VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Skördevägen 4

Mycket välskött tvåa i trygg förening! Här trivs du på 58,5 välplanerade kvadratmeter med nytt kök från 2016, vacker fiskbensparkett, generöst sovrum samt pricken över i:et med balkong i utmärkt söderläge. HSB:s brf Gäddan är mycket välskött med stora underhåll utförda samt har en låg belåningsgrad. Dessutom bor du nära Högskolan i Halmstad samt staden för puls! Välkommen att boka din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 58.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4106 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1952
Pris 1 550 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Balkong i söderläge!

Planritning

Skrdevgen 4 copy
Skrdevgen 4 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skördevägen 4

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 58.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 4

HALL
Tre trappor upp i huset finner du denna välskötta och renoverade tvåa fördelat över 58,5 m2. Lägenheten är genomgående vilket gör att den upplevs ljus och luftig, vilket också är det första som slår dig när du kommer in i hallen. Hallen fungerar som ett nav och binder ihop bostadens samtliga rum. På golvet ligger ett ljust vackert laminatgolv som följer med in till köket. I hallen är väggar och tak vitmålade. Till vänster går det bra att hänga av ytterkläderna och ställa undan skorna. Några kliver in i hallen finner du en klädkammare med bra möjligheter till förvaring av både ytterkläder och kläder till vardags. Ställ undan skorna och välkommen in!

KÖK
I direkt anslutning till entrén finns det vackra och tilltalande köket. Köket renoverades 2016 och har ljus köksinredning med beslag av rostfritt stål. Det finns plats för ett matbord vid fönstret som bjuder på rikligt ljusinsläpp samt utsikt mot grönområde. Köket erbjuder rikligt med förvaring i både över- och underskåp och på den ena sidan är överskåpen vitrinskåp. Bänkskivan harmoniserar väl med inredningen och är i marmorimitation (laminat), vilket ger en lyxig känsla och bryts snyggt av mot det kaklade stänkskyddet. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, spisfläkt, kombinerad kyl och frys, integrerad diskmaskin samt inbyggd micro.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är beläget till höger om hallen och är stort, luftigt och inbjuder till möblering efter behov. Golvet pryds av en vacker fiskbensparkett som varsamt blivit omhändertagen under årens gång. Även här är väggar och tak är vitmålade med härligt ljusinsläpp från fönsterpartierna. Via vardagsrummet nås även den mysiga balkongen i söderläge med trätrall!

SOVRUM
Det trivsamma sovrummet ligger till vänster om hallen och är stort nog för en dubbelsäng. Önskas kan en kontorshörna inredas. Det erbjuds dessutom bra förvaring i två garderober. På golvet ligger ett laminatgolv (2023), väggar tapetserade och taket vitmålat.

BADRUM
Det fräscha badrummet har delvis kaklade väggar i vitt kakel samt en plastmatta på golvet. Badrummet är utrustat med wc, kommod, spegelskåp samt badkar med glasvägg.

Söker du en ljus och fräsch bostad i välskött förening är det dags att slå till!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 58.5 kvm
Byggnadsår 1952
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Utrymmen utför lägenheten:
Vindsförråd (ca 5 m2) och matkällarförråd (ca 2 m2) (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Balkong ca 2,5 m2. Om balkong nyttjas med nyttjande - eller bostadsrätt har ej gått att få fram.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-11-20
Energikonsumtion 144 kWh/m2 år.
Primärenergital 112

Ekonomi

Lägenhetsnummer 14
Pris 1 550 000 kr utgångspris
Avgift 4106 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 7 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 5 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Andel i förening 6,2806%
Andel av årsavgift 6,2806%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 259 289 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Gäddan i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1511
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Gäddan är en gemytlig och aktiv förening nära Högskolan i Halmstad. Föreningens fastighet bebyggdes år 1952 och består av ett bostadshus med 20 st bostadsrätter fördelade över 1:or och 2:or. Föreningen har avtal med HSB som sköter den ekonomiska samt tekniska förvaltningen åt föreningen. Föreningens fastigheter är försäkrade hos Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt kollektivt bostadsrättstillägg.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Till de boendes förfogande erbjuds även cykelförråd, gym/hälsorum och fräsch tvättstuga (2 tvättmaskiner, 1 torkskåp, 1 torktumlare, mangel & strykbräda). En lokal finns i källarplan som i dagsläget hyrs ut till en konstförening.
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

RENOVERINGAR
Kommande:
Föreningen har en upprättad underhållsplan som följs. Förutom löpande underhåll har föreningen i dagsläget inga planer på större renoveringar.
Utförda: Välskött förening som fortlöpande har underhållit fastigheten:
2023:
- Installerat porttelefon.
2022:
- Installerat porttelefon med taggsystem och kod.
- Byte fjärrvärmeväxlare.
2021:
- Åtgärder efter OVK- besiktning
2020:
- Ny belysning i trapphus, vind och källare.
- Målning av fasad (träpanelerna)
- Bytt en värmestam.
- OVK-besiktning.
2019
- Takbyte på huset samt garaget.
2017
- Miljöhus för sophantering
2014
- Ny ytterbelysning vid entréer och källardörrar.
- Ny elcentraler i samtliga lägenheter, inkl. automatsäkringar och jordfelsbrytare.
2011
- Gym byggdes i källaren och får nyttjas fritt av de boende.
- Renoverat samtliga balkonger.
- Renoverat taknock och vindskivor.
- Målning av garageportar och burspråk.
2010
- Nya fönster i samtliga lägenheter (3-glas isolerfönster).
- Nya ytterdörrar i samtliga lägenheter (säkerhetsdörrar).
- Montering av brevlådor i entrén.
2004
- Renovering av murstockar.
1998
- Stambyte (vatten- och avloppsstammar).


TV & INTERNET
Fiber via Telenor finns indraget till samtliga lägenheter. Den enskilde medlemmen tecknar och bekostar sitt egna Internetabonnemang (Bredbandsbolaget). Kabel-TV via Tele2vision. Ett basutbud ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 5 garageplatser (300 kr/mån) och 9 st parkeringsplatser 100 kr/mån). Fri parkering i området. I dagsläget ingen kö parkeringsplats.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar sin egna hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg vilket innebär att denna inte behöver tecknas i hemförsäkringen.

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE
Samtal med representant för styrelsen 2023-06-29:Föreningen höjde avgiften med 3% från 2023-01-01. Ev en mindre höjning 2024. Historiskt har föreningen 1-2% per år. I övrigt anser sig föreningen ha god ekonomi och stark kassa.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende