går att göra om till en fyra). Vapnövägen 11 ligger på centralt läge med absolut närhet till flertalet vackra parker och promenadstråk. Du har dessutom centrum och dess utbud av butiker, caféer och restauranger inom loppet av bara några minuter till fots. Med en kortare cykeltur finns Flygstaden med dess utbud av flera matbutiker och shopping, havet för salta bad lika så. Brf Detektiven är känd för sin välskötta ekonomi och en fastighet i gott skick. Förra året lades taket om på samtliga huskroppar samt att föreningen passade på att klä om husfasaderna. Föreningen erbjuder dessutom generös tvättstuga samt en trevlig innergård. I närområdet finns mycket goda parkeringsmöjligheter. Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 79 kvm
Avgift 3469 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1960
Pris 2 275 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Mycket låg avgift!

Planritning

Vapnövägen 11 copy
Vapnövägen 11 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vapnövägen 11

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 79 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Högst upp i huset välkomnas du av denna hall med praktisk plastmatta på golvet och vitmålade väggar. På höger sida finns en inredd garderob - bra till förvaring. Bostaden nyttjas idag som en trea, men kan med enkla medel göras om till en fyra för dig som är i behov av det. All el har gjorts om (inkl. ny el-central) under 2022 av fackman! Ta av dig skorna och välkommen in.

KÖK
Direkt på vänster sida finns det fräscha köket. Luckorna har nuvarande ägare lackerat om i ljusgrön ton. Bakom luckorna erbjuds god förvaring i flera under- och överskåp. Arbetsbänken är av laminat samt rostfri ho och ger goda arbetsytor. Ovanför sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Vid fönstret kan ett matbord placeras för upp till fyra personer. Vid festligare sammanhang kan förslagsvis ett större bord placeras i vardagsrummet. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Utrustning: spis och spisfläkt.

BADRUM
Direkt på höger sida om hallen finns det fräscha badrummet. Ljus klinker på golvet och ljus kakel på väggarna. Utrustning: wc, kommod, badrumsskåp samt dusch.

SOVRUM
Luftigt sovrum som inbjuder till möblering efter behov. Du får enkelt plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord. Tack vare takfönstret är rummet ljust och luftigt. En klädkammare erbjuder mycket bra förvaringsmöjligheter. Parkett på golvet och tapetserade väggar.

SOVRUM
Det andra av två sovrum finns på vänster sida om hallen. Tre garderober erbjuder förvaring. Perfekt gäst-, tonårsrum eller som kontor. Även här ger takfönster härligt ljusinsläpp. Plastmatta på golvet och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum som möbleras efter behov. Du får plats med både en större mat- samt soffgrupp om så önskas. För dig som är i behov av ytterligare ett sovrum finns möjlighet till det. Fråga ansvarig mäklare för mer information. Golven i vardagsrummet är av fiskbensparkett som med varsam hand tagits hand om under åren. Väggarna är vitmålade. Via vardagsrummet når du även den mysiga och inglasade balkongen i bästa söderläge. Här njuter du av solen under stor del av dagen med en trivsam vy.

Välkommen hem!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 79 kvm
Byggnadsår 1960
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Till bostaden finns ett vindsförråd och ett källarförråd.

Enligt föreningens lägenhetsförteckning klassas bostaden som en 4:a.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-03-16
Energikonsumtion 108 kWh/m2 år.
Primärenergital 88

Ekonomi

Lägenhetsnummer 13
Pris 2 275 000 kr utgångspris
Avgift 3469 kr/mån
Kommentar Inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg
Driftkostnad 5 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 800 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Driftkostnader varierar beroende på avtal och förbrukning

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,812%
Andel av årsavgift 2,84%

Förening

Föreningsnamn BRF Detektiven
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-0273
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen äger fastigheten Detektiven 13 som består av totalt 39 bostäder samt 1 lokal. Fastighetens adress är Vapnövägen 11-13, Brodddesonsgatan 63 A-C och Karlsrovägen 8 i Halmstad. I föreningen finns 4st 1:or, 5st 2:or, 18st 3:or, 8st 4:or samt 4 st 5:or. Föreningen hyr ut lokalen och får därmed in hyresintäkter till föreningen och stärker föreningens kassa.
Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i IF som även innefattar ansvarsförsäkring för styrelsen samt bostadsrättstillägg.
Föreningen har en egen hemsida: http://brfdetektiven.se Gå gärna in och läs mer om föreningen där, den kommer även att uppdateras framöver.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På innergården finns gemensam uteplats med bord och stolar under tak samt grill som man som medlem får nyttja. Föreningen har en tvättstuga i källaren med separat mangelrum och torkrum. Praktisk förvaring för cykeln i cykelrum i källaren finns även att tillgå.

RENOVERINGAR
Pågående
2021 – Renovering av fasad samt takbyte på föreningens hus.
Utförda:
2019 - Installerat Fiber
2019 – Gått igenom samt lagt på ny yta på taken, ventilationsrensning och reparation av entrétrappa.
2013 – Relining stammar.

PARKERING
Föreningen har 11st parkeringsplatser (kostnad 153 /månad) samt 9 st garage varav 3 st är lägre höjd (kostnad 250kr/mån) samt 6st i markplan (400 kr/mån). Separat kö tillämpas.

TV & INTERNET
Föreningen har installerat Fiber (öppen) i fastigheten 2019. Bostadsrättshavaren bekostar samt tecknar valfritt abonnemang själv

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2022-07-20: Efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen anser sig ha en mycket god ekonomi. Höjt avgiften med 2% 2022-07-01 för att täcka framtida underhåll. De förhöjda radonvärdena (2021-01-20) kommer att åtgärdas genom förbättrad ventilation och det sker på föreningens bekostnad vilket inte förväntas ge avgiftshöjning.
Antal lägenheter 39
Antal lokaler 1
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende