Väster, Halmstad

Ljungbergsgatan 7A

På helt skyddat läge, omgiven av en lummigt grönskande trädgård ligger denna gedigna tegelvilla och väntar på dig. Med sina 192 kvm så bjuder den på fantastiska sällskapsytor i mycket fint skick där även den stora familjen får plats. Tre till fyra sovrum, två fräscht kaklade badrum, flera vardagsrum och ett riktigt häftigt kök är både välkomnande och imponerande. Ett oslagbart läge mitt på väster men ändå helt insynsskyddat och med härlig utemiljö i en vackert uppvuxen trädgård.
Besiktningsprotokoll delas ut på visningen. Förhandsvisning är inte aktuellt.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 192 kvm + 5 kvm
Rum 7 varav 3-4 sovrum
Tomt 986 kvm, friköpt
Byggnadsår 1957
Pris 6 950 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Patrik Frimodig
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 90
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stor och insynsskyddad villa på väster!

Fastighetskarta

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Entréplan
Entréplan
Övre plan
Övre plan
Patrik Frimodig

Patrik Frimodig

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ljungbergsgatan 7A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 3-4 sovrum
Boarea 192 kvm. taxeringsinformation

HALL
Stor och ljus hall i centrum av huset. Grå golvklinker (golvvärme), vita väggar samt vitt tak. Här finns gott om plats för garderobsinredning och upphängningsyta på vägg.

DUSCHRUM
Samma fina golvklinker som i hallen (golvvärme), vit väggkakel och vitt tak med spotlights. Bakom snygg duschvägg i glas har vi en takdusch och golvbrunn med springdesign. Handfatet vilar på bänkskiva av marmor och har ett praktiskt underskåp. Tack vare utnyttjat utrymme under trappan finns gott om yta vilket skapar rymd.

VARDAGSRUM/KÖK
Mycket stort rum med en härlig fiskbensparkett och ljusinsläpp från alla väderstreck. Med helt öppen planlösning till köket så kan man avdela såväl separat matplats som TV-hörna i samma rum. Med fönster åt alla håll även i köksdelen är det alltid ett trevligt ljusinsläpp här. Vit köksinredning med integrerad DM samt kyl och frysskåp i fullhöjd. Här finns ugn, fläkt, mikro samt en extra bred induktionshäll i en vacker bänkskiva av ljusgrå carraramarmor. Den generösa köksön erbjuder gott om förvaring så att överskåp inte behövs i köket. Här är också den perfekta platsen att umgås på vid matlagningen oavsett om gästerna sitter vid matplatsen eller hänger runt köksön.

BIBLIOTEK
Ett trevligt utrymme med utsikt mot trädgård samt kontakt med kök och vardagsrum. Perfekta platsen för läshörnan! Parkettgolv och vita väggar.

ALLRUM
Nyslipad fiskbensparkett, vitt tak och stora fönsterpartier samt altandörr mot den gröna trädgården och den stensatta uteplatsen.

SOVRUM/GÄSTRUM
Ljust laminatgolv, vita väggar, två fönster samt två infällda garderober. Kan också med fördel användas som kontor.

TVÄTTSTUGA
Målat betonggolv, vitputsade väggar och groventré samt fönster mot trädgården. Matkällare, TM,TT och extra kyl/frysskåp.
I rummets förlängning finns ett mindre pannrum där man kan inreda en liten verkstad för hobbyverksamhet. Målat betonggolv och fönster mot trädgården.

ÖVRE HALL
Den vitoljade furutrappan med sitt dekorativa blyinfattade fönster sammanbinder våningsplanen på ett öppet och trevligt sätt.
Utrymmet är stort och inredningsbart med vitoljad furuplank på golvet och vita väggar samt två fönster mot trädgården i soligt söderläge.

SOVRUM
Furuplank, vita väggar och en härlig balkong i östläge där morgonsolens strålar genom träden möts bäst med en kaffekopp i handen. Stor garderob med skjutdörrar.

DUSCHRUM
Fantastiskt badrum med ljus golvklinker (golvvärme) och vit matt slät väggkakel med spotlights i taket samt två fönster i nordligt läge. Extra stor duschplats bakom glasvägg med takdusch samt snyggt infällt fack i väggen för schampo och duschtvål. Snyggt handfat, förvaringsskåp samt fuktstyrd fläkt.

SOVRUM
Detta rum kan avdelas till två rum med hjälp av en skiljevägg och ett extra fönster. Vitoljad ekparkett, vita väggar samt två garderober.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Fastighet Draget 30
Boarea 192 kvm
Biarea 5 kvm
Byggnadsår 1957
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Tegel
Fönster 3-glas isoler + 2 glas
Bjälklag Trä/betong
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Betongpannor
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden
2021 Garagetak
2016 Badrum vån 1, hallgolv
2014 Balkongrenovering
2013 Sovrum vån 1
2013 Kök
2013 Ny el i hela huset'
2012 Fjärrvärme, fiberindragning
2012 Takbyte
2012 Badrum vån 2 + kupa + golv vån 2
2012 Stensättning ute
2006 Avloppsstam från vån 2 byttes
1982 Nya vatten/avloppsledningar från hus till gata

ANSLUTNINGAR:
Fiberanslutning
Larm
Robotklippare (slinga defekt)
Övriga byggnader Garage
Mindre garage (vattenburen värme) som idag används som förråd.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2022-07-08
Energikonsumtion 150 kWh/m2 år.
Primärenergital 130

Ekonomi

Pris 6 950 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 4 661 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 691 000 kr
  • Småhusbyggnad: 2 970 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 970 000 kr
Värdeår 1957
Summa inteckningar 2 380 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 48 229 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 22 350 kr
  • Vatten/avlopp: 4 138 kr
  • Försäkring: 4 715 kr
  • Renhållning: 2 604 kr
  • Hushållsström: 14 422 kr

Driftkostnaderna ska ses mot bakgrund av att huset har varit uthyrt under "driftåret".

Tomt

Tomtarea 986 kvm
Övrigt Härlig insynsskyddad tomt som måste upplevas på plats med inte mindre än fem äppelträd, plommonträd, vinbärsbuskar med både smultron, rosor och pioner som inramning.
Uteplats Stensatt uteplats
Parkering Garage med plats för en bil samt parkeringsmöjlighet för en - två bilar.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Tomtindelning Detaljplan

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 sitt 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad. Förskola Gröngölingens förskola (1-5 år). Västanvindens förskola (1-5 år), Karlsro förskola (1-5 år), Kimbogårdens förskola (1-6 år), Höjdens förskola, Guldfiskens förskola, Sömntutans förskola, Vittra Skola Engelska skolan (4-9 Slottsjordsskolan (F-5) Brunnsåkersskolan (6-9) Vittra (F-9)

Räkna på ditt nya boende