Visningar

Boka visning
  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Sperlingsgatan 16

Brf Fasanen har ett strategiskt läge mitt emellan city, Resecentrum och Högskolan i Halmstad. Här ges nu möjligheten att förvärva en utomordentligt trevlig tvåa med ljusinsläpp från tre väderstreck. Bostaden är välskött och har rymligt kök med generösa förvaringslösningar, helkaklat badrum, genomgående goda ytskikt samt luftigt sovrum. I vardagsrummet erbjuds trevlig vy ifrån burspråket och sol erbjuds på balkong i sydvästligt läge. I närområdet finner du flera livsmedelsbutiker, träningsanläggningar samt mysiga parker samt promenadstråk. Välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 58 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4615 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1952
Pris 1 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Sperlingsgatan 16 copy
Sperlingsgatan 16 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sperlingsgatan 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 58 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

HALL
Välkomnande hall med laminat på golvet och målade väggar. Direkt till vänster kan en hatthylla monteras för att erbjuda avhängningsmöjligheter. Det finns dessutom plats för hallmöbel till förvaring. Direkt slås du av ljuset, som tack vare fönster i tre väderstreck är rikligt. Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Fräscht helkaklat badrum med stilrena materialval. Utrustning: wc, handfat, badrumsskåp samt dusch.

KÖK
Köket erbjuder gott om förvaring i flera under- och överskåp. Nuvarande ägare har valt att måla köksluckorna i en behaglig ljusgrå ton. Vid fönstret kan ett mindre matbord placeras. Med fördel kan ett större matbord istället placeras i vardagsrummet. På golvet ligger en praktisk plastmatta och väggarna är målade. Utrustning: spis, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

VARDAGSRUM
Rymligt och möblerbart vardagsrum där du med lätthet får plats med både mat- och soffgrupp. Det stora fönsterpartiet samt burspråket bidrar med ett härligt ljusinsläpp och trivsam vy, men med minimal insyn. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett trevligt laminatgolv.

Via vardagsrummet når du även den mycket trevliga balkongen med utmärkt solläge. Här fångas solen från lunchtid till kvällens infall.

SOVRUM
Även sovrummet är väl tilltaget och rymligt. En större säng kan placeras utmed ena kortsidan med tillhörande nattduksbord. Totalt fyra garderober erbjuder gott om förvaring. Via fönstret fångas morgonljuset och trivsam vy mot närliggande grönområde. Laminat på golvet och väggarna bär en behaglig grön nyans.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 58 kvm
Byggnadsår 1952
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd i vindsplan ca 4 m2. Om förråd nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram.
Balkong ca 3 m2. Om balkong nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram.
Bredband Fiber via Halmstads statsnät.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2022-01-19
Energikonsumtion 139 kWh/m2 år.
Primärenergital 123

Ekonomi

Lägenhetsnummer 5
Pris 1 395 000 kr utgångspris
Avgift 4615 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten & bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 6 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 4,24%
Andel av årsavgift 5,27%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 952 382 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Förening

Föreningsnamn Brf Fasanen i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769640-0105
Gatuadress Sperlingsgatan 16
Postnummer 30248
Ort HALMSTAD
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen Brf Fasanen i Halmstad har ett strategiskt läge mitt emellan Högskolan i Halmstad, Resecentrum och Halmstads stadskärna. Föreningens hus uppfördes 1952 och 1957 och ombildades till bostadsrätter under 2021. Föreningens hus är i gott skick där flera stora renoveringar utförts senaste 20 åren. Föreningen består av 28 st lägenheter. Föreningens hus är fullvärdesförsäkrad i vilket styrelseansvar och kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter ingår.

GEMENSAMMA YTOR
Till bostaden följer ett förråd i källarplan eller på vinden. Fråga ansvarig mäklare för mer information. I källarplan i respektive fastighet finns en fräsch tvättstuga med tillhörande torkrum. Föreningen förfogar över 11 st garage.

RENOVERINGAR
I dagsläget har föreningen inga planerade renoveringar eller underhåll utöver vad som angivits i den ekonomiska planen.
Utförda renoveringar:
- Genomgång av tak samt byte av takfönster.
- Relining av avloppstammar (2020)
- Tvätt och behandling av takpannor (2020)
- OVK-besiktning (Godkänd) (2020)
- Fönsterbyte i lägenheterna samt målat om fasaderna. (2015)
Löpande underhåll från 2000-talets början i form av uppfräschning av gemensamma utrymmen och källarplan. Anläggning av trädgård framsidan Muraregatan.

PARKERING
Föreningen förfogar över 11 st parkeringar mot 425/mån för garage och 185kr/mån för parkering (separat kö tillämpas). I övrigt fri parkering utmed gatorna i närområdet.

TV & INTERNET
Fastigheten är inkopplad till Halmstad Stadsnät (fiber). Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfritt abonnemang för TV och internet.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande (2024-02-05): Föreningen valde att göra en höjning av avgiften med ca 20% från och med den 2024-01-01 (Den nya avgiften är den som anges i annonsen). Detta för ta höjd för ökade räntekostnader och drift. Dessförinnan höjdes avgiften med 7% 2023-01-01.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende