Visningar

Boka visning
Centrum, HALMSTAD

Stellan Mörners gata 19

Riksbyggens brf Landgången har snabbt uppmärksammats för sin moderna arkitektur och lägenheter i toppklass. Nu söker denna fantastiskt trea på 72.5 m2, med stor inglasad balkong, efter ny ägare. Lägenheten har smakfulla, påkostade materialval och försetts med modern teknik för ett bekymmersfritt boende. Planlösningen inbjuder till möblering efter önskemål, två rymliga rum samt generösa förvaringslösningar.

Då huset stod färdigt 2020 och byggt som ett sk. miljöhus, innebär det att byggnaden uppfyller krav för minskad miljöpåverkan under byggprocessen, dess material och långsiktiga förvaltning. Därför har du möjlighet att påverka din månadskostnad genom att varmvatten, kallvatten och hushållsel faktureras till självkostnadspris. Förutom detta har föreningen ett mycket fördelaktigt tecknat kollektivt abonnemang från Telia för internet (fiber) samt TV till endast 229kr/mån, vilket adderas på månadsavgiften.

På Nissastrand bor du på lugnt läge med absolut närhet till stadens puls. Utmed Nissan finns flera mysiga promenadstråk och motionsslingor. Närområdet erbjuder även hög service med flera matbutiker, restauranger, träningsanläggningar samt kollektivtrafik. Föreningen har flera mervärden såsom festlokal samt övernattningslägenhet.

Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 72.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4179 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2020
Pris 3 250 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Underbar trea på Nissastrand!

Planritning

Stellan Mörners gata 19 copy
Stellan Mörners gata 19 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stellan Mörners gata 19

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 72.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL
Via hiss och det trevliga trapphuset når du denna trea med nyproduktionskänsla. Hallen är rymlig och erbjuder förvaring på höger sida. En lättskött klinker i mörkt utförande finns i anslutning till entrén och övergår sedan till ett till 3-stavs mattlackerat parkettgolv på resterande ytor. Nuvarande ägare har gjort flera påkostade tillval och t.ex. har alla fönstren tillförts integrerade persienner om solen lyser för mycket. I anslutning till entrén finns även en generös klädkammare på vänster sida, som erbjuder gott om förvaring. Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Elegant badrum med grå klinker på golvet, vitt kakel på väggarna samt mosaik i duschzonen. Golvvärmen bidrar med maximal komfort året om. Förvaring erbjuds i två överskåp och praktisk bänkskiva av laminat erbjuder arbetsytor. Badrummet erbjuder även tvättmöjligheter. Utrustning: wc, kommod, dusch med takduscharmatur och vikbara dörrar av glas, handdukstork, tvättmaskin samt torktumlare.

SOVRUM
Det första sovrummet ligger vägg-i-vägg med badrummet. Ett mysigt och luftigt sovrum som erbjuder plats för en större säng med tillhörande nattduksbord om så önskas. Bakom skjutbara dörrar av spegelglas finns en garderob (KVIK) som erbjuder gott om förvaring samt förvaringslösningar med tillhörande system. Parkett på golvet och målade väggar.

SOVRUM
Det andra sovrummet passar utmärkt som barn- eller gästrum. Kanske ett hemmakontor? Parkett på golvet och målade väggar.

KÖK/VARDAGSRUM
Tack vare de stora fönsterpartierna är ytorna ljusa och luftiga. Det ljusa köket från Marbodal erbjuder förvaring i flera under- samt överskåp. Den stilrena bänkskivan av massiv ek matchas snyggt mot ett stänkskydd i vitt utförande. Kapitalvarorna är från Bosch i rostfritt utförande, och även de mycket påkostade. Utrustning: induktionshäll, spisfläkt, inbyggd kombinerad varmlufts- och mikrovågsugn (Siemens) med "pyrolys" och wifi-uppkoppling, diskmaskin, kyl och frys (självavfrostande).

Vardagsrummet möbleras efter behov och du får enkelt plats med en större mat- samt soffgrupp om så önskas. Parkett på golvet och målade väggar.

BALKONG
Den stora och superfina inglasade balkongen erbjuder en mycket trivsam vy. Glaspartierna är skjutbara och kan skjutas åt sidan helt eller delvis. Här erbjuds sol från lunch till tidig kväll. Tack vare att inglasningen finns kan balkongen nyttjas större delen utav året. En sval och rogivande plats under varma sommardagar, och för de kyligare årstiderna kan infravärme bidra med värmen.

Bostaden är verkligen i perfekt skick och bara att flytta rakt in i!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 72.5 kvm
Byggnadsår 2020
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-02-24
Energikonsumtion 74 kWh/m2 år.
Primärenergital 84

Ekonomi

Lägenhetsnummer 24
Pris 3 250 000 kr utgångspris
Avgift 4179 kr/mån
Kommentar inkl. värme och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 3 690 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 215 kr
  • Hushållsström: 2 475 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Föreningen debiterar 1,90kr/kwh för den förbrukningen som sker för hushållsel. På så sätt slipper man nätkostnaden, en besparing på några tusenlappar per år. Verklig förbrukning för VA och VVA debiteras också. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som föreningen tar ut varje månad för TV/Internet. Föreningen har upphandlat ett avtal med förmånligt pris om 229kr för TV/Internet (faktureras tillsammans med månadsavgiften)

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,01144%
Andel av årsavgift 2,01144%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen BRF Landgången
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769635-3387
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen BRF Landgången ligger på ett centralt läge på Nissastrand och har uppmärksammats tack vare sin moderna arkitektur. Föreningens hus uppfördes under 2020 och består av 55 bostäder i varierande storlek. Föreningen äger fastigheten Järneken 2. Föreningen är en sk. äkta förening. Föreningens hus är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Riksbyggen har avtal med föreningen om ekonomisk- samt teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en uppskattad övernattningslägenhet som kostar 100kr per natt. Dessutom har föreningen en lokal till fest som kan hyras för 300 kr per gång. I källarplan finns ett förråd som tillhör varje lägenhet. På innergården finns dessutom flera cykelförråd samt utrymme för källsortering. Föreningen har även en cykelverkstad i källaren.

INDIVIDUELL MÄTNING
Föreningen har ett kollektivt el-abonnemang. Elen säljs sedan till medlemmarna och varje enskild medlem debiteras för den faktiska förbrukningen. På så sätt får varje medlem en lägre driftkostnad för elen eftersom enbart en nätavgift (för föreningen) betalas.
Likaså debiteras verklig förbrukning för kallvatten och varmvatten. Detta för att varje medlem skall kunna påverka sin driftkostnad samt ur en miljösynpunkt. Läs mer under driftkostnad.

RENOVERINGAR
Föreningens hus är från 2020 varför det inte finns några planerade renoveringar, förutom sedvanligt underhåll. Då bygg garantier finns i minst 10 år på föreningens hus, skall föreningen inte ha några större utgifter de åren. Föreningen har upprättat en underhållsplan med avsättning som följs.

PARKERING
Föreningen har 39 st parkeringsplatser i källarplan (500kr/mån, separat kö tillämpas). En del parkeringar har försetts med laddstolpar (6 st). Parkering finns även utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se

TV & INTERNET
Internet (fiber, Telia) samt TV (Telia, paket lagom) har föreningen valt att teckna kollektivt för föreningens samtliga medlemmar och lagts som ett obligatoriskt tillägg, vilket faktureras tillsammans med månadsavgiften. Paketet kostar enbart 229kr vilket är mycket förmånligt! Önskas fler kanaler eller högre hastighet på internet tecknas och bekostas det av varje enskild medlem.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2022-07-08: Efter samtal med styrelsens vice ordförande: Ingen avgiftshöjning är planerad.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-07-08. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter som är av väsentlig betydelse för köpet med föreningen.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende