VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Skördevägen 4A

Sällan har orden yteffektivt tillämpats bättre än här. Här erbjuds en totalrenoverad lägenhet ett stenkast från Högskolan i Halmstad. Allt är genomtänkt in i minsta detalj, och inget är sig likt från tidigare planlösningar. Bostaden erbjuder 26,5 m2 boarea och drygt 15 m2 biarea, vilket totalt ger ca 41 m2 golvyta! I den låga avgiften på ynka 2084 kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg. Dessutom når du city för puls, Hallarna för shopping och Östra stranden för salta bad inom 10 min. Välkommen att upplevas på plats!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea/Biarea 26.5 kvm + 15 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2084 kr/mån
Rum 1,5
Våning 4 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1952
Pris 1 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Unik vindslägenhet!

Planritning

Skördevägen 4A copy
Skördevägen 4A copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skördevägen 4A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 26.5 kvm. föreningens information samt säljarens information.
Hiss Nej
Våning 4 av 4

HALL
Högst upp i huset finns denna omgjorda vindslägenhet som renoverats in i minsta detalj. Ägaren har rivit ut precis allt från innerväggar och innertak, vilket har skrapat fram ytterligare ca 15 m2 golvarea till lägenheten. Golvet har flytspacklats och sedan har innerväggarna byggs upp för att skapa nuvarande planlösning. Detta gör att den totala golvytan uppgår till ca 42 m2. Detta skapar både utrymme och ger mer rymd åt bostaden. Direkt i hallen är tegelväggen framtagen och skapar värme åt rummet. Alla väggar i hela lägenhet är gipsade och sedan målade. På golvet i hallen finns ett praktiskt klinkergolv i grå nyans som sedan övergår till ett vitlaserat parkettgolv i övriga utrymmen. Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Det läckra badrummet har allt du kan önska dig, ja till och med kombinerad tvättmaskin! Helkaklat badrum med snyggt klinker och kakel samt mosaik i duschen. Utrustning: wc, handfat, spegelskåp, dusch med vikbara dörrar av glas, handdukstork och tvättmaskin.

KÖK/VARDAGSRUM
Kök och vardagsrum ligger i en öppen planlösning mot varandra. Takbjälkarna är betsade och har infällda spotlight som ger belysning. Här erbjuds rejält med förvaring både i över- och underskåp. Köket (IKEA) har rostfria kapitalvaror. Arbetsbänken är av kompositsten och över arbetsbänken sitter ett stilren laminatskiva som stänkskydd. Utrustning: induktionshäll, kombinerad inbyggd ugn/mikro, integrerad diskmaskin (AEG) samt kombinerad kyl/frys.

Rummet är såpass stort att du får plats med både en soffgrupp och matgrupp. Ljus sprids från gaveln samt ett takfönster i köksdelen.

SOVALKOV
För att nyttja allt till max har vardagsrum och sovalkov avgränsats med tre stycken garderob som ger bra med förvaring. Du får plats med en större säng och ett mindre skrivbord om så önskas.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 26.5 kvm
Biarea 15 kvm
Byggnadsår 1952
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Till bostaden följer två förråd, ett större på vinden och ett mindre i källaren, bägge märkta med nr 10.

Renoveringar utförda av tidigare ägare:
Bostaden har totalrenoverats från grunden mellan 2017-2018.
- Flytspacklat golv och nytt innertak samt tilläggsisolering.
- Badrum 2017
- Kök 2018
- Helt ny el + elcentral (2017-2018)
- Ytskikt 2017-2018.

Annonserad biarea baseras på säljarens uppgifter. Om det är av väsentlig betydelse för köpet att veta exakt area rekommenderas en uppmätning att göras innan köpet.
Övriga byggnader Utrymmen utför lägenheten:
Vindsförråd (ca 5 m2) och matkällarförråd (ca 2 m2) (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-11-20
Energikonsumtion 144 kWh/m2 år.
Primärenergital 112

Ekonomi

Lägenhetsnummer 10
Pris 1 495 000 kr utgångspris
Avgift 2084 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 6 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Inre reparationsfond 5 986 kr
Andel i förening 3,20147%
Andel av årsavgift 3,20147%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 132 170 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Gäddan i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1511
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Gäddan är en gemytlig och aktiv förening nära Högskolan i Halmstad. Föreningens fastighet bebyggdes år 1952 och består av ett bostadshus med 20 st bostadsrätter fördelade över 1:or och 2:or. Föreningen har avtal med HSB som sköter den ekonomiska samt tekniska förvaltningen åt föreningen. Föreningens fastigheter är försäkrade hos Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt kollektivt bostadsrättstillägg.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Till de boendes förfogande erbjuds även cykelförråd, gym/hälsorum och fräsch tvättstuga (2 tvättmaskiner, 1 torkskåp, 1 torktumlare, mangel & strykbräda). En lokal finns i källarplan som i dagsläget hyrs ut till en konstförening.
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

RENOVERINGAR
Kommande:
Föreningen har en upprättad underhållsplan som följs. Förutom löpande underhåll har föreningen i dagsläget inga planer på större renoveringar.
Utförda: Välskött förening som fortlöpande har underhållit fastigheten:
2023:
- Installerat porttelefon.
2022:
- Installerat porttelefon med taggsystem och kod.
- Byte fjärrvärmeväxlare.
2021:
- Åtgärder efter OVK- besiktning
2020:
- Ny belysning i trapphus, vind och källare.
- Målning av fasad (träpanelerna)
- Bytt en värmestam.
- OVK-besiktning.
2019
- Takbyte på huset samt garaget.
2017
- Miljöhus för sophantering
2014
- Ny ytterbelysning vid entréer och källardörrar.
- Ny elcentraler i samtliga lägenheter, inkl. automatsäkringar och jordfelsbrytare.
2011
- Gym byggdes i källaren och får nyttjas fritt av de boende.
- Renoverat samtliga balkonger.
- Renoverat taknock och vindskivor.
- Målning av garageportar och burspråk.
2010
- Nya fönster i samtliga lägenheter (3-glas isolerfönster).
- Nya ytterdörrar i samtliga lägenheter (säkerhetsdörrar).
- Montering av brevlådor i entrén.
2004
- Renovering av murstockar.
1998
- Stambyte (vatten- och avloppsstammar).


TV & INTERNET
Fiber via Telenor finns indraget till samtliga lägenheter. Den enskilde medlemmen tecknar och bekostar sitt egna Internetabonnemang (Bredbandsbolaget). Kabel-TV via Tele2vision. Ett basutbud ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 5 garageplatser (300 kr/mån) och 9 st parkeringsplatser 100 kr/mån). Fri parkering i området. I dagsläget ingen kö parkeringsplats.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar sin egna hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg vilket innebär att denna inte behöver tecknas i hemförsäkringen.

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE
Samtal med representant för styrelsen 2023-06-29:Föreningen höjde avgiften med 3% från 2023-01-01. Ev en mindre höjning 2024. Historiskt har föreningen 1-2% per år. I övrigt anser sig föreningen ha god ekonomi och stark kassa.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende