VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Stockenbergsgatan 11

Ta möjligheten att förvärva en av de påkostade tvåorna i helt nybyggda Bostäderna på Brf Gräddhyllan i Västra Förstaden. Bostäderna vara klara för inflyttning i början av 2023 och präglas av modern arkitektur med kvalitativa materialval. Vad sägs som kvalitéskök från Ballingslöv med bänkskivor från Silestone och påkostad maskinpark (Electrolux)? Helkaklat badrum i smakfullt utförande med golvvärme och tvättmöjligheter? Luftigt sovrum med påkostad platsbyggd garderob? Dessutom generösa umgängesytor som gör att bostaden upplevs mycket rymlig.

Avgiften är mycket fördelaktig och endast 2724 kr/mån. Föreningen har av bostadsutvecklaren fått en räntegaranti vilket innebär att föreningen blivit kompenserad för de förhöjda räntekostnaderna (jämfört med ekonomiska planen (under de första tre åren). Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Bor gör du i direkt anslutning till stadens puls och nöjen. Likaså utbudet av mysiga caféer och restauranger. Havet når du inom loppet av några minuter, bäst med cykel. Bra kommunikationer och livsmedelsbutik i området är ytterligare plus. Föreningen erbjuder även en mycket trivsam innergård med orangeri!

Tillträde kan ske omgående. Varmt välkommen på visning,

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 43 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2724 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 2023
Pris 1 725 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Nytt när det är som bäst!

Planritning

Stockenbergsgatan 11
Stockenbergsgatan 11

Stockenbergsgatan 11
Stockenbergsgatan 11
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stockenbergsgatan 11

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 43 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 1 av 5, En halv trappa upp.

HALL
Direkt vid första klivet in i trapphuset möts du av den höga kvalité som genomsyrar hela projektet. Hallen är rymlig och erbjuder mycket god förvaring i platsbyggd garderob på vänster sida (inkl. hyllplan mm) från ELFA. På golvet ligger en lättskött klinker i grått utförande och väggarna är vitmålade. Nuvarande ägare har valt att förse vissa strömbrytare med PLEJD för att enkelt kunna styra belysningen med mobilen - ett system som enkelt kan påbyggas för inkludera flera strömbrytare/el-uttag. Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Badrummet har hög trivselfaktor med sitt stilrena klinker i grått utförande, vitt och grått kakel på väggarna. Golvvärme har installerats för maximal komfort och i taket sitter dimbara spotlights. Tvättmöjligheter erbjuds i kombimaskin, ovanför sitter en arbetsbänk av laminat samt skåp till förvaring. Utrustning. wc, dusch med vikbara dörrar av glas, handdukstork, kommod, badrumsspegel samt kombinerad tvätt/tork (Electrolux).

KÖK/VARDAGSRUM
Kvalitésköket från Ballingslöv går i ljusgråa toner och erbjuder gott om förvaring i flera under- och överskåp. Den påkostade arbetsbänken är från Silestone (komposit) och fortsätter upp mot överskåpen som stänkskydd. Under överskåpen sitter en infräst LED-skena för ge maximal arbetsbelysning över hela arbetsbänken. Kapitalvarorna är i rostfritt utförande från Electrolux: spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

De stora fönsterpartierna ger ljus åt rummet och i rummets vänstra sida kan med fördel matbordet placeras. Mitt emot kan förslagsvis soffgruppen placeras. Rummet är luftigt och inbjuder till flera olika möbleringsalternativ. Ta gärna en extra titt på fönsterbänkarna av kalksten. På golvet ligger ett läckert härdat trägolv i ek (1-stav). Väggarna är vitmålade.

SOVRUM
Även sovrummet är rymligt och inbjuder till möblering efter behov. Du får enkelt plats med en större säng med tillhörande nattduksbord. För dig som hellre vill ha en mindre säng finns utrymme till mer förvaring eller skrivbord. På den högra sidan finns en platsbyggd garderob med skjutbara dörrar. Även denna garderob innehåller förvarningssystem från ELFA.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 43 kvm
Byggnadsår 2023
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvämre
Ventilation FTX-system
Övrigt om byggnaden TILLVALL
- Badrumsspegel
- Kommod
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
I upplåtelsen ingår ett förråd om ca 2 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 11-1001
Pris 1 725 000 kr utgångspris
Avgift 2724 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, kallvatten och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 7 750 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 860 kr
  • Försäkring: 1 850 kr
  • Hushållsström: 5 040 kr

Driftkostnaden är beräknade enligt schablon från den ekonomiska planen.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,0124%
Andel av årsavgift 1,01%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 546 895 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkning av nettoskuldsättningen har ej kunnat beräknas utifrån föreningens senaste årsredovisning. Istället baseras uträkningen på föreningens ekonomiska plan. Nettoskuldsättningen har istället baserats på föreningens totala lån enligt ekonomiska planen minus likviditetsreserv (kassa).

Förening

Föreningsnamn Brf Gräddhyllan Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769639-8002
Gatuadress Stockenbergsgatan 9
Postnummer 30238
Ort HALMSTAD
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Gräddhyllan i Halmstad består av 78 st lägenheter och var färdigbyggt under mars 2023, belägen i expanderande Västra förstaden. Området har snabbt blivit populärt med sitt centrala läge, men kort avstånd till allt vad Halmstad som stad har att erbjuda. Föreningen äger fastigheten Halmstad Byrån 1.

RENOVERING
Då föreningens hus är nytt finns inga planerade renoveringar. Då bygg-garantier finns på föreningens hus i minst 10 år bör därför föreningen inte ha några kostnader för löpande underhåll de första 10 åren, förutom sedvanligt underhåll och reparationer.

INDIVIDUELL MÄTNING
Uppvärmning av vatten ingår ej i månadsavgiften. Schablon beräknas kostnaden för varmvatten till ca 20kr/kvm/år.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trevlig innergård med eget orangeri.
Cykelparkering i garaget samt i anslutning till innergården.
Återvinningsrum.

TV & INTERNET
Föreningen är ansluten till Halmstads stadsnät. Valfritt abonnemang och hastighet tecknas av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen har 41 st platser att hyra i garage under huset till en kostnad av 800 kr/mån. P Möjlighet finns att teckna boendeparkering i området. Föreningen har även laddstolpar för elbilar.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring inkl bostadsrättstillägg.

FÖRENINGENS EKONOMI
Efter samtal med företrädare för interimsstyrelsen (2024-06-20); I dagsläget finns inga beslut om att höja avgiften.
Föreningen valde att höja avgiften med ca 7% från och med 1/6 2024 (den nya avgiften är den annonserade i beskrivningen).

Föreningen har rörliga lån på en ränta om ca 4,8%. Diskussion förs om att binda om dessa med en del rörligt och en del bunden.

Bostadsutvecklaren har även skjutit till åt föreningen (Brf Gräddhyllan) ca 1.700.000 kr kontant medel för att kompensera för ökade räntekostnader (i förhållande till den ekonomiska planen) för föreningen under de första tre åren. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende