VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Centrum/öster, Halmstad

Österängsgatan 16

Mycket sällsynt tillfälle att förvärva en fyra på hela 110,5 m2. Bostaden är i ypperligt gott skick och har senaste åren renoverats för att erbjuda totalrenoverat kök, totalrenoverat badrum (med tvättmöjligheter) samt gästtoalett. Dessutom är ytskikten i gott skick. Tack vare möjligheten till tre sovrum passar bostaden utmärkt för den stora som lilla familjen och dess olika behov. Lägenhetens läge, på en hörna, ger ljus ifrån tre väderstreck vilket gör den rymlig. Den mysiga inglasade balkongen är pricken över i:et och här njuter du av solens strålar från strax efter lunch till senare kväll. Föreningen håller just nu på att förlänga balkongerna och glasa in dem, vilket innebär ca 3-4 m2 extra balkongyta! HSB:s brf Östergård är en välskött föreningen med mycket god ekonomi. Föreningen erbjuder flera mervärden såsom hiss, möjlighet till parkeringsplats, flera tvättstugor samt övernattningslägenhet. I direkt anslutning till föreningen finns möjlighet till vidare färd med buss mot ditt resmål. I närområdet finns dessutom flera matbutiker, träningsanläggningar samt restauranger. Detta vill du inte missa! Välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 110.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5414 kr/mån
Rum 4
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1965-1967
Pris 2 550 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Unikt tillfälle!

Planritning

Österängsgatan 16 copy
Österängsgatan 16 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Österängsgatan 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 110.5 kvm.
Hiss Ja

Via hiss når du denna rymliga fyra på andra våningsplan. Detta är ett mycket sällsynt tillfälle som ges att förvärva en av de få bostäderna med detta unika läge i föreningen. Inte nog med att bostaden är rymlig, erbjuder tre sovrum, en social planlösning och badrum med tvättmöjligheter. Nuvarande ägare har varsamt utfört flera renoveringar under sin ägandetid och bostaden är i mycket gott skick. Välkommen in!

HALL
Du välkomnas av en rymlig hall som binder samman bostadens samtliga rum. Direkt innanför entrén finns det möjlighet att på höger sida hänga av sig jacka samt ställa undan skorna i garderob med skjutbara dörrar. I den inre delen utav hallen finns ytterligare garderober och två linneskåp. På golvet ligger en praktiskt laminatgolv. Väggarna i hallen är vitmålade. Ta av dig skorna och välkommen in.

GÄSTTOALETT
Renoverad gästtoalett (2020) med mörkt klinker på golvet och mönstrat kakel på väggarna. Utrustning: wc, kommod samt spegelskåp.

SOVRUM
Det första sovrummet, av totalt tre, finns direkt till vänster om entrén. I rummet får du enkelt plats med en större säng samt förvaring om så önskas. Laminat på golvet och vitmålade väggar.

SOVRUM
Det andra sovrummet återfinns vägg-i-vägg med det första sovrummet. Laminat på golvet och vitmålade väggar.

BADRUM
Totalrenoverat badrum (2020) med mörk klinker på golvet och marmorimiterat kakel på väggarna. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Rikligt med förvaring erbjuds i badrumsskåpen. Badrummet erbjuder dessutom plats för tvättmöjligheter (tvättmaskin och torktumlare ingår ej i köpet). Utrustning: wc, kommod, dusch med vikbara dörrar av glas samt handdukstork.

SOVRUM
Stort och luftigt sovrum med laminat på golvet och målade väggar. Dessutom finns ett garderobsystem med skjutbara dörrar, perfekt för dig med mycket kläder! Du får enkelt plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord. Även plats för skrivbord för hemmakontoret.

KÖK
Det luftiga och rymliga köket (2019) har gott om arbetsytor på bänkskivor av marmorimitation (laminat). Ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds i både under- och överskåp med högblanka luckor i vitt utförande och beslag av borstat stål. Från fönstret vid matplatsen bjuds du på en trivsam vy ut mot föreningens grönskande innergård. Parkett på golvet och vitmålade väggar. Utrustning: spishäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd ugn, kyl och frys,

VARDAGSRUM
Från de tre stora fönsterpartierna i vardagsrummet bjuds du på en mysig utsikt mot grönytor. Vardagsrummet möblerar du efter behov och du får enkelt plats med en större mat- och soffgrupp om så önskas. På golvet ligger en vacker ekparkett och väggarna är vitmålade. Från vardagsrummet når du även den underbar inglasade balkongen som erbjuder sol från strax efter lunch till kvällen.

Föreningen har startat process med att förlänga balkongerna och samtidigt glasa in dem. Detta ger ca 4 m2 större balkongyta vilket gör den inte bara luftigare utan mer lättmöblerad! Fråga ansvarig mäklare för mer information.

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 110.5 kvm
Byggnadsår 1965-1967
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader RENOVERINGAR
Badrum - 2020
Kök - 2019
Gästtoalett - 2020
Målat om hela lägenheten 2020.
Viss el-dragning 2019/2020.

Till bostaden följer ett förråd i vindsplan samt ett mindre förråd i markplan.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-10-23
Energikonsumtion 125 kWh/m2 år.
Primärenergital 100

Ekonomi

Lägenhetsnummer 127
Pris 2 550 000 kr utgångspris
Avgift 5414 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 6 300 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Hushållsström: 4 800 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,35367%
Andel av årsavgift 0,35367%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Östergård i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-3723
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen På lugnt läge med närhet till både city och högskola ligger välskötta HSB Östergård. Föreningen består av 390 bostadslägenheter av varierande storlek, 158 st garageplatser samt 131 st p-platser. Föreningen äger fastigheterna Hertiginnan 1,2,3,4 och 5 och föreningens hus uppfördes 1965-1967. Föreningen har fastigheten fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg.
På varje innergård finns även tvättstuga och en fritidslokal.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Övriga utrymmen så som en övernattningslägenhet som går att hyra, cykel- och barnvagnsförråd, soprum samt boulebana finns också. Trivsellokal för privata arrangemang finns att hyra.

RENOVERINGAR

Pågår: Hissar skall bytas ut allteftersom enligt underhållsplan. I övrigt inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har ansökt om bygglov för att förlänga och glasa in balkongerna och fått ett godkänt bygglov. 2022-08-22: Föreningen har röstat JA till balkongbygget. Avgiften kommer att höjas ca 100kr/meter balkong. Har nu påbörjats på första innergården. Fråga ansvarig mäklare för mer information för just denna bostad.
I samma veva kommer föreningen att måla den befintliga fasaden.

Utförda:
2021: Digitala displayer i trappuppgångar. Nya entrédörrar med porttelefoner.
2020-2021: Rörinfogning (relining) samtliga bostäder.
2019: Byte av 3 hissar, rörinfodring av hus D och E.
2018: Omläggning av 4st tak. Byte av 3 st hissar. Rörinfodring (relining) av hus B och C.
2017: Rörinfodring (relining) av hus A. Omläggning av 5st tak. Byte av 1 hiss.
2016: Takbyte. Byte av 4 hissar. Ombyggnad av parkeringsplatser. Byte av frånluftsfläktar på gård 1.
2015: Byte av två hissar och målning av trapphusen (2010-2015).
2014: Nya säkerhetsdörrar och postboxar installerades vid huvudentrén till trapphusen.
2013: Byte av all belysning till LED.
2012-2013: Fönsterbyte och nya balkongdörrar.

TV & INTERNET
Ett basutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Bredband (fiber, Telenor) finns indraget i fastigheten och tecknas samt bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

PARKERING
Garageplats finns att tillgå enligt separat kö och fördelas b.la. mellan:
Parkeringsplats (45 kr).
Parkeringsplats carport (80 kr).
Parkeringsplats i garage (175 kr).

Alla boende i föreningen, som äger en bil, måste betala för en parkeringsplats enligt styrelsebeslut.
Besöksparkering för besökande är kostnadsfri.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med företrädare för styrelsen 2022-09-01: I dagsläget finns det inga planer på att förändra avgifterna.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-09-01. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.
Antal lägenheter 390
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende