VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Sofieberg, Halmstad

Nyckelvägen 11F

Återigen har vi fått förtroendet att förmedla en av de populära bostäderna i Riksbyggen BRF Mandelblomman. Denna gång presenteras en fräsch tvåa på övre plan. Bostaden är välplanerad och har en mycket omtyckt planlösning med öppen planlösning, separat sovrum med egen klädkammare, fräscht badrum samt en egen tvättstuga. Renoverat kök med nyare kapitalvaror. Pricken över i:et är den soliga balkongen med skyddat läge där du njuter av solens stålar från lunch till kväll. Allt detta erbjuds på Sofieberg som är välkänt för sin närhet till city för puls och Galgberget med sina motionsslingor. I närområdet finns dessutom träningsanläggningar och närlivs. För dig som önskar snabbt tillträde finns möjlighet till det.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 48.6 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3864 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 2005
Pris 1 550 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Solig balkong!

Planritning

Nyckelvgen 9C copy
Nyckelvgen 9C copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Nyckelvägen 11F

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 48.6 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 2, En trappa upp.

HALL
Ljus och välkomnande hall som erbjuder plats för förvaring av kläder på vänster sida - kanske installera garderober? På golvet ligger en vacker ekparkett som är genomgående för hela bostaden. Väggar är målade i vit kulör. Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Direkt till höger om entrén ligger det ljusa och trivsamma badrum med våtrumsmatta på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med: wc, kommod , badrumsskåp, spegel samt dusch med vikbara dörrar av glas (2021).

VARDAGSRUM/KÖK
Några kliv in i hallen kommer vardagsrum och kök som går hand-i-hand. Här erbjuds en öppen och social planlösning. Fönster ut mot föreningens grönområde ger ett härligt ljusflöde in i bostaden. Köket ligger på höger sida och har ett litet fönster ut mot innergården. Köket erbjuder gott om förvaring i flera under- och överskåp, med vita köksluckor. Arbetsbänken är av laminat och över arbetsbänken sitter ett mörkt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med kapitalvaror: spis med häll, kolfilterfläkt, diskmaskin (2021) samt kombinerad kyl och frys.

Utrymmet mellan kök och vardagsrum kan med fördel möbleras med ett matbord, kanske en köksö? Rummet har målade väggar i vitt utförande. Via vardagsrummet når du även den mysiga balkongen med sol från lunch till kväll.

TVÄTTSTUGA
Till höger om köket finns en tvättstuga med kombimaskin (2021) och goda förvaringsmöjligheter. På golvet ligger en våtrumsmatta och väggarna är vitmålade.

SOVRUM
Sovrummet ligger till vänster om entrén och är stort nog för en dubbelsäng. Önskas går utmärkt att inreda med ett skrivbord. Väggarna är målade i beigt utförande. På golvet ligger en vacker parkett. Ett fönster sprider ett trivsamt ljus i rummet. Det finns även en generös inred klädkammare, perfekt för dig med mycket kläder.

Välkommen på visning!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 48.6 kvm
Byggnadsår 2005
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd märkt nr F.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-04-02
Energikonsumtion 164 kWh/m2 år.
Primärenergital 181

Ekonomi

Lägenhetsnummer 66
Pris 1 550 000 kr utgångspris
Avgift 3864 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, numrerad parkeringsplats samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 150 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,2234%
Andel av årsavgift 2,22344%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen BRF Mandelblomman
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769612-1768
Gatuadress Riksbyggen, Box 540
Postnummer 72109
Ort Västerås
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen På barnvänliga Sofieberg ligger omtyckta Riksbyggen BRF Mandelblomman. I nära anslutning finns bra kommunikationer i form av förskolor, grundskolor, vårdcentral, närlivs och lokal pizzeria. Det finns bra bussförbindelser in till city, som även nås med cykel eller en kort promenad. Föreningen äger fastigheten Mandelblomman 1 och föreningens hus byggdes 2005. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar samt föreningen har valt att teckna ett kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga bostadsrätter. 2015 anslöt sig föreningen till Riksbyggen genom anta deras standardstadgar och ingå avtal om ekonomisk och teknisk förvaltning via dem.

Till varje hus finns en husvärd. Föreningen anordnar två gemensamma trädgårdsdagar varje år. Varje bostadsrättsinnehavare har även ansvar för skötsel för del av gemensamma ytor. Föreningen tillhandahåller redskap såsom gräsklippare, häcksax och vissa trädgårdsredskap etc.

RENOVERINGAR
Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.

Utförda:
- 9 st laddstoplar (2022).
- Ommålning av fasader. Annars enbart sedvanligt underhåll enligt föreningens underhållsplan. (2021).
- Inoljning av balkonger och loftgångar, spolning av stammar (2018).
- Ventilationskontroll (2017).
- Byte av räcke och spaljé på balkonger (2016).

PARKERING
I avgiften ingår en numrerad parkeringsplats. Fråga ansvarig mäklare vilken parkering som ingår.
Föreningen har även 9 st parkeringsplatser med laddstoplar, som kan hyras ut till medlemmarna.
Kostnad 200kr/mån + förbrukning.

FÖRRÅD
Till varje bostadsrätt följer ett numrerat förråd på gården.

TV & INTERNET
I avgiften ingår kostnaden för fiberanslutning. Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfritt TV- och internetabonnemang.
Tv via antenn (grundutbud) ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2023-05-09: Efter samtal med föreningens ordförande: Finns inget beslut om att höja föreningens avgifter. Eventuell höjning inför 2024. Föreningen har som policy att höja avgiften med ca 1-2% ungefär varannan år.
Antal lägenheter 36
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Kärleken är en av Halmstads äldsta och ”käraste” stadsdelar som till idag har utvidgats med områdena Norra Utmarken och Sofieberg. En av områdets stora fördelar är den härliga landetkänslan som finns här, endast 3 km från city. Tack vare områdets utveckling erbjuds idag en stor variation av boende. Här kan man lätt hitta sitt eget drömboende i såväl charmiga hus från tidigt 1900-tal som nyproducerade enplansvillor, radhus, hyreslägenheter eller ett hus från 1970 med utvecklingspotential. Sofiebergsområdet etablerades runt millenniumskiftet på rullstensåsens rygg. Här finns både villor och bostadsrätter omgärdat av ett öppet landskap med fält, ängar och skog. En kort promenad bort ligger välbesökta Galgbergets friluftsområde med vackra promenadstigar, elljusspår samt utegym. Fotbollsklubben IF Centern sysselsätter många av området ungdomar och både den fina anläggningen, de engagerade föräldrarna och det faktum att Fredrik Ljungberg en gång spelade för klubben har skapat en härlig vi-känsla i området. Området har bra kommunikationer. City nås med bil på 5 minuter medan cykel kräver ytterligare en liten stund. Bussen går ofta och man når city på 10 minuter. E6 nås med bil på 3 minuter. Samtliga förskolor och skolor ligger på nära håll som nås med gång och cykelbana så att barnen själva kan ta sig dit. Området har en bra servicenivå med vårdcentral, äldreboende, plantskola, handelsträdgård, livsmedelsbutik och pizzerior. Snart öppnas även en större livsmedelsbutik i området. Kuriosa; Det första skolhuset på Stenstorp byggdes 1875 och det är en av Halmstads första skolor. Det var också en av de första skolorna i Sverige som fick en egen idrottsplats på 1940 talet. Därför är platsen utsedd till en idrottshistorik plats av Riksidrottsförbundet.

Övrigt

Förskola
Trädets förskola, Sofiebergs förskola, Stenstorps förskola, Kärlekens villaförskola

Skola
Sofiebergsskolan, Åk F-3 Stenstorpsskolan, Åk 4-9

Räkna på ditt nya boende