VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Ridhusgatan 8

NYTT PRIS!

Söker du ett bekymmersfritt boende på centralt läge med absolut närhet till stadens puls är det dags att slå till! Vid Galgbergets fot lät 2016 Skanska bygga brf Galgbergsterrassen med dessa ljusa, luftiga och toppmoderna lägenheter! Här presenteras en trea om ca 80 m2 med en social och trivsam planlösning. Två bra sovrum, varav det ena med en mysig liten balkong med förmiddagssol. Dessutom stor ljuvlig balkong med vy mot Galgberget. Lägre avgift är svårare att hitta i området och för 4806 kr/mån ingår värme, internet (Fiber, 100/10), TV (grundutbud), IP-telefoni samt bostadsrättstillägg. Föreningen erbjuder flera mervärden såsom egen grillplats, hiss samt möjlighet till garageplats (med möjlighet att ladda din el-bil). Vi ses på visningen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 79.7 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4807 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2016
Pris 2 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Bekymmersfritt boende!

Planritning

Ridhusgatan 10 copy
Ridhusgatan 10 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ridhusgatan 8

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 79.7 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 5

HALL
Välkommen in till denna trevliga trea som stod inflyttningsklar 2016. Här är allt nytt så det är bara att flytta rakt in i ett bekymmersfritt boende. Entrén når du via trapphuset som har hiss. Hissen går även ner till förrådet och garaget (ledig parkeringsplats finns). Hallen har ett ekparkettgolv som är genomgående för bostadens samtliga rum. Några steg in i hallen finns en stor garderob med skjutdörrar. Direkt till vänster finns det möjlighet att hänga av sig jackan och ställa undan skorna. Då lägenheten är genomgående upplevs den som mycket ljus och fräsch. Ta av dig skorna och välkommen in.

SOVRUM
Det första sovrummet finns i anslutning till hallen, på höger sida. Rummet är ljus, luftigt och erbjuder förvaring i garderober med skjutdörrar. Du får enkelt plats med en större säng om så önskas samt tillhörande nattduksbord Härifrån nås även den mysiga balkongen med förmiddagssol. Perfekt till morgonkaffet! Parkett på golvet och målade väggar.

KÖK
Köket har en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Kökets utformning gör att du får plats med ett större matbord om så önskas. Dessutom finns ett inrett skafferi med egen dörr, perfekt för torrvaror eller till övrig förvaring. I taket sitter infällda spotlights. Köket erbjuder rejält med förvaring i både över- och underskåp. Generösa arbetsytor på arbetsbänk av laminat. Ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Parkett på golvet och vitmålade väggar. Köket har kapitalvaror från Bosch i form av: induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd micro, integrerad diskmaskin, kyl och frys.

VARDAGSRUM
Rummet möbleras efter behov och önskas får du plats med både en mat- och soffgrupp. Det stora fönstret mot balkongen ger ett härligt ljusinsläpp och vy mot Galgberget. Parkett på golvet och målade väggar. Härifrån nås även den underbara balkongen med vy mot Galgberget. Balkongen är väl tilltagen så en större lounge- eller matgrupp passar perfekt.

BADRUM
Det fräscha och helkaklade badrummet har mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Golvvärme har installerats för maximal komfort. I taket sitter infällda dimningsbara spotlights. Badrummet erbjuder tvättmöjligheter och en bra arbetsbänk av laminat. Dessutom finns ett badrumsskåp till förvaring. Utrustning: wc, kommod, badrumsskåp, dusch med vikbara dörrar av glas, tvättmaskin samt torktumlare.

SOVRUM
Det mindre av de två sovrummen nås via vardagsrummet. Perfekta tonårsrummet eller kontor/bibliotek. Rummet är även utrustat med en garderob. Parkett på golvet och målade väggar.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 79.7 kvm
Byggnadsår 2016
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, FTX
Övrigt om byggnaden Renoveringar:
2020/2021 - Målning av sovrum, hall och vardagsrum.
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-10-15
Energikonsumtion 66 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 133
Pris 2 995 000 kr utgångspris
Avgift 4807 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, internet (Fiber, 100/10), TV (grundutbud), IP-telefoni samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 9 260 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 3 530 kr
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 180 kr

Föreningen debiterar ca 2,5 kr/kwh (den faktiska kostnaden debiteras). De boende betalar enbart för energiförbrukningen och ingen nätavgift. En besparing på några tusenlapp per år! Vidare debiterar föreningen även för den verkliga förbrukningen av kall- och varmvatten (redovisas under vatten). Annonserade driftkostnad är baserad på säljarens verkliga förbrukning senaste 12 månaderna.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,636%
Andel av årsavgift 2,64%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 724 456 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade tillgångar på sparkonton). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisning (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn BRF Galgbergsterrassen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769628-0036
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Galgbergsterrassen ligger centralt belägen precis vid Galgbergets fot. Föreningen består av 40 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger fastigheten Eskadern 3 och dess hus uppfördes 2016 av Skanska. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa. Föreningen har tecknat avtal med Riksbyggen om ekonomisk- och teknisk förvaltning. Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang och debiterar respektive bostadsrättshavare för dennes förbrukning.

INDIVIDUELL MÄTNING
Föreningen debiterar respektive medlem för deras verkliga förbrukning gällande VA, Varmvatten och hushållsel. Detta debiteras i efterhand utöver månadsavgiften. Föreningen införde detta under början av 2021. I samband med detta valde föreningen att sänka avgiften med ca 8%.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan finns ett förråd som följer bostaden. I källarplan finns även cykelförråd. På innergården finns en trivsam miljö med bänkar och grill, samt ett miljöhus.

RENOVERINGAR
Föreningen har inga kommande renoveringar planerade och inte utfört några renoveringar sedan byggnadsåret, förutom sedvanligt underhåll samt garantiarbete. Föreningen har en upprättad underhållsplan.
Föreningen har nyligen installerat solceller på taket.

PARKERING
Föreningen har 36 st parkeringsplatser i garaget (samtliga har möjlighet till laddning av elbil. Enbart förbrukningen debiteras). En parkeringsplats kostar 816 kr/mån. Möjlighet till plats i garage finns idag. Möjlighet finns till laddplats för el-bil. Elen kostar ca 3,70kr/kwh.

TV & INTERNET
I avgiften ingår Internet (fiber 100/10) och TV (grundutbud) via Bredbandsbolaget. Önskas högre hastighet eller fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2023-09-28: Föreningen anser sig ha god ekonomi. I dagsläget har föreningen inte beslutat om att höja avgifterna. Föreningen höjde avgiften 1/7 2023 med 10%. Föreningen har valt att omsätta lånen som förfallit under 2023 med en mix av nya rörliga och bundna (på ett år) lån.
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende