VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, HALMSTAD

Skånegatan 62

Denna ljusa och moderna 2:a är perfekt belägen i det nybyggda området Västra Förstaden och ligger på tredje våningen, tillgänglig via hiss. Bostaden imponerar med sin öppna planlösning och genomtänkta design med en modern och skandinavisk stil. Byggåret är så sent som 2022, vilket ger bostaden en härlig nyproduktionskänsla. En generös balkong med förmiddagssol ger möjlighet till avkoppling och njutning med utsikt över föreningens mysiga innergård.

Välkommen att boka in dig på din personliga visningstid redan idag!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 52 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4691 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2022
Pris 2 150 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Genomgående 2:a med balkong!

Planritning

Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skånegatan 62

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 52 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 6

KÖK
Det moderna köket har en smakfull design med gråa köksluckor och trähandtag som ger en tidlös touch. Rostfria vitvaror, fläkt, inbyggnadsugn, diskho, spishäll och kombinerat kyl- och frysskåp, ger både funktionalitet och stil. Diskmaskinen underlättar vardagen och bänkskivan i stenmaterial skapar en robust och snygg arbetsyta. Spotlights placerade under köksskåpen ger både praktisk belysning och ett subtilt ljus som kompletterar det moderna utseendet.

BADRUM
Det stilrena badrummet går i naturnära färger med beige kakel och klinker, vilket skapar en lugn och harmonisk känsla. Badrummet är praktiskt utrustat med en kombinerad tvättmaskin med torktumlare som tillsammans med golvvärmen som ger en lyxig och behaglig upplevelse. Det rymliga badrummet är vidare utrustat med en kommod med handfat, wc, en duschvägg i glas, skåp ovanför tvättmaskinen samt ett spegelskåp med belysning.

VARDAGSRUM
Ett ljust och öppet vardagsrum gör det optimalt för när vänner och familj kommer på besök. Med stora fönster skapas ett härligt ljusinflöde i hela bostaden som tillsammans med det snygga ekparkettgolvet i grått ger bostaden en modern touch.

SOVRUM
Mycket ljusinsläpp från de bägge fönsterna samt balkongdörren ger rummet ett härligt ljusflöde samt en välkomnande känsla. Med optimal storlek på sovrummet så finns det rum för dubbelsäng, sängbord samt så ger den praktiska garderoben med skjutdörrar plats för alla kläder.

BALKONG
Med en trevlig utsikt över föreningens innergård kan du här sitta och njuta av en kopp kaffe i förmiddagssolen. Balkongen är rymlig och ger plats för att kunna ha loungemöbler eller liknande att sitta och njuta i.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 52 kvm
Byggnadsår 2022
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk från- och tilluftsventilation
Övriga byggnader Balkong 5,5m2 (enligt säljarens information, ifall balkongen nyttjas med bostadsrätt eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21:1201
Pris 2 150 000 kr som utgångspris
Avgift 4691 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl: Värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 4 200 kr

Driftskostnaden är en uppskattning utifrån den ekonomiska planen.

Andel i förening 2,2867%
Andel av årsavgift 2,29%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 675 252 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkning av nettoskuldsättningen har ej kunnat beräknas utifrån föreningens senaste årsredovisning. Istället baseras uträkningen på föreningens ekonomiska plan. Nettoskuldsättningen har istället baserats på föreningens totala lån enligt ekonomiska planen minus likviditetsreserv (kassa).

Förening

Föreningsnamn Brf Stadsgården 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769637-2858
Gatuadress Skånegatan 60
Postnummer 30236
Ort HALMSTAD
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Stadsgården 2 bildades 2020 och är beläget i Halmstads nya stadsdel Västra förstaden. Föreningens hus står klart 2022. Föreningen består av 42 lägenheter. Föreningen äger fastigheten Biskopen 4 i Halmstad. Föreningen delar innergård och garage med grannföreningen Brf Stadsgården 1.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till bostaden följer ett förråd i källarplan. I källarplan samt på innergården finns cykelförråd. Grönskande innergård med buskar och träd. Lekplats samt grillmöjligheter.

RENOVERING
Då föreningens hus är nytt finns inga planerade renoveringar. Då bygg-garantier finns på föreningens hus i minst 10 år bör därför föreningen inte ha några kostnader för löpande underhåll de första 10 åren, förutom sedvanligt underhåll och reparationer.

TV & INTERNET
Fiber finns installerat i varje lägenhet. Valfritt abonnemang för TV och internet tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 19 st (800kr/mån) garageplatser. Till dessa finns separat kö. Besöks-/boendeparkering finns på markplan.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRIGNAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2024-02-06: Föreningen höjde avgiften med ca 10% 2024-01-01 och ca 8% från 2023-06-01. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.
Föreningen har bundit hela föreningens lån i två år till en ränta om ca 4,2%.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 493 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende