VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Skånegatan 60

NYTT PRIS!

Ta chansen att bo i en helt nyproducerad trea i Halmstads nya stadsdel Västra Förstaden. Ytan på 72 m2 har försetts med lyxiga materialval med kök från Ballingslöv, äkta stenskivor, läckert badrum med tvättmöjligheter, som i kombination bildar en enastående konstellation. På de två mysiga balkongerna, med sol under nästintill hela dagen, kan du fånga solens strålar eller svalkande skugga. Bor gör du på ett mycket bra läge med direkt närhet till stadens puls med sitt utbud av caféer, restauranger och shopping. Inom loppet av några minuter med cykel når du även havet för salta bad, Prins Bertils stig eller Galgberget min sina trevliga motionsslingor. Varför inte en tripp till Söderpiren? Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 72 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6495 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2022
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Två balkonger!

Planritning

Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skånegatan 60

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 72 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 5

Ta hissen upp till denna fantastiska lägenhet i nybyggda Brf Stadsgården 2. Lägenheten erbjuder härligt ljusinsläpp och vyer från de stora fönsterpartierna.

HALL
Rymlig hall med en garderob på vänster sida. Plats för hatthylla och skoställ lika så. På golvet ligger en klinker som sedan övergår till en ekparkett (3-stavs) som är grå mattlackad på resterande ytor i lägenheten. Väggarna är målade i ljusgråa toner med kulören "Sommarsnö" vilket tillsammans med golv och inredning bildar en enastående konstellation. Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Badrummet har hög WOW-faktor i form av sitt stående och stilrena klinker i beigea och gråa toner samt våtrumstapet. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp med belysning, handduksstång samt takdusch med glasvägg. Dessutom finns en kombinerad tvätt/tork maskin från Cylinda.

KÖKSDEL
Med en öppen planlösning mot vardagsrumsdelen finns köksdelen. Köket är från Ballingslöv med varmgråa luckor med beslag av träknopp av ek. En äkta (!!) stenskiva finns som arbetsbänk och följer sedan med upp som en klack, vilket fungerar som stänkskydd. Köket har även en halvö som erbjuder god förvaring och häng vid matlagning till vardags som till fest. Blandaren är kromad från Tapwell. Utrustningen är från Cylinda: induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin samt kyl och frys - allt i rostfritt utförande.

VARDAGSRUMSDEL
Möblerbart utrymme med plats för en soffgrupp och TV-hörna. Härifrån når du även den mysiga balkongen i söderläge!

SOVRUM
Det första sovrummet ligger på höger sida. Ett luftigt sovrum med plats för större säng samt tillhörande nattduksbord. En platsbyggt garderob med skjutbara dörrar erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Härifrån når du den mysiga balkongen i österläge. Njut av morgonsolen eller svalkande skugga.

SOVRUM
Det mindre av de två sovrummen är även det möblerbart efter önskemål, och passar utmärkt även som kontor. Garderob erbjuder förvaring.

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 72 kvm
Byggnadsår 2022
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd ca 3 m2 (om förrådet nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Balkong framsida ca 4 m2 (om balkongen nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Balkong mot innergården ca 7 m2 (om balkongen nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 22:1105
Avgift 6495 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 7 150 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 650 kr
  • Hushållsström: 5 500 kr

Driftkostnaden variera beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 3,1662%
Andel av årsavgift 3,17%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 925 127 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Förening

Föreningsnamn Brf Stadsgården 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769637-2858
Gatuadress Skånegatan 60
Postnummer 30236
Ort HALMSTAD
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Stadsgården 2 bildades 2020 och är beläget i Halmstads nya stadsdel Västra förstaden. Föreningens hus står klart 2022. Föreningen består av 42 lägenheter. Föreningen äger fastigheten Biskopen 4 i Halmstad. Föreningen delar innergård och garage med grannföreningen Brf Stadsgården 1.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till bostaden följer ett förråd i källarplan. I källarplan samt på innergården finns cykelförråd. Grönskande innergård med buskar och träd. Lekplats samt grillmöjligheter.

RENOVERING
Då föreningens hus är nytt finns inga planerade renoveringar. Då bygg-garantier finns på föreningens hus i minst 10 år bör därför föreningen inte ha några kostnader för löpande underhåll de första 10 åren, förutom sedvanligt underhåll och reparationer.

TV & INTERNET
Fiber finns installerat i varje lägenhet. Valfritt abonnemang för TV och internet tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 19 st (800kr/mån) garageplatser. Till dessa finns separat kö. Besöks-/boendeparkering finns på markplan.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRIGNAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2024-02-06: Föreningen höjde avgiften med ca 10% 2024-01-01 och ca 8% från 2023-06-01. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.
Föreningen har bundit hela föreningens lån i två år till en ränta om ca 4,2%.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 493 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.