VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Skånegatan 57B

Här presenteras en mycket trevlig och påkostad etta i Brf Västra Allén. Här erbjuds påkostat kök, luftigt och lättmöblerat rum samt rymligt helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Detta är det bekymmersfria boendet för dig som vill bo på ett mycket centralt läge, men med närhet till naturen. Här når du allt inom 10 minuter antingen till fots eller smidigt med cykel. Vad sägs som starta morgonen med frukost på ett café inne i centrum, en eftermiddagspromenad utmed Prins Bertils stig och avsluta med ett dopp i havet? Dessutom finns matbutik i området samt närhet till bra kommunikationer för vidare färd mot din slutdestination.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 25 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1874 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 2022/2023
Pris 1 365 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Påkostad etta med låg avgift!

Planritning

Skånegatan 57B lgh nr 511 copy
Skånegatan 57B lgh nr 511 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skånegatan 57B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 25 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 1 av 5

HALL
Välkomnande hall med vitpigmenterat parkettgolv som är genomgående för hela bostaden. Samtliga väggar har målats i ljusgråa toner för ge ett modernt och stilrent intryck. Det finns gott om förvaring i platsbyggd garderob med skjutbara dörrar av spegelglas utmed hela högersidan. Dessutom har garderoben försetts med förvaringslösningar i form av trähyllor och meshkorgar. Detta är ett mycket yteffektivt boende på centralt läge. Ta av dig skorna och välkommen in.

KÖK/RUM
Med öppen planlösning finns kök och rum. Köket har mörkgrå luckor, stilrent laminatbänk i ljust utförande samt påkostat kakel som stänkskydd. Kapitalvarorna är från Siemens bestående av: induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys i rostfritt utförande. Vid fönstret kan förslagsvis matbordet placeras, eller kanske en köksö för extra förvaring och som matbord?

Rummet möbleras efter behov och du får enkelt plats med en större säng samt soffgrupp/TV-hörna.

BADRUM
Även badrummet är påkostat med sina tillval. Här erbjuds helkaklat badrum med vitt blankt kakel på väggarna och stilren klinker (Centro Hampton) på golvet. Ovanför kombimaskinen finns en bänkskiva av laminat i svart utförande. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp, väggskåp, duschvägg med klarglas, duschblandare med takdusch (Mora). I taket sitter infällda spotlights.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 25 kvm
Byggnadsår 2022/2023
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system
Övriga byggnader Utrymmen som tillhör bostadsrätten:
Till bostaden följer ett förråd ca 1 m2 med nyttjanderätt.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 511
Pris 1 365 000 kr utgångspris
Avgift 1874 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, internet (250/250 mbits), TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 8 172 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 800 kr
  • Hushållsström: 6 372 kr

Driftkostnaden för el är inhämtad från den ekonomiska planen. Kostnaden för el och försäkring är beroende på livsstil och förbrukning. Föreningen debiterar 531 kr inkl. moms varje månad. Det stäms sedan av mot verklig förbrukning. Överstiger förbrukningen det förskottsbetalade, efterdebiteras medlemmen. Förbrukas mindre el, erhålls mellanskillnaden.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,347%
Andel av årsavgift 0,347%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 441 315 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkning av nettoskuldsättningen har ej kunnat beräknas utifrån föreningens senaste årsredovisning. Istället baseras uträkningen på föreningens ekonomiska plan. Nettoskuldsättningen har istället baserats på föreningens totala lån enligt ekonomiska planen minus likviditetsreserv (kassa).

Förening

Föreningsnamn Brf Västra Allén
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769638-4275
Gatuadress Signalgången 3
Postnummer 30236
Ort HALMSTAD
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Västra Allén ligger i expansiva stadsdel Västra förstaden i Halmstad. Området är välkänt för sitt strategiska läge med närhet till city, matbutik, handelsområdet Flygstaden och havet för salta bad.
Antal lägenheter 122
Antal lokaler 5
Renoveringar Föreningen bör inte ha några kostnader för reparationer eller underhåll under en 10-års period. Detta då föreningens hus omfattas av garantier fram till 2033.
Parkering Föreningen förfogar över 43 st garageplatser samt 34 st parkeringsplatser utomhus. Separat kö tillämpas.
Kostnad:
- Parkering utomhus 600 kr/mån.
- Parkering garage 1000kr/mån
- Parkering garage med laddplats 1200kr/mån (förbrukning tillkommer).
Tv och bredband Föreningen har tecknat ett kollektivt abonnemang för TV och internet (ingår i avgiften). Önskas högre hastighet eller fler kanaler tecknas och bekostas detta av den enskilde medlemmen.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Gårdsplats Innergård med planteringar, gräsytor, växthus, odlingslådor samt grillplats.
Gemensamma utrymmen Till bostaden följer ett förråd.

På innergården finns ett vackert orangeri med möjlighet till avkoppling och odling,
Möjlighet till cykelparkering på innergården.

Cykelverkstad i källarplan (kompressor finns).
Övrigt Informationen är inhämtad från den ekonomiska planen registrerad 2022-05-12.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens styrelse (2024-02-07): Föreningen kommer höja avgiften med ca 14% inom kort för ta höjd för de ökade räntekostnaderna i förhållande till ekonomisk plan.

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende