VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Fyllinge, Halmstad

Mörtvägen 15


Här är en bostad ni inte vill missa! Vad sägs om en bostad som är helt friliggande vilket är väldigt unikt i området, på bästa hörnläge med stor tomt, inte nog med det så finns två egna parkeringsplatser vid huset samt eget garage i anslutning till huset. Dessutom erbjuder bostaden två fantastiska och hel kaklade badrum med golvvärme som renoverades så sent som 2019 av behörig firma, stort inglasat uterum, kök som renoverats 2021 samt ett förråd som byggts om till kontor. Den stora trädgården med kvällssol har en gräsmatta för mycket spring och lek samt ett stort trall.

Välkommen att boka in dig på din personliga visningstid redan idag!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 117 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5342 kr/mån
Rum 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1986
Pris 2 395 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Bostadsrättsvilla på hörnläge!

Planritning

Mörtvägen 15 öv copy
Mörtvägen 15 öv copy
Mörtvägen 15 copy
Mörtvägen 15 copy
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mörtvägen 15

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 117 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 0 av 2

Nedervåning:

HALL
En ljus och välkomnande hall med gott om plats. Här finns plats för avhängning direkt till höger för att hänga av sig jackan samt ställa av sig skorna. Till höger finns även en praktisk garderob perfekt för att hänga undan ytterkläder samt annan förvaring. På golvet ligger ett mörkgrått klinkergolv samt är väggarna målade i vitt. Med ett Yale Doorman system installerat på ytterdörren så slipper du oroa dig för att barnen tappar bort nycklarna men alltid kommer in i huset säkert med kodlåset. Längre in i hallen ligger ett snyggt laminatgolv i något mörkare nyans som bryter av fint mot de ljusare väggarna.

BADRUM
Ett riktigt snyggt, modernt badrum i kvalitetsmaterial där man installerat spotlights med dimmerfunktion samt många andra smarta lösningar. Spegel med belysning som styrs via touchknappar direkt på spegeln där det går att ställa in olika typer av ljus, ljusstyrka samt av och på knapp. Handdukstork med en snygg och diskret design, vask med kommod och två praktiska eluttag i den nedre lådan samt golvvärme för maximal komfort. På golvet ligger samma snygga klinker som i hallen, i duschdelen så ligger mindre mosaikstenar och på väggarna sitter ett vitt kakel. Badrummet är i övrigt utrustat: handfat med kommod, WC, dusch med vikbara väggar i glas och bra förvaring i ett högt skåp i vitt.

KÖK
Från hallen nås köket in till vänster. Ett rymligt kök med vita luckor och beslag i silver, med gott om plats för att umgås och laga mat. Ett fint ljus insläpp från två stora fönster i två olika väderstreck mot den egna trädgården. I köket finns gott om plats för att umgås och laga mat där den befintliga köksön med sittplatser ger extra arbetsyta. Köket är rymligt med många bra arbetsytor samt skåp för förvaring. Köket är utrustat med inbyggnadsugn samt micro, diskmaskin, stor diskho med blandare samt hel kyl- och frysskåp. En arbetsbänk i svart sten och ett stänkskydd i mörkare kakel. På golvet ligger samma golv som i resten av nederplanet.

TVÄTTSTUGA
I anslutning till köket finns den praktiska och fräscha tvättstugan. Här finns tvättmaskin samt torktumlare samt handfat med blandare. För en smidig förvaring så har man gjort hyllor ovanför tvättavdelningen, arbetsbänk vid diskhon samt ett förvaringsskåp till höger med hyllor. Väggarna är målade i vitt och på golvet finns en grå plastmatta. I tvättstugan finns även husets fjärrvärmeväxlare.

VARDAGSRUM
Rakt fram i hallen kommer man till det stora vardagsrummet. Tack vare den genomgående bostaden så blir det ett fint ljusinsläpp i vardagsrummet. Här har nuvarande ägare valt att ha den ena delen som en matsal där man lätt får plats med 8-10 personer och sen vidare in till höger använder man som vardagsrumsdel med större soffa samt annat möblemang. Här i denna del har en del andra i föreningen valt att göra om det till ett sovrum och använda matsalsdelen till vardagsrum i stället. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är målade i ljusgrått. Från vardagsrummet når man uterummet på vänster sida.

UTERUM
Till uterummet tar man sig via altandörren i vardagsrummet som är belägen praktiskt vid trappan. Ett stort uterum med plats för en matplatsdel samt en loungedel. Här kan man verkligen njuta extra länge utav året och ha känslan av ett extra rum. Här finns fönster i två väderstreck ut mot den egna trädgården och insynsskyddat tack vare det höga staketet runt trädgården. I uterummet så finns det träpanel målad i vitt under fönsterna och en trall med heltäckningsmatta i grått. På vänster sida finns det en altandörr som leder en vidare ut till trädgården.

KONTOR
Från tvättstugan så tar man sig vidare ut till groventrén och den extra hallen. Stort förråd som gjorts om av tidigare ägare till kontor som många gör i föreningen. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och ett mindre fönster vetter ut mot den egna baksidan. Perfekt storlek på rummet för att ha en spelhörna till barnen eller ett hemmakontor för den som behöver det. Rummet har en fondvägg i mörkare färg och övriga väggar är målade i vitt. I anslutning till rummet finns en separat hall/groventré som har dörr ut mot framsidan samt den egna trädgården. Här i den extra hallen ligger en klinker i ljusa färger samt en aprikosfärg på väggarna samma som på fasaden till bostaden.

ÖVRE PLAN:
Upp till ovanvåningen tar man sig smidigt via trappan som renoverats under 2019 i ljusa färger.

SOVRUM
Det första sovrummet nås in till vänster. Detta rum lämpar sig väldigt bra som barnrum med en våningssäng som nuvarande ägare har, så man maximalt kan utnyttja ytan under sängen som förvaring. Likaväl går det att använda som tonårsrum eller kontor. Fönster ut mot gaveln, på golvet ligger ett ljust laminatgolv, väggarna har en fondtapet samt övriga väggar vitmålade.

BADRUM
Även här har vi ett riktigt snyggt kvalitetsbadrum! Spotlights i taket med dimmerfunktion, golvvärme för maximal komfort, snygg handdukstork i stilren design samt en vask med belysning i som ger ett trevligt ljus. I kommoden har man även här valt att installera 2 eluttag samt ytterligare ett uttag vid dörren för smidig användning. Här har man i stället för dusch valt att ha ett stilrent badkar från Westerbergs, spegel med belysning samt en praktisk infälld hylla vid badkaret med mosaikdetaljer. På golvet ligger en ljusgrå klinker och på väggarna en något ljusare grå ton på kaklet.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås också från hallen in till vänster. Också detta passar perfekt som barnrum eller kontor. Här har man också valt att utnyttja ytan maximalt med en våningssäng med skrivbord under. På golvet ligger även här ett ljust laminatgolv och en fondtapet i mörkare färg samt övriga väggar vitmålade.

SOVRUM
Det sista och största sovrummet nås via hallen in till höger. Här finns plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. På höger sida finns en stor garderob med skjutdörrar med smart inredning med klädstång samt hyllor och lådor. På golvet ligger ett laminatgolv samt ljusa tapeter. Fönster ut mot den egna trädgården på gaveln.

TRÄDGÅRD
En stor härlig tomt på hörnläge med en trädgård där man kan njuta länge i kvällssolen. Här finns en större gräsmatta på baksidan perfekt för att barnen kan ha en studsmatta på, ytterligare en större gräsmatta finns vid gaveln på huset som man också kan nyttja om man vill. På framsidan av huset så är det förmiddagssol och en lättskött framsida. I trädgården så har nuvarande ägare byggt en stor trall med gott om plats för matbord samt loungemöbler. Tidigare fanns en ovanmarkspool som går att bygga för den som vill. Ett högt staket kring hela trädgården gör det insynsskyddat samt en grind till garaget och parkeringsplatserna. Runt gräsmattan finns praktiska planteringslådor och perfekt utrymme för mindre växthus eller liknande. Ut mot parkeringen och garaget finns planteringar på bägge sidor för att kunna ha blommor eller andra odlingar. På det stora trallen är delen med matplatsdel även försedd med ett plasttak, samt en vattenslang kopplad till vattenutkastaren i uterummet så man smidigt kan vattna planteringarna i trädgården.

På kortsidan av huset finns 2 egna stenlagda parkeringsplatser samt ett garage med fjärrstyrd port samt nyckelfritt system med kodlås. I garaget finns hyllor samt plats för olika förvaringslösningar.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Boarea 117 kvm
Byggnadsår 1986
Fönster 2-glas isoler
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Renoveringar:
2023: Uppdaterat tvättstuga
2021: Nytt kök
2019: Badrum både på nedre plan samt övre plan. Gjorda av behörig firma.
2020: Trall samt inbyggd ovanmarkspool samt tak på utedel vid trallen.
2020: Stenläggning en extra parkeringsplats.
Ny elcentral,jordfelsbrytare samt bytt ut merparten av alla elluttag samt kontakter till schneider.

Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.

Inglasat uterum på ca 15m2 (enligt uppgift från säljaren).
Trädgård på ca 125m2 (enligt uppgift från säljaren, varav gräsmatta ca 80m2 och Trall ca 45m2, Ej medräknat yta på framsidan)
Kontor/förråd ca 9m2 (enligt uppgift av säljaren).

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Beställd, 2020-12-22
Primärenergital 75

Ekonomi

Lägenhetsnummer 267
Pris 2 395 000 kr som utgångspris
Avgift 5342 kr/mån
Kommentar till avgiften Inklusive garage, bostadsrättstillägg samt Kabel-TV
Elförbrukning 11 289 kWh/år
Driftkostnad 27 565 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 10 440 kr
  • Vatten/avlopp: 3 563 kr
  • Försäkring: 4 523 kr
  • Hushållsström: 9 039 kr

I uppvärmning ingår uppvärmning av bostad samt vatten. Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Säljaren har även ett bostadsrättstillägg i sin hemförsäkring därför är den dyrare än vanligt. Driftkostnaden som annonseras är säljarens verkliga förbrukning. Årsförbrukning vatten : 115m3

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,4604%
Andel av årsavgift 1,45855%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 444 948 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Brf Fiskekroken
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716408-1882
Hemsida http://fiskekroken.bostadsratterna.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Fiskekroken ligger lugnt belägen i Fyllinge med närhet naturen. Både Stjärnarpsskogen och Stadsbondgården Olofstorp finns i närheten. På cykelavstånd
nås såväl Östra stranden som Trönningestranden. På gångavstånd nås skola, förskola, vårdcentral samt shoppingcentret Hallarna!

Föreningen äger fastigheten Fyllinge 20:399. Föreningen består av 74 lägenheter fördelade på 17st 3rok, 42st 4rok och 15st 5rok. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar Halland här ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen har tecknat avtal med SBC om ekonomisk förvaltning och teknisk förvaltning sköts av Farmartjänst i Laholm.

Föreningen brukar anordnar gemensamma aktiviteter så som grillfest på våren och glöggfest i början av december.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://fiskekroken.bostadsratterna.se/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensamhetslokal som går att hyra med bord, stolar och köksutrustning som kan användas för max 30 personer.

RENOVERINGAR
Kommande: Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
Utförda:
2016 - Utvändig renovering och ommålning tegelfasader, träfasader, fönster m.m.
2017 - Underhåll yttre miljö, hårdytor samt nya P-platser.
2017 - Underhåll garage ytterväggar.
2018 - Underhållsspolning av spillvattenledningar.
2019 - Byte av samtliga tjänstefördelare inne i lägenheter samt huvudswitchar (internet)
2020 - Lekplatser
2022 - Byte armaturer utebelysning.
2022 - Rengöring av ventilationskanaler.

PARKERING
Ett eget kallgarage med fjärrstyrd portautomatik medföljer till varje lägenhet. I övrigt finns det flertalet fria parkeringsplatser i området.

TV & INTERNET
Fiber via Halmstads Stadsnät finns indraget i lägenheterna. Den enskilde bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar valfritt abonnemang. Kabel-TV via Viasat Bas Plus som ingår i avgiften med ca 20 kanaler.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2023-04-21: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen anser sig ha en väldigt god och stabil ekonomi, har därför valt att sänka belåningsgraden med extra amorteringar på 0,6 mkr 2018, 1 mkr under 2019 samt ytterligare 2 Mkr år 2020. Detta för att sänka deras räntekostnader.
Antal lägenheter 74
Antal lokaler 1
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Parkering Eget garage i anslutning till huset med fjärrstyd port.

Dokument

Området

Fyllinge är ett populärt bostadsområde cirka 6 km från Halmstad city med en blandning av bostadsrätter, hyreslägenheter och villor. Den blandade demografin vittnar om att du i Fyllinge trivs hela livet! Området börjades bebyggas i slutet av 70-talet och expanderar än idag. Senaste området att bebyggas i Fyllinge är de så kallade ”fisk-vägarna” och mer är att vänta. I den svenska historien är Fyllinge troligtvis mest känd för ”Slaget vid Fyllebro”. Den 17 augusti 1676 besegrades vid detta slag danskarna, vilket bidrog till att den svenska hären senare också kunde besegra danskarna i slaget vid Lund. Det finns en minnessten över slaget som restes 1828 och en minnesplats med en skylt invigdes så sent som 2010. För Halmstadborna själva är Fyllinge mestadels förknippat med natur, grönska och närhet till det mesta. För den som pendlar i nordlig och sydlig riktning nås E6 på enbart någon minut och riksväg 15 leder dig snabbt inåt landet. Det går alldeles utmärkt att ta cykeln in till Halmstad city eller till Östra stranden för salta bad. Stadsbussarna går flera gånger i timmen och kör bland annat via Hallarna och Stenalyckan. Fyllinge centrum erbjuder bra service och kommunikationer. Här finns bland annat förskola, skola, nybyggd vårdcentral, bibliotek, mataffär och pizzeria. Här finns även Mariakyrkan. För den shoppingtokige är det gångavstånd till Halmstads stora shoppingcenter Hallarna. Här finns snart ett mycket stort utbud av butiker som erbjuder allt från kläder och inredning till mat och caféer. Här finns även ett systembolag. Önskas en utflykt med inslag av djur och natur samt vackra promenadstråk kan vi varmt rekommendera Stadsbondgården Olofstorp eller en tur till Laxvik och Påarp. För den nyfikna och aktiva finns också ett stort antal föreningar i området.

Övrigt

Grundskolor: Solbackeskolan ÅK 4-9, Fyllingeskolan F-3

Förskolor: Fyllinge förskola, förskola Nyponet

Räkna på ditt nya boende