Visningar

Torsdag 14 December KL: 17:00 - 18:00 Tidsbokad visning. Boka själv via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Centrum, HALMSTAD

Timmermansgatan 18B

Nu finns denna välplanerade 3:a till försäljning på Timmermansgatan 18B i en central del av Halmstad. Med dess genomgående planlösning blir det lätt att inreda och trivas i denna ljusa lägenhet. Denna bostad har två rymliga sovrum, ett stort vardagsrum, en klädkammare, badrum med tvättmöjligheter och ett kök med plats för matbord. Den trevliga uteplatsen vetter mot föreningens innergård, vilket gör det till en perfekt plats att tillbringa sommardagarna på. Bostaden är belägen på första våningen, vilket ger avskildhet. För de som föredrar det finns också möjligheten att nå bostaden genom innergården eller med hissen. I avgiften ingår: värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.

Varmt välkommen att boka in dig på din personliga visningstid redan idag!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 83 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4977 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 2001
Pris 1 895 000 kr Som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Central 3:a med hiss och mysig uteplats!

Planritning

Timmermansgatan 18B copy
Timmermansgatan 18B copy
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Timmermansgatan 18B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 83 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 1 av 4

HALL
Välkommen till en inbjudande hall med naturligt ljus som strömmar in från två olika riktningar. Precis vid ingången, till höger, finns en praktisk plats att hänga av jackor och förvara skor. Golvet pryds av ett vackert parkettgolv i trä, med väggarna klädda i en ljus tapet. Den rymliga hallen erbjuder möjligheter att installera garderober för extra förvaringsutrymme om så önskas.

KÖK
Från hallen når du köket till vänster. Köket är utformat med gott om förvaringsmöjligheter och utrymme för bakning och matlagning. De stora fönstren i köket och det naturliga ljuset som strömmar in från vardagsrummet skapar en trevlig atmosfär. Köket har gott om plats för ett matbord framför det stora fönstret och är fullt utrustat med kyl- och frysskåp, fläkt, laminatbänkskiva, diskmaskin, dubbel rostfri diskho och spis med glashäll. Du kan även nå vardagsrummet från köket genom en dörr. Plastmatta pryder golvet och väggarna har en ljus tapet med ett bladmönster.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet kan nås från både hallen och köket. Det är ett rymligt och smart planerat rum som ger dig möjlighet att inreda med en bekväm soffgrupp i ena delen och en matplats i den andra. De stora fönstren ger rikligt med naturligt ljus och skapar en öppen och luftig känsla. Ett vackert parkettgolv täcker golvet, medan väggarna är prydda med en ljus tapet.

SOVRUM
Från vardagsrummet når du det första sovrummet. På vägen till sovrummet finns en rymlig klädkammare på vänster sida, med gott om hyllor och klädstänger för effektiv förvaring. Det rymliga sovrummet ger plats för en dubbelsäng och ytterligare möbler, som ett skrivbord eller extra garderober, förutom de tre befintliga i rummet. Parkettgolv täcker golvet, medan väggarna är tapetserade i varma gula nyanser. Från sovrummet kan du också nå en härlig uteplats.

UTEPLATS
Uteplatsen är generöst tilltagen och vetter mot föreningens fridfulla innergård. Delvis belagd med sten, erbjuder den möjlighet att inreda med bord och stolar eller loungemöbler, enligt din personliga smak. Denna uteplats är den perfekta platsen att njuta av sommarmånaderna till fullo.

SOVRUM
Det andra sovrummet kan nås från hallen till höger. Även detta sovrum är rymligt och rymmer en dubbelsäng samt andra möbler efter behov. Det finns två garderober och ett linneskåp för förvaring. Parkettgolv täcker golvet, och väggarna är dekorerade med en ljus tapet.

BADRUM
Badrummet nås från hallen till höger. Badrummet är delvis kaklat i vitt och blått, med en blå plastmatta på golvet. Det är utrustat med spegelskåp med belysning, handfat, toalett, tvättmaskin, torktumlare och en duschkabin med skjutbara glasdörrar.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 83 kvm
Byggnadsår 2001
Uppvärmning fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Till bostaden hör ett förråd i källarplan (märkt med A313).

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-01-07
Primärenergital 113

Ekonomi

Lägenhetsnummer A313
Pris 1 895 000 kr Som utgångspris
Avgift 4977 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Andel i förening 2,979865%
Andel av årsavgift 2,98%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 382 810 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (t.ex. föreningens kassa/tillgångar på bankkonton) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2022).

Förening

Föreningsnamn BRF Västra Grönskär i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769605-1601
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Brf Västra Grönskär är en ytterst välskött förening med god ekonomi. Föreningen äger fastigheten Byggmästaren 25 och föreningens hus uppfördes 2000. Föreningen består av 40 st lägenheter med adresserna Timmermansgatan 18-22. Föreningens hus är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar Halland. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter. Föreningen har avtal med PART Fastighetsförvaltning gällande fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har flertalet cykelförråd. Till bostaden följer ett förråd i källarplan. Sophantering finns på innergården.

RENOVERINGAR
Föreningen ha en underhållsplan. Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
2020: Armaturerna på föreningens lyktstolpar har bytts ut till LED.
2015: Målat trapphuset.

PARKERING
Föreningen har 24 st parkeringsplatser med separat kö (140 kr/mån). I övrigt parkering utmed gatorna i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på www.halmstad.se.

TV & INTERNET
Föreningen är ansluten till Halmstads Stadsnät. I avgiften ingår TV (grundutbud via ComHem). Önskas mer TV kan detta tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen. Internet (fiber) tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen har mycket god ekonomi. Föreningen sänkte avgiften med 5 % 2020-01-01 tack vare den goda ekonomin. Föreningen anser sig inte behöva höja avgifterna.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende