VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Centrum/öster, HALMSTAD

Österängsgatan 2

Föreningens bästa läge?! Mycket sällsynt tillfälle att förvärva en fyra på hela 106 m2 - belägen på högsta våningsplan. Här bjuds du på en enastående vy från stora delar utav lägenheten ut mot Halmstad och dess omnejd. Här är allt totalrenoverat och därför i ypperligt skick. Dessutom är den nya balkongen redo att nyttjas och det kan verkligen sägas att det fungerar som ett extra rum med sina x m2. Föreningen erbjuder flera mervärden såsom hiss, möjlighet till parkeringsplats, flera tvättstugor samt övernattningslägenhet. I direkt anslutning till föreningen finns möjlighet till vidare färd med buss mot ditt resmål. I närområdet finns dessutom flera matbutiker, träningsanläggningar samt restauranger. Detta vill du inte missa! Intresserad av att veta mer? Kontakta Marcus på 070-3350567. OBS! Avgiften som annonseras är den som betalas nu med nya större balkonger.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 106 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6907 kr/mån
Rum 4
Våning 6 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1965-1967
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Föreningens bästa läge? Nu med stor inglasad balkong!

SnartHär-Bostadsrätt

SnartHär-Bostadsrätt
SnartHär-Bostadsrätt

Planritning

Österängsgatan 2 copy
Österängsgatan 2 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Österängsgatan 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 106 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Högsta våningsplan!

Via hiss når du denna rymliga fyra på högsta våningsplan. Detta är ett mycket sällsynt tillfälle som ges att förvärva en av de få bostäderna med detta unika läge i föreningen. Inte nog med att bostaden är rymlig, erbjuder tre sovrum, en social planlösning och badrum med tvättmöjligheter - utsikten är enastående. Lägenheten totalrenoverades under 2013/2014 och är därför u mycket gott skick. Välkommen in!

HALL
Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter på vänster sida i platsbyggd garderob med skjutbara dörrar. Parketten som ligger på golvet är genomgående för hela lägenheten och är i mycket gott skick. Väggarna har blivit målade i ljusa kulörer. I den inre delen av hallen finns även ytterligare två platsbyggda garderober med skjutbara dörrar, perfekt till förvaring! Ta av dig skorna och välkommen

SOVRUM
Direkt till höger om entrén finns lägenhetens första sovrum. Rymligt sovrum med parkett på golvet och målade väggar. Här får du plats med en större säng, skrivbord och förvaring.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås efter några steg in i hallen, det också på höger sida. Även här ett rymligt sovrum med parkett på golvet och målade väggar. Här får du plats med en större säng, skrivbord och förvaring.

GÄSTTOALETT
Fräsch gästtoalett på wc och handfat.

KÖK
Mycket rymligt kök som erbjuder gott om förvaring i flera under och överskåp. Dessutom städskåp och skafferi. Arbetsbänken erbjuder gott om arbetsyta, ovanför arbetsbänken sitter ett kakel som stänkskydd. Matbordet placeras med fördel vid fönstret och här får den större familjen plats utan problem. Vid festligare tillfällen kan med fördel ett större matbord placeras i vardagsrumsdelen. Utrustning: spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin, kyl och frys.

VARDAGSRUM
Det rymliga vardagsrummet erbjuder en enastående utsikt från fönsterpartierna. Det gör även rummet ljust och luftigt. Rummet möbleras efter behov och du får enkelt plats med ett större matbord och soffgrupp.

BALKONG
På tal om ett extra rum, här kommer du trivas på hela x m2 inglasad balkong. Mat- eller loungegrupp? Här får du plats med både och!
OBS! Lägenheten annonseras med den avgiften som skall betalas nu med de nya balkongerna.

BADRUM
Det helkaklade badrummet har tidlösa materialval med grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Självklart har golvvärme installerats för maximal komfort, i taket sitter infällda spotlights. Utrustning: wc, kommod, dusch med vikbara dörrar av glas, handdukstork, tvättmaskin samt torktumlare.

SOVRUM
Det tredje sovrummet är även det rymligt att möbleras efter behov. Här finns även en platsbyggd garderob med skjutbara dörrar.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 106 kvm
Byggnadsår 1965-1967
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Renoveringar utförda av tidigare ägare:
- Totalrenoverad under 2013/2014.
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd på vinden ca 4 m2 (om förrådet nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Förråd i markplan sk matkällarförråd ca 1 m2 (om förrådet nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Inglasad balkong ca 11,5 m2 (om balkongen nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-10-23
Energikonsumtion 127 kWh/m2 år.
Primärenergital 101

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3
Avgift 6907 kr/mån
Kommentar till avgiften I den annonserade avgiften ingår kostanden för den nya balkongen (941kr).
Driftkostnad 6 300 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 750 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning, livsstil och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,36117%
Andel av årsavgift 0,36117%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 361 633 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Östergård i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-3723
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen På lugnt läge med närhet till både city och högskola ligger välskötta HSB Östergård. Föreningen består av 390 bostadslägenheter av varierande storlek, 158 st garageplatser samt 131 st p-platser. Föreningen äger fastigheterna Hertiginnan 1,2,3,4 och 5 och föreningens hus uppfördes 1965-1967. Föreningen har fastigheten fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg.
På varje innergård finns även tvättstuga och en fritidslokal.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Övriga utrymmen så som en övernattningslägenhet som går att hyra, cykel- och barnvagnsförråd, soprum samt boulebana finns också. Trivsellokal för privata arrangemang finns att hyra.

RENOVERINGAR

Pågår: Hissar skall bytas ut allteftersom enligt underhållsplan. I övrigt inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har ansökt om bygglov för att förlänga och glasa in balkongerna och fått ett godkänt bygglov. 2022-08-22: Föreningen har röstat JA till balkongbygget. Avgiften kommer att höjas ca 100kr/meter balkong. Byggnationen är pågående. Fråga ansvarig mäklare för mer information för just denna bostad. I samma veva kommer föreningen att måla den befintliga fasaden.

Utförda:
2021: Digitala displayer i trappuppgångar. Nya entrédörrar med porttelefoner.
2020-2021: Rörinfogning (relining) samtliga bostäder.
2019: Byte av 3 hissar, rörinfodring av hus D och E.
2018: Omläggning av 4st tak. Byte av 3 st hissar. Rörinfodring (relining) av hus B och C.
2017: Rörinfodring (relining) av hus A. Omläggning av 5st tak. Byte av 1 hiss.
2016: Takbyte. Byte av 4 hissar. Ombyggnad av parkeringsplatser. Byte av frånluftsfläktar på gård 1.
2015: Byte av två hissar och målning av trapphusen (2010-2015).
2014: Nya säkerhetsdörrar och postboxar installerades vid huvudentrén till trapphusen.
2013: Byte av all belysning till LED.
2012-2013: Fönsterbyte och nya balkongdörrar.

TV & INTERNET
Ett basutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Bredband (fiber, Telenor) finns indraget i fastigheten och tecknas samt bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

PARKERING
Garageplats finns att tillgå enligt separat kö och fördelas b.la. mellan:
Parkeringsplats (50kr).
Parkeringsplats carport & garagetaket (100 kr).
Parkeringsplats i garage (200 kr).

Alla boende i föreningen, som äger en bil, måste betala för en parkeringsplats enligt styrelsebeslut.
Besöksparkering för besökande är kostnadsfri.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med företrädare för styrelsen 2023-01-07: Föreningen kommer höjde sina avgifter med 8% från 2023-01-01. Föreningen anser sig väl rustade inför framtiden då nästan alla omfattande underhållsarbeten som krävs är utförda den senaste 10-årsperioden.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-01-07. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.
Antal lägenheter 390
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad