VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Söderlingsvägen 2


Brf Galgberget är en mycket uppskattad förening precis i utkanten av stadskärnan, med ett mycket lugnt läge. Här presenteras en välskött trea i markplan med egen uteplats! Uteplatsen är ett extra rum under större delen utav året och här kan du njuta av solen under stora delar utav dagen. Läget är optimalt och i närområdet finns flera mysiga och vackra promenadstråk utmed Nissan samt Galgberget. För den aktive finns även trevliga restauranger, caféer samt diverse aktiviteter. Stadens puls och utbud av shopping finns att tillgå efter en kort promenad likaså.

Föreningen erbjuder mycket låga avgifter och för endast 4356 kr/mån ingår värme, vatten, TV (mellanpaket), bredband (1000/1000 mbits), bostadsrättstillägg ,ja till och med en egen garageplats (försedd med laddstolpe om du har elbil). Förutom detta så erbjuder föreningen flera mervärden såsom hiss, gemensam verkstad/hobbyrum samt tvätt-plats för bilen. Även möjlighet att serva cykeln finns! Föreningen har dessutom ett kollektivt abonnemang för hushållsel, vilket i praktiken gör att även all förbrukning av hushållsel ingår till en fast kostnad varje månad. Välkommen att boka din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 75.9 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4356 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 1982
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Egen garageplats ingår i avgiften!

Planritning

Söderlingsvägen 2
Söderlingsvägen 2
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Söderlingsvägen 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 75.9 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 1 av 4, Markplan!

Välkommen in till en mycket välskött bostad i en av Halmstad mest välskötta föreningar - BRF Galgberget. Då lägenheten är belägen på en gavel är den mycket ljus och upplevs luftig. Lyxigt nog har varje medlem i föreningen en egen garageplats som ingår i avgiften. För dig med el-bil finns även möjligheten att ladda denna till självkostnadspris. Hissen tar dig sedan vidare upp till lägenheten från parkeringsgaraget. Önskas en kortare promenad kan denna förslagsvis tas via föreningens grönskande innergården. Innergården erbjuder ett trevligt trädäck som medlemmarna nyttjar när tillfälle ges. Precis utanför entrén till bostaden kan du placera ett litet café-set om så önskas och njuta av solen under eftermiddagen.

HALL
Hallen är möblerbar och rymlig. Förvaring av ytterkläder och skor sker på höger sida. Längre in i hallen finns en klädkammare för förvaring. På golvet ligger ett stilrent klinkergolv i mörkt utförande. Väggarna är målade i vitt. Ta av dig skorna och välkommen in.

SOVRUM
Det första av de två sovrummen finns direkt till höger om hallen. Idag nyttjas rummet som kontor, men passar utmärkt som ett barn- eller tonårs rum. Laminat på golvet och målade väggar i vitt utförande.

KÖK
Det väl tilltagna köket har renoverats och erbjuder generösa förvaringslösningar i flera under- och överskåp, samt arbetsytor på bänkskiva av laminat. Ett kaklat stänkskydd avgränsar snyggt bänkskivan och överskåpen. Kapitalvarorna är av rostfritt stål. Vid fönstret får du plats med ett köksbord för minst fyra personer. Väggarna är vitmålade, laminat på golvet. Utrustning: spishäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn samt kombinerad kyl/frys.

SOVRUM
Det större av de två sovrummen nås via vardagsrummet. Rummet är rymligt och du får enkelt plats med en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord om så önskas. Förvaring erbjuds i garderober. Parkett på golvet och målade väggar i vittutförande samt tapetserad fondvägg.

BADRUM
Fräscht badrum med våtrumsmatta på golvet och delvis kaklade väggar. Utrustning: wc, handfat, spegelskåp samt dusch med vikbara dörrar av glas.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet möbleras efter behov och rymmer enkelt både en större mat- samt soffgrupp om så önskas. Härifrån nås även den underbara terrassen. Här kan du njuta av en trevlig vy och sol från tidig förmiddag till senare eftermiddag. På kortsidan av terrassen finns ett förråd för saker som användes mer frekvent i vardagen. Vardagsrummet har parkett på golvet och vitmålade väggar.

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 75.9 kvm
Byggnadsår 1982
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system
Övrigt om byggnaden Renovering utförd av tidigare ägare:
2015 - Renovering av kök (IKEA), nya garderober sovrum. Nya golv sovrum, hall och kök. Duschvägg. Byggt trädäck.
2014 - Förbättring ytskikt (såsom väggar och tak).
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Uteplats/altan - marken nyttjas med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.
Förråd i anslutning till uteplatsen ca 2 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Förråd i källarplan ca 4 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Garageplats nr 18 (om garageplatsen nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-03-22
Energikonsumtion 109 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 18
Avgift 4356 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), Bredband (1000/1000 mbits), garageplats samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 7 500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Hushållsström: 6 000 kr

Föreningen debiterar 500 kr / mån för all hushållsel. Det innebär att elen i praktiken ingår till en fast kostnad. Föreningen har planer på att se över priset på elen, och kan komma att sänkas eller höjas beroende på rådande marknadspriser. Tanken är att elen skall erbjudas till självkostnadspris.

Andel i förening 3,14884%
Andel av årsavgift 3,2%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 219 404 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Brf Galgberget
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716408-1767
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Galgberget ligger på ett centralt läge precis vid Galgbergets fot. Föreningen består av 32 lägenheter och föreningens hus uppfördes 1983. Föreningen äger fastigheten Inlagan 21 med adress Norra Vägen 26, Söderlingsvägen 2 och Olof Dahlins gata 2. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Dina försäkringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan finns ett lägenhetsförråd till varje bostad. Det finns dessutom en verkstad där diverse verktyg kan lånas. I garaget finns även en gemensam tvättplats med högtryckstvätt. Cykeln kan parkeras i garaget eller på innergården. Tvättstugan har två tvättmaskiner och en torktumlare - Lätt att få tid!

RENOVERINGAR
Byte av tak (till solcellstak) på Norra vägen inom 2-3 år. Delvis göra om innergården under 2023/2024.
2021: Renovering och målning av källare samt trapphus.
2020: Solceller har installeras på taket. Tvättstugorna hart renoveras. Laddstolpar i garaget.
2019: Relining av avloppstammar, nytt inpasseringssystem.
2017: Renovering av hissarna, investerat i nytt värmestyrningssystem.
2015-2016: Reparation av stuprör, gavelväggar omfogade, anläggningsarbeten, borttagning av träd samt anläggning av altandäck.

PARKERING
Till varje bostad följer en parkering i garaget (ingår i månadsavgiften). Laddstolpar finns och strömmen debiteras per kwh. Priset sätts som genomsnittspriset för förgående månad för sedan avrunda upp till närmsta 50 öring. I övrigt finns det parkering utmed gatorna i närområdet.

TV & INTERNET
TV och Bredband ingår i avgiften. Operatör blir Bahnof (1000mbits/1000mbits) för internet och som TV (mellanpaket).

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2024-02-25: Efter samtal med föreningens ordförande: I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. En höjning på ca 10 % gjordes 2024-01-01 för möta den ökade kostnadsbilden. Föreningen anser sig i övrigt ha en mycket god och stabil ekonomi.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.