Visningar

Boka visning
Centrum, Halmstad

Torsgatan 9D

I en av Halmstads mest populära förening presenteras denna renoverade trea med trivsam inglasad balkong. Ytan fördelas över 72 m2 med ett modernt och stilrent kök, fräscht badrum som erbjuder tvättmöjligheter samt två sovrum. På Torsgatan bor du med närhet till citys utbud av restauranger, mysiga kaféer och shopping. Brf Tre Björnar erbjuder även mervärden såsom hiss, möjlighet till garageplats, tvättstugor samt övernattningslägenhet. Allt detta till den fördelaktiga avgiften om 4207 kr/mån där värme, vatten, TV (grundutbud), internet samt bostadsrättstillägg ingår! Välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 72 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4207 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1991
Pris 2 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Flytta rakt in!

Planritning

Torsgatan 9D copy
Torsgatan 9D copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Torsgatan 9D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 72 kvm. föreningens information
Hiss Ja


HALL
Via hiss eller trappa når du bostaden belägen på våning tre. Den välkomnande hallen erbjuder bra möjligheter till att hänga av ytterkläder samt till att ställa undan skorna i den platsbyggda garderoben (2017). På golvet ligger ett ljust laminatgolv som följer med in i de två sovrummen och köket. Väggarna är vitmålade med en mjuk grå nyans på nedre delen av väggen. I och med att lägenheten är genomgående upplevs den även som mycket ljus och luftig med sitt ljusinsläpp. Ta av dig skorna och välkommen in!

KÖK
Det moderna och stilrena köket (2018) har en kraftfull och modern karaktär med sina mattsvarta luckor och sitt vita kaklade stänkskydd med mörk fog. Bänkskivan är en marmorimitation (laminat). Generöst med förvaring erbjuds i både under- och överskåp och köksön som har byggts är pricken över i:et i köket. Köksön erbjuder förutom ytterligare förvaring även den naturliga mötesplatsen och troligtvis platsen där frukosten intas i farten. Samtliga kapitalvaror är från 2018 och består av: induktionshäll, inbyggd ugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, integrerad kyl och integrerad frys.

SOVRUM
Det första av de två sovrummen finns till vänster om hallen. Ett fönster med vy mot innergården sprider ljus. Rummet är det perfekta tonårsrummet, barnrummet, som gästrum eller ditt blivande kontor. Väggarna är vitmålade samt tapetserad fondvägg och laminat på golvet.

BADRUM
Det mycket fräscha badrummet har kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Badrummet är anpassat för att erbjuda tvättmöjligheter och har en bra arbetsbänk. Förvaring sker i kommoden som är anpassad för erbjuda maximalt med förvaring där även handfat och blandare har bytts ut 2017. Badrummet är utrustat med: wc, badkar (2017), handfat med tillhörande kommod och arbetsbänk (2017) samt tvättmaskin (2017).

SOVRUM
Det större av de två sovrummen ligger till höger om hallen. Här har väggarna målats med en behaglig grå nyans som inger lugn och ro. I rummet får du med lätthet plats med en dubbelsäng och en byrå för plats till förvaring av kläder, om inte klädkammaren räcker till.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har ett vacker laminatgolv i en liten mörkare ton än i övriga rum. Väggarna har även här blivit målade med vit kulör samt en fondvägg av kalkfärg. Möblering sker efter behov med flera olika alternativ på möblering. Du får både plats med en större mat- och soffgrupp om så önskas.

Härifrån nås även den inglasade balkongen där solens strålar når in på kvällskvisten. Den inglasade balkongen kan möbleras med loungemöbler eller ett matbord. Väggar och tak på balkongen är vitmålade. Fönsterna har även lamellgardiner. Belysningen är utbytt 2017.

Välkommen hem!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 72 kvm
Byggnadsår 1991
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Övriga byggnader Renoveringar utförd av tidigare ägare:
2018 - Kök
2017 - Målning väggar och tak. Golv sovrum, hall och kök. Målat fönster- och dörrkarmar, nya innerdörrar och bytt beslag. Garderob hall. Installerat ny blandare, tvättmaskin, kommod och arbetsbänk i badrummet. Badkar. Till bostaden följer ett stort förråd på vinden märkt 131.

I trappuppgången finns dessutom två tvättstugor att tillgå samt övernattningslägenhet (250kr/natten).

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-11-01
Energikonsumtion 97 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1094
Pris 2 195 000 kr utgångspris
Avgift 4207 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet samt bostadsrättstillägg.
Elförbrukning 2 200 kWh/år
Driftkostnad 4 913 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 439 kr
  • Hushållsström: 3 474 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,8357%
Andel av årsavgift 0,88465%

Förening

Föreningsnamn Brf Tre Björnar
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769615-7705
Gatuadress Torsgatan 5D
Postnummer 30294
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Tre Björnar ligger mitt i centrala Halmstad. Föreningen består av 115 lägenheter, varav 6 upplåtna med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten Björnen 18 och bebyggdes med föreningens hus 1990-1991. Fastigheten förvärvades genom ombildning 2007 till bostadsrätter. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Föreningen har avtal med Riksbyggen AB att förvalta fastigheten.

Besök gärna föreningens hemsida: www.trebjornar.se.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Till varje bostad följer ett förråd.
Varje trappuppgång har en egen tvättstuga för föreningens medlemmar samt på innergårdarna finns låsbara cykelförråd.
På Torsgatan 9D har föreningen ett övernattningsrum som går att hyra mot en avgift på 250kr/natten.

RENOVERINGAR
Föreningen har upprättat en underhållsplan. Inga större planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll.
Utförda:
Breddat parkeringsplatserna och gjort om från 115 st till 94 st parkeringar samt installerat 8 st laddstolpar (2021).
3 sista hissarna är renoverade (2020) (samtliga renoverande nu)
Ny belysning i de gemensamma utrymmena (2019).
Rörelsestyrda lampor (2019)
Renovering av innergårdar (2018).
Renovering 2 st Hissar (2018).
Installerat nya porttelefoner, förbättrat ventilationen för lägre driftkostnader (2017).
Ny garageport (2015)

PARKERING
Föreningen har 94 parkeringsplatser i källarplan.
Separat kö tillämpas till samtliga (i dagsläget är det kö till standardparkering).
Kostnad: Standardparkering: 480kr/månad, Bur: 600kr/månad, MC-plats (180 kr/mån).
Parkering finns även utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se.

TV & INTERNET
Grundutbud (Bas, 18 st kanaler) av kabel-tv från ComHem ingår i avgiften. Internet (50 mbits) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler/högre hastighet tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSHÖJNINGAR
2022-03-10: Efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Senast föreningen höjde avgiften var 2021-01-01 med 2%. I övrigt inga planerade avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 115
Antal hyresrätter 6
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:

Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:

Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, ViTtra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende