Visningar

Torsdag 8 Juni KL: 16:30 - 17:00 Tidsbokad visning Boka
Boka visning
  • Dela via:
Fyllinge, HALMSTAD

Mörtvägen 23

Nu söker denna lättskötta 1 1/2-plansvillan i bostadsrättsform efter ny ägare. Här kommer du trivas på 126 renoverade kvadrat fördelat över fyra sovrum, rymligt kök, två helkaklade badrum samt ett trivsam uterum. Trädgården ligger i utmärkt väderstreck för både sol som skugga under stora delar utav dagen. Förutom allt detta finns även ett rymligt förråd i direkt anslutning till huset, samt du har tillgång till eget garage. Fördelen med bostadsrätt är många, och att inte glömma är att du slipper kostnad för lagfart samt pantbrev. Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 125.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5453 kr/mån
Rum 5
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1986
Pris 2 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

1 1/2-plansvilla i bostadsrättsform

Planritning

Mörtvägen 23 öv copy
Mörtvägen 23 öv copy
Mörtvägen 23 bv copy
Mörtvägen 23 bv copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mörtvägen 23

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 125.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Med lätta steg från garaget och parkeringsplatsen möts du upp av denna trevliga villa med hörntomt. Direkt anslutning till huset finns en välskött lekplats för de allra minsta. Utanför huset har nuvarande ägare valt att göra lättskött genom stensättning och anläggning. Huset genomgick en mycket omfattande inre renovering under 2020 som innefattar nya badrum, kök samt ytskikt. Hallen är välkomnande med möjlighet till förvaring på vänster som höger sida. På golvet ligger en praktisk klinker som sedan övergår till ett laminatgolv på resterande ytor. Väggarna är målade. Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Direkt på vänster sida finns det första av två badrum. Badrummet är helkaklat med smakfulla materialval. Utrustning: wc, kommod, handdukstork, spegel samt dusch med glasväggar.

SOVRUM
Det första av totalt fyra sovrum finns direkt till höger om hallen. Luftigt rum som erbjuder gott om förvaring i garderober utmed ena kortsidan. Laminat på golvet och målade väggar.

VARDAGSRUM
Det luftiga vardagsrummet inbjuder till möblering efter behov. Du får plats med både soff- samt matgrupp om så önskas för till vardag som till fest. Laminat på golvet och målade väggar. Härifrån når du även det trivsamma inglasade altanen, som fungerar som ett extra rum under stora delar utav året.

KÖK
Köket är väl tilltaget och erbjuder förvaring i flera under- och överskåp. Dessutom skafferi och köksö! Köksön är den perfekta samlingspunkten och här frukosten kan intas i farten. Laminat på golvet och målade väggar. Utrustning: spishäll, spisfläkt, diskmaskin, ugn, mikro, kyl och frys.

TVÄTTSTUGA
Från köket når du tvättstugan, som även har en fungerande groventré. Utrustning: tvättmaskin. Härifrån kan du även snabbt och smidigt nå förrådet.

ÖVRE PLAN
På övre plan finns tre rymliga sovrum. Det större av de tre har även en platsbyggd klädkammare - perfekt till förvaring av kläder! De övriga två sovrummen är likvärdiga till sin yta samt har var sin inbyggd garderob. Laminat på golvet och målade väggar. Badrummet är helkaklat och utrustat med: wc, kommod, spegel samt badkar.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla i bostadsrättsform
Boarea 125.5 kvm
Byggnadsår 1986
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
2021/2022 - Nylagd trall på baksida inkl. staket. Sten och murläggning framsidan. Jordfelsbrytare.
2023 - Målning av ytskikt/snickerier.

Tidigare ägare:
2020 - Totalrenovering av bägge badrummen, kök samt ytskikt.
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd (idag musikrum) ca 8 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram):
Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.
Garage nr 11 ( om garaget nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Bostaden är besiktigad. Besiktningsprotokoll erhålls enbart på visningen. Säljaren kommer även teckna en försäkring mot sk. väsentliga fel. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-12-22
Energikonsumtion 100 kWh/m2 år.
Primärenergital 76

Ekonomi

Lägenhetsnummer 273
Pris 2 695 000 kr utgångspris
Avgift 5453 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. sophantering, fiberanslutning och bostadsrättstillägg.
Elförbrukning 3 122 kWh/år
Driftkostnad 29 717 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 13 357 kr
  • Vatten/avlopp: 3 109 kr
  • Försäkring: 1 850 kr
  • Hushållsström: 11 401 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal. Kostanden baseras på säljarens verkliga förbrukning av fjärrvärme, vatten och hushållsel. Förbrukning hushållsel: 3122 kwh/år. Förbrukning fjärrvärme (uppvärmning) 14,131 Mw/år. Förburking vatten 104 m3 / år.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,49103%
Andel av årsavgift 1,48856%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 475 181 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Brf Fiskekroken
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716408-1882
Hemsida http://fiskekroken.bostadsratterna.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Fiskekroken ligger lugnt belägen i Fyllinge med närhet naturen. Både Stjärnarpsskogen och Stadsbondgården Olofstorp finns i närheten. På cykelavstånd
nås såväl Östra stranden som Trönningestranden. På gångavstånd nås skola, förskola, vårdcentral samt shoppingcentret Hallarna!

Föreningen äger fastigheten Fyllinge 20:399. Föreningen består av 74 lägenheter fördelade på 17st 3rok, 42st 4rok och 15st 5rok. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar Halland här ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen har tecknat avtal med SBC om ekonomisk förvaltning och teknisk förvaltning sköts av Farmartjänst i Laholm.

Föreningen brukar anordnar gemensamma aktiviteter så som grillfest på våren och glöggfest i början av december.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://fiskekroken.bostadsratterna.se/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensamhetslokal som går att hyra med bord, stolar och köksutrustning som kan användas för max 30 personer.

RENOVERINGAR
Kommande: Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
Utförda:
2016 - Utvändig renovering och ommålning tegelfasader, träfasader, fönster m.m.
2017 - Underhåll yttre miljö, hårdytor samt nya P-platser.
2017 - Underhåll garage ytterväggar.
2018 - Underhållsspolning av spillvattenledningar.
2019 - Byte av samtliga tjänstefördelare inne i lägenheter samt huvudswitchar (internet)
2020 - Lekplatser
2022 - Byte armaturer utebelysning.
2022 - Rengöring av ventilationskanaler.

PARKERING
Ett eget kallgarage med fjärrstyrd portautomatik medföljer till varje lägenhet. I övrigt finns det flertalet fria parkeringsplatser i området.

TV & INTERNET
Fiber via Halmstads Stadsnät finns indraget i lägenheterna. Den enskilde bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar valfritt abonnemang. Kabel-TV via Viasat Bas Plus som ingår i avgiften med ca 20 kanaler.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2023-04-21: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen anser sig ha en väldigt god och stabil ekonomi, har därför valt att sänka belåningsgraden med extra amorteringar på 0,6 mkr 2018, 1 mkr under 2019 samt ytterligare 2 Mkr år 2020. Detta för att sänka deras räntekostnader. Föreningen har dessutom sänkt avgifterna 2018-01-01 med 7,4, 7 % 2019-01-01 samt 10% 2020-01-01.
Antal lägenheter 74
Antal lokaler 1
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Fyllinge är ett populärt bostadsområde cirka 6 km från Halmstad city med en blandning av bostadsrätter, hyreslägenheter och villor. Den blandade demografin vittnar om att du i Fyllinge trivs hela livet! Området börjades bebyggas i slutet av 70-talet och expanderar än idag. Senaste området att bebyggas i Fyllinge är de så kallade ”hund-vägarna” och mer är att vänta. I den svenska historien är Fyllinge troligtvis mest känd för ”Slaget vid Fyllebro”. Den 17 augusti 1676 besegrades vid detta slag danskarna, vilket bidrog till att den svenska hären senare också kunde besegra danskarna i slaget vid Lund. Det finns en minnessten över slaget som restes 1828 och en minnesplats med en skylt invigdes så sent som 2010. För Halmstadborna själva är Fyllinge mestadels förknippat med natur, grönska och närhet till det mesta. För den som pendlar i nordlig och sydlig riktning nås E6 på enbart någon minut och riksväg 15 leder dig snabbt inåt landet. Det går alldeles utmärkt att ta cykeln in till Halmstad city eller till Östra stranden för salta bad. Stadsbussarna går flera gånger i timmen och kör bland annat via Hallarna och Stenalyckan. Fyllinge centrum erbjuder bra service och kommunikationer. Här finns bland annat förskola, skola, nybyggd vårdcentral, bibliotek, mataffär och pizzeria. Här finns även Mariakyrkan. För den shoppingtokige är det gångavstånd till Halmstad nya stora shoppingcenter Hallarna. Här finns snart ett mycket stort utbud av butiker som erbjuder allt från kläder och inredning till mat och caféer. Här finns även ett systembolag. Önskas en utflykt med inslag av djur och natur samt vackra promenadstråk kan vi varmt rekommendera Stadsbondgården Olofstorp eller en tur till Laxvik och Påarp. För den nyfikna och aktiva finns också ett stort antal föreningar i området.

Övrigt

Förskola Gäddans förskola, Gyllebolets förskola, Klackens förskola, Fyllinge förskola

Grundskola Fyllingeskolan F-9

Räkna på ditt nya boende