VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Frennarp, Halmstad

Tvistgången 17

Här presenteras nu ett mycket välskött hus med renoverat kök och två helkaklade badrum. Nedre plan erbjuder umgängesytor och på övre plan tre rymliga sovrum. Huset har en lättskött trädgård med flera uteplatser och en stor nybyggd altan. Riksbyggen BRF Halmstadshus nr 8 är en stabil och välskött förening som erbjuder mervärden som festlokal, bastu samt lekplatser i området. Tack vare att det är ett hus i bostadsrättsform slipper du dyra kostnader för lagfart och pantbrev. I den redan låga månadsavgiften ingår det bland annat Digital-TV, Bredband, IP-Telefoni, sophantering och bostadsrättstillägg. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 106.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4561 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1978
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Trevligt radhus med villakänsla och trädgård på barnvänliga Frennarp!

Planritning

Tvistgången 19 EP copy
Tvistgången 19 EP copy
Tvistgången
Tvistgången
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Tvistgången 17

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 106.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter och slitstark klinker på golvet. Direkt utanför entrén finns en stensatt uteplats där man kan avnjuta sitt morgonkaffe.

KÖK
Vid måltider i köket sitter du vid fönster med utblick mot natur, grönska och himmel. Det är inte ovanligt att se mysiga småfåglar utanför fönstret. Väl genomtänkt kök renoverades 2016 med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Taket har byggts ner med ett släpp mot köksskåpen och försetts med LED belysning för skapa ett fint ljus släpljus som ger rymd i köket. Det finns inbyggd LED belysning i lådor och även över arbetsbänken. Spisen har en separat timer för extra säkerhet. Ytterligare en finess är att skåplådan under diskon har en inbyggd motor som stänger och öppnar lådan vid ett lätt tryck med foten. I köket ligger ett trägolv och rummet har ljust målade väggar.

Maskinpark i rostfritt utförande. Utrustning: spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad kyl/frys och diskmaskin.

Via köket når du husets tvättstuga med tvättmaskin och bra möjligheter att hänga och torka tvätt.

BADRUM
Tidlöst renoverat badrum som gjordes 2010. Helkaklat badrum med stora plattor, smal fog, ljusgrå klinker och golvvärme. Utrustning: wc, kommod, badrumsspegel med inbyggt ljus, handdukstork samt vikbar duschvägg av glas. I taket sitter dimbara infällda spotlights.

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum som inbjuder till möblering efter behov. Laminat på golv och tapetserade väggar. Från vardagsrummet når du även den trevliga altanen som erbjuder sol från tidig förmiddag till sen kväll.

ÖVRE PLAN
På övre plan finns idag tre rum som idag används som sovrum, gästrum och arbetsrum. I ett av rummen finns det en anslutande klädkammare som idag är byggts om till sovalkov eller mysrum för barn. Samtliga rum har laminat på golvet och ljusa tapetserade väggar. På övre plan finns även ett helkaklat badrum med toalett och dusch. Utrustning: wc, kommod, badrumsskåp samt dusch med skjutdörrar av glas.

TRÄDGÅRD
Omkring huset finns en liten lättskött trädgård med gräsmatta. Planteringar har gjorts för att skapa en privat trädgård utan insyn och det finns möjlighet till odling, flera umgängesytor, möjlighet till grill och även taksegel för att ge skugga varma sommardagar.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 106.5 kvm
Byggnadsår 1978
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Direkt El/Luftvärmepump
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
2021 - Altan, stenkista byttes med bättre och större kapacitet.
2020 - Renovering av trappa.
2016 - Kök
2010 - Renovering av badrum nedre plan.
2009 - Luftvärmepump (utedelen byttes 2021).
2004 - Nytt golv övre plan.
2003 - Golv och klinkers vid entrén.
1998 - Renovering av badrum övre plan.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-04-26
Energikonsumtion 99 kWh/m2 år.
Primärenergital 172

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1240
Avgift 4561 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. sophantering, Digital-TV (paket Lagom), Internet (fiber, 100/10), bredbandstelefoni samt bostadsrättstillägg.
Elförbrukning 10 650 kWh/år
Driftkostnad 25 184 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 3 605 kr
  • Försäkring: 2 886 kr
  • Hushållsström: 18 693 kr

Driftkostnaden varierar beroende på avtal du väljer och förbrukning. I posten för EL ingår kostnaden för uppvärmning, uppvärmning av vatten samt hushållsel. VA förbrukning 98 m3/ år.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 1 755 kr
Andel i förening 0,7097%
Andel av årsavgift 0,70971%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggens brf Halmstadshus nr 8
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716408-0124
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen brf Halmstadhus nr 8 ligger på barnvänliga Frennarp och är en ytterst välskött förening. Föreningens hus byggdes 1978-1979, består av totalt 146 bostäder, och är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Föreningen äger fastigheterna Lönnen 2, 3 och 4. Avtal med Riksbyggen finns om ekonomisk- och teknisk förvaltning. Föreningen har en egen anställd vaktmästare som kan anlitas vid behov. Läs gärna mer om föreningen på deras hemsida: http://www.halmstadshus8.se. Vid händelse av att varmvattenberedaren går sönder står föreningen för reparation eller för kostnaden av en ny.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam lokal som kan bokas för 150kr/tillfället. Föreningen har dessutom tillgång till bastu, med tillhörande duschrum, wc samt omklädningsrum, som kan bokas kostnadsfritt. Föreningen har även bilsläpp till kostnadsfri utlåning.
I anslutning till husen finns cykelförråd. Hantering av sopor sker i avfallsbingar på parkeringen. Komposterbart trädgårdsavfall kan deponeras vid Taxizon A.

RENOVERINGAR
Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
2020 - Cykelförråd installera taggssystem.
2019 - El-stolpar till elbilar (4 st igång). Totalt 16st installerade.
Föreningen friköpte marken av kommunen under 2017.
2016/2015 - Huskroppar utvändigt, kupor och ommålning. Lekplats samt utemiljö.
I dagsläget finns inga planer på större renoveringar förutom sedvanligt underhåll.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telia, lagom-paketet) ingår i avgiften. Önskas fler TV-kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet (fiber 100/100, Telia) ingår i avgiften. Önskas högre hastighet bekostas det av den enskilde medlemmen. Bostaden är även ansluten till IP-telefoni. Samtalstaxa ingår ej.

PARKERING
Föreningen har 98 garageplatser (separat kö). För aktuell kölista se föreningens hemsida. Kostnaden är 250 kr/månad.
I övrigt fri parkering i området.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med representant för föreningen 2022-08-24: I dagsläget finns inga planer på att förändra avgiften. Föreningen anser sig ha en god ekonomi och amorterar även extra på lånen. Föreningen höjde senast avgiften med 1 % 2022-07-01. Dessförinnan höjdes avgiften med 5% 2017-07-01 för att ta höjd för inköp av fastigheterna av kommunen.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

I Halmstads norra del ett par kilometer från centrum ligger Frennarp vackert beläget utmed Nissan. Det är ett mycket populärt område med natursköna omgivningar och många promenadstråk. Till city når man enkelt på några minuter med cykel eller en lättillgänglig promenad genom Slottsmöllans tegelbruk, Örjans vall och Norre Katts Park. Frennarp är ett lågt bebyggt område som varvas med både villor, bostadsrätter, hyresrätter, grönområden. Vägar som har planerats noga med få genomfarter. Detta gör området mycket lugnt tryggt och barnvänligt. Här finns förskola, skola, livsmedelsbutik och restaurang. Då Frennarp ligger inbäddat i grönska gör sig naturen påmind utanför varje hus i området. Närheten till allt vad man behöver i livet gör att många väljer att flytta hit eller stannar kvar även när barnen flyttat hemifrån. Det gamla tegelbruket Slottsmöllan ligger i närområdet och har genomgått en stor förvandling. Tegelbruket bidrar till områdets karaktär och här erbjuds ett modernt företagscentrum, gym och många andra aktiviteter.