VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, HALMSTAD

Nissabogatan 22

Nu söker denna smakfulla tvåa om 52,5 m2 efter ny ägare! Lägenheten är en av få större i föreningen och här trivs du på yteffektiva kvadrat med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket erbjuder bra förvaringsmöjligheter samt är modernt utrustad med b.la. diskmaskin. Badrummet är helkaklat och erbjuder tvättmöjligheter i kombimaskin. Sovrummet är luftigt med generös garderobslösning bakom skjutdörrar. Inte att glömma är den underbara balkongen som dessutom glasats in och återfinns i bästa solläge. Lyxigt nog värms hela bostaden upp med vattenburen golvvärme - vilket bidrar till maximal komfort!

Riksbyggens brf Salmo Salar har snabbt uppmärksammats för sin moderna arkitektur och toppmoderna lägenheter. Föreningen erbjuder flera mervärden såsom en stor takterrass, en gemensam lokal med ett pentry som kan använda till fest, träning samt en relax med inglasat uterum, bastu och dusch. Dessutom finns även en uppskattad övernattningslägenhet att kunna hyra när familj eller vänner kommer på besök. Inte att glömma är att föreningen har ett mycket fördelaktigt tecknat kollektivt abonnemang från Telia för internet (fiber) samt TV till endast 229kr/mån.

På Nissastrand bor du på lugnt läge med absolut närhet till stadens puls. Utmed Nissan finns flera mysiga promenadstråk och motionsslingor. Närområdet erbjuder även hög service med flera matbutiker, restauranger, träningsanläggningar samt kollektivtrafik.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 52.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3944 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2018
Pris 2 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Inglasad balkong!

Planritning

Nissabogatan 22 copy
Nissabogatan 22 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Nissabogatan 22

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 52.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 5

HALL
Välkomnande hall med ljust klinker på golvet och målade väggar. Klinker övergår sedan till en vacker ekparkett på resterande golvytor. Direkt till vänster kan jacka samt skor ställas undan. Ett stående fönster erbjuder ett trevligt ljusinsläpp. I den inre delen av hallen finns även tre garderober och städskåp till förvaring. En lyxig detalj är att hela bostaden värms upp med vattenburen golvvärme, något som bidrar till maximal komfort. Ta av dig skorna och välkommen in.

SOVRUM
Sovrummet nås via två skjutdörrar. Rummet kan möbleras efter tycke och behov, vilket innebär att du enkelt får plats med en dubbelsäng samt möjlighet till skrivbord. Bakom skjutbara dörrar av glas finns även en generös klädkammare som passar utmärkt för dig med mycket kläder och fungerar nästan som en "walk-in-closet".

BADRUM
Helkaklat badrum med ljus klinker på golvet och vit kakel på väggarna. Arbetsbänk av laminat erbjuder arbetsytor, ovanför sitter två överskåp till förvaring. Utrustning: wc, dusch med vikbara dörrar av glas, kommod, spegelskåp samt kombimaskin.

KÖK/VARDAGSRUM
Det trivsamma köket ligger med en öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter i flera under- och överskåp. Arbetsbänk av laminat erbjuder arbetsytor, ovanför sitter ett kakel som stänkskydd. Utrustning: spishäll, spisfläkt, kombinerad ugn/mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Vid de stora skjutpartierna placeras med fördel ett matbord efter tycke och behov.
Vardagsrumsdelen inbjuder till möblering efter behov och du får enkelt plats med en större soffgrupp om så önskas.

BALKONG
Den härliga balkongen är inglasad och erbjuder sol från lunch till kväll. Här kan du möblera med mat- eller loungegrupp och njuta av utsikten mot föreningens trevliga innergård. Balkongen fungerar som ett extra rum under stora delar utav året! Dessutom har solskydd tillförts under 2022.

Varmt välkommen hem.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 52.5 kvm
Byggnadsår 2018
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Vattenburet golvvärmesystem (Fjärrvärme)
Ventilation FTX-system
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Inglasad balkong ca 8,5 m2 (om balkong är upplåten med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram)
Förråd i anslutning till lägenheten ( ca 3 m2, om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-11-01
Energikonsumtion 80 kWh/m2 år.
Primärenergital 79

Ekonomi

Lägenhetsnummer 18
Pris 2 195 000 kr utgångspris
Avgift 3944 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 7 158 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 091 kr
  • Försäkring: 1 650 kr
  • Hushållsström: 1 669 kr
  • Övrigt: 2 748 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Föreningen debiterar ca 1,2 kr/kwh (ex moms) för den förbrukningen som sker för hushållsel. På så sätt slipper man nätkostnaden, en besparing på några tusenlappar per år. Verklig förbrukning för VA (ca 17 kr/m3 ex moms) och VVA (ca 37 kr/m3 ex moms) debiteras också. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som föreningen tar ut varje månad för TV/Internet. Föreningen har upphandlat ett avtal med förmånligt pris om 229kr för TV/Internet (faktureras tillsammans med månadsavgiften). Kostnaden för el och VA är säljarens faktiska förbrukning senaste 12 månaderna, inkl moms.

Andel i förening 2,33797%
Andel av årsavgift 2,33797%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 795 794 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen BRF Salmo Salar
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769631-7150
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen består av totalt 48 bostadsrätter. Föreningens äger fastigheten Jordskalvet 2 och dess hus uppfördes 2017. Föreningen har Riksbyggen som sköter ekonomisk och teknisk förvaltning av föreningens hus. Bostadsrättsföreningen är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar där momenten styrelseansvar samt bostadsrättstillägg ingår. Föreningen har separat debitering för varm- samt kallvatten och faktureras via Riksbyggen. Elförbrukning debiteras denna även via Riksbyggen och man slipper därför den fast nätkostnaden.

RENOVERINGAR
Inget planerat förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har inga renoveringar eller större kommande investeringar. Större reparationer går ännu på garantin från entreprenören.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen förfogar över en övernattningslägenhet (200 kr/dygn), cykelförråd, miljöhus samt en gemensam tvättstuga. Det finns en stor festlokal (med pentry) med tillhörande takterrass som kan hyras för 400 kr/dygnet. Föreningen har dessutom bastu med tillhörande duschar och relaxrum.

TV & INTERNET
Föreningen har ett tecknat kollektivt abonnemang för TV och internet (tillkommer på månadsavgiften).
TV (Telia, paket "lagom") och Internet (Telia, Fiber 100/100mbits). Önskas fler kanaler eller högre hastighet tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

PARKERING
Garage i källarplan med totalt 15 platser (600 kr/månaden). 3 st av dessa är laddning för elbil. Separat kösystem gäller. I övrigt finns det parkering i närområdet samt utmed vägen. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på www.halmstad.se.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse (2023-07-12): Föreningen valde att höja avgiften 2023-01-01 med ca 20% för att ta höjd för de nya kostnaderna för föreningens lån. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende