Visningar

Boka visning
Centrum/öster, Halmstad

Repslagaregatan 1

Nu söker denna välrenoverade tvåa ny ägare. Bostaden är ombyggd och erbjuder en modern samt öppen planlösning. Förutom det stilrena köket erbjuds även ett helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Samtliga detaljer i bostaden är noga genomtänkta med b.la. köksö, spotlights, höga lister och "svävande tak". Balkongen är pricken över i:et med sol från strax efter lunch till sen eftermiddag. Här bor du i trygg och stabil HSB-förening med god ekonomi och alla större renoveringar utförda och mycket låg belåningsgrad! Extra viktigt i dessa tider. Tack vare sitt strategiska läge har absolut närhet till Halmstad Resecentrum, Högskolan i Halmstad samt city för puls och dess utbud av shopping samt restauranger. I närområdet finns dessutom flera matbutiker samt träningsanläggningar och du transporterar dig med fördel på cykel. Varmt välkommen på din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 65 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3597 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1948
Pris 2 095 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Rymlig och fräsch tvåa i välskött förening!

Planritning

Repslagaregatan 1 copy
Repslagaregatan 1 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Repslagaregatan 1

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 65 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Högst upp i huset möts vi av denna totalrenoverade tvåa (som tidigare var en trea) där allt är noga genomtänkt, en känsla av lyx och inget har lämnats åt slumpen. Bostaden är i ypperligt skick och totalrenoverades 2014. På höger sida kan jacka samt skor ställa undan. Några kliv in finns en rymlig garderob, som försetts med inredning och belysning, med skjutbara dörrar som erbjuder rikligt med förvaring. Hela lägenheten har ekparkett i mörkbrunt utförande, vitmålade väggar samt dimbara spotlights i taket. Detaljrikedomen är hög vilket märks genom de stilrena listerna och kontaktuttagen. Dessutom finns ett nätverkssystem inbyggt som gör att du sliper dra synliga sladdar genom hela lägenheten.

KÖK
Med en modern och öppen planlösning finner vi det eleganta och väl tilltagna köket. Rikligt med förvaring erbjuds i både under- och överskåp som har luckor i mörkt trämönster samt vitt undertill. Arbetsbänken är i vitt utförande med aluminiumkantlist samt underlimmad diskho. Dessutom finns en infälld LED-belysning och exklusiv stavmosaik som stänkskydd. Köket har försetts med en platsbyggd köksö som är det perfekta hänget vid fest som när frukost eller lättare måltider intas i farten. I köket får du dessutom plats med en större köksbord. Utrustning: induktionshäll, integrerad diskmaskin (2021), spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro samt integrerad kyl/frys.

BADRUM
Modernt och stilrent badrum som ger en exklusiv känsla med sitt klinker i grå nyans (Italienskt concept.S by Ceasar, Argent Stone som även följer en av kortsidorna. I övrigt mattvitt kakel på väggarna. För maximal komfort har golvvärme installerats och vattenburen handdukstork. Ytterligare lyxig detalj är duschsetet från Mora med hand- och takdusch samt den inbyggda vägghängda toaletten. Kombimaskin finns för din bekvämlighet. Utrustning: wc, badrumsspegel med belysning, kommod, dusch med vikbara dörrar av glas samt kombinerad tvätt/tork (Electrolux).

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för en större säng samt skrivbord om så önskas. En generös garderob erbjuder förvaring bakom skjut bara dörrar (som försetts med inredning och belysning), med takanslutning och frostat vitt glas. Målade väggar i vitt utförande samt fondtapet.

VARDAGSRUM
Luftigt och möblerbart rum där du enkelt får plats med en större soffgrupp. Återigen påminns vi om detaljrikedomen med svävande tak och infällda spotlights samt LED-belysning. Härifrån når du även den mysiga balkongen med sydvästligt läge!

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 65 kvm
Byggnadsår 1948
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärm
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden
RENOVERINGAR
2021
- Diskmaskin.

RENOVERINGAR UTFÖRDA AV TIDIGARE ÄGARE:
2014:
- Ny el-central samt ny el dragning. Mediauttag till kök, sovrum, hall och vardagsrum.
- Dimbara spotlights i samtliga rum.
- Nya golv (ekparkett, Kährs Linnea Gate).
- Renovering av badrum inkl. tvättmaskin.
- Renovering av kök inkl. köksö.
- Garderober i sovrum inkl. skjutbara dörrar.
- Måttanpassade plissegardiner i samtliga fönster förutom sovrumsfönstret där det istället finns en måttanpassad mörkläggnings rullgardin.
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i vindsplan samt källarplan (sk matkällarförråd).

Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden en trea (ombyggd 2014 till en tvåa)

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-11-19
Energikonsumtion 89 kWh/m2 år.
Primärenergital 69

Ekonomi

Lägenhetsnummer 54
Pris 2 095 000 kr utgångspris
Avgift 3597 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 400 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,94733%
Andel av årsavgift 1,98826%
Kommentar till nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (t.ex. föreningens kassa/tillgångar på bankkonton) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). I detta fall har bostadsrätten en indirekt nettotillgång (då likvida tillgångar överstiger föreningens skulder). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Kapsågen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1586
Äkta/oäkta förening Äkta
Ansvarig lägenhetsregister Lena Eriksson
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Kapsågen ligger på ett utmärkt läge, mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. Ett stenkast ifrån byggs just nu Halmstads nya resecentrum. Resecentrumet kommer bli hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen och är därmed perfekt för dig som pendlar! Förutom sitt utmärkta läge finns i närområdet flertalet träningsanläggningar, matbutiker, restauranger och frisörsalonger.

Föreningen äger fastigheten Kapsågen 2 och bebyggdes med föreningens hus 1948. Fastigheten har adresserna Hammars gata 10, 10A-C, 12, 14, Enslövsvägen 5-7 samt Repslagaregatan 1. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Föreningen har två lokaler uthyrda till två olika verksamheter vilket inbringar extra inkomster till föreningens kassa.

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren på Hammars Gata 10A.

RENOVERINGAR
Kommande:
Byte av termostater (ventiler) samt justera in värmen. Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
Utförda:
Tvätt av tak och fasader 2021
Källarfönster utbytta 2019
OVK 2019
Miljöhus (2018)
Målning av trapphus och nya säkerhetsdörrar.
Föreningen har sedan tidigare renoverat stammar (slutet av 90-talet), bytt fönster samt renoverat tvättstugan.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

TV & BREDBAND
Kabel-TV (grundutbud) genom Telenor ingår i månadsavgiften.
Abonnemang för bredband (fiber) via Telenor tecknas och bekostas av varje enskild medlem.

PARKERING
Föreningen har 39 st parkeringsplatser som går att hyra för 150kr/mån (Till dessa är det separat kö). Det finns även flertalet parkeringar utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se.

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2022-08-23 efter samtal med representant för styrelsen: I dagsläget förs inga diskussioner om att höja avgiften. Ev 2-3% under 2023. Senaste föreningen höjde avgiften var 2015-01-01.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 54
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende